Over aangepaste kolommen

Hero-illustratie die het concept van aangepaste kolommen laat zien.

Met aangepaste kolommen kunt u specifieke delen van uw Google Ads-gegevens definiëren en bekijken. In plaats van bijvoorbeeld al uw CTR's (klikfrequenties) in één kolom te beoordelen, kunt u een aangepaste kolom maken met alleen uw CTR's voor desktops en voor mobiele CTR's. U kunt aangepaste kolommen op maat maken om specifieke weergaven van uw gegevens te tonen en snel de informatie te controleren die het belangrijkst voor u is.

Waarom aangepaste kolommen gebruiken?

Opmerking: Als gebruiker van een manageraccount (MCC-account) kunt u campagnes efficiënter beheren door kolommen te maken, te bewerken en toe te passen op specifieke onderliggende accounts of in alle campagnes. U kunt ook overal op het pad van een manageraccount naar het niveau van een onderliggend account kolommen maken en de definitie ervan beheren.

Aangepaste kolommen zijn een handige oplossing als u kolommen wilt combineren of maar een deel van uw gegevens voor een statistiek wilt zien. Met aangepaste kolommen kunt u aangepaste statistieken maken op basis van bestaande statistieken in Google Ads en bent u minder tijd kwijt met het voorbereiden van rapporten buiten Google Ads. Andere voordelen zijn onder meer:

• Toegang tot en gebruik van een breed scala aan statistieken die zijn berekend op basis van Google Ads-gegevens.
  • U kunt uw eigen aangepaste kolommen en KPI-berekeningen maken die voldoen aan uw bedrijfs- en rapportagebehoeften in termen die de eindklant begrijpt.
  • U kunt bijhouden hoe elke campagne bijdraagt aan een geformuleerde of gewogen KPI en budget door formulekolommen te gebruiken.
  • U kunt statistieken bekijken voor meerdere perioden naast elkaar in een tabel.
  • U kunt aangepaste kolommen koppelen aan labels, zodat u makkelijk de verschillende buckets met campagnes, advertentiegroepen, advertenties of zoekwoorden kunt bekijken.
  • Berekeningen worden in realtime uitgevoerd om ervoor te zorgen dat de nieuwste rapportage actueel blijft, met de nieuwste gegevens.

Bijvoorbeeld: Het bedrijf van Mark gebruikt de statistiek Aandeel van mobiel in klikken. Deze statistiek is gedefinieerd als het aantal mobiele klikken gedeeld door het totale aantal klikken. Er is geen kolom voor deze statistiek op de pagina Campagnes, dus Mark besluit om een eigen aangepaste kolom te maken:

• Ten eerste noemt hij de kolom Percentage mobiele klikken en voegt hij de volgende beschrijving toe: Deze kolom berekent het aantal mobiele klikken gedeeld door het totale aantal klikken. Door de beschrijving weten andere gebruikers in zijn account wat er in de kolom wordt getoond.
  • Dan selecteert Mark de statistiek Klikken en voegt hij het filter Apparaat > Mobiele telefoons toe, zodat alleen klikken van mobiele apparaten worden getoond.
  • Hij voegt ÷ toe en voegt daarna opnieuw de statistiek Klikken toe die het totale aantal klikken bevat.
  • Daarna kiest hij rechtsboven Percentage als de Gegevensindeling, zodat de kolom als percentage wordt weergegeven.
  • Ten slotte slaat hij de nieuwe kolom op.

Nu kan Mark deze statistiek op elk gewenst moment bekijken.

Met aangepaste kolommen kunt u spreadsheetkenmerken, zoals functies, rechtstreeks in Google Ads gebruiken. Meer informatie over hoe u aangepaste kolommen maakt

Net als standaard Google Ads-kolommen kunnen aangepaste kolommen worden gefilterd, gesorteerd, gedownload en gebruikt om het diagram met uw prestatieoverzicht aan te passen dat boven de tabel met statistieken wordt weergegeven. Meer informatie over hoe u tabellen en diagrammen aanpast