Ervoor zorgen dat uw website resultaten behaalt

U kunt online marketing van Google Ads gebruiken om mensen naar uw website te trekken, maar voor de beste resultaten heeft u een website nodig die is ontworpen om mensen te stimuleren tot een transactie over te gaan. Een eenvoudig te navigeren website is essentieel om van potentiële klanten betalende klanten te maken. Hier zijn nog een paar tips voor het maken van een goed presterende website:

Uw site ontwerpen

Plaats belangrijke informatie boven aan de pagina

Maak het eenvoudig voor sitebezoekers om uw belangrijkste content te vinden. Zorg ervoor dat deze content direct zichtbaar is voor klanten wanneer ze op de pagina terechtkomen en dat ze niet eerst naar beneden hoeven te scrollen om de informatie te vinden.

Bedenk hoe afbeeldingen en video worden gebruikt op uw website

Opvallende media zoals foto's, video of afbeeldingen trekken de aandacht van klanten en zijn een efficiënte manier om mensen enthousiast te maken voor uw bedrijf. Maar het is ook belangrijk om niet te overdrijven. Dan bestaat namelijk de kans dat de site erg traag wordt en dat mensen alweer weggaan voordat ze de belangrijkste informatie hebben gezien.

Denk na over kleinere schermen

Het gaat niet meer alleen om de desktopcomputer. Uw klanten gebruiken in de loop van de dag vaak allerlei verschillende digitale apparaten, zoals mobiele telefoons en tablets. Hoe kleiner het scherm, hoe moeilijker het kan zijn voor mensen om de juiste informatie te vinden. De beste manier om er zeker van te zijn dat alle bezoekers van uw site de gewenste informatie kunnen vinden, is door een website te maken die automatisch wordt geoptimaliseerd voor het apparaat van een gebruiker, ongeacht welk apparaat dat is.

Ga na hoe uw site presteert op het gebied van mobielvriendelijkheid en snelheid, en ontdek mogelijke verbeterpunten. Test uw site.

Maak de navigatie eenvoudig

Houd uw site als volgt duidelijk, overzichtelijk en eenvoudig:

• Beperk het aantal navigatie-links.
  • Vermijd pop-ups of andere elementen die belemmerend kunnen zijn voor de navigatie op uw site.
  • Zorg ervoor dat de site snel wordt geladen om te voorkomen dat mensen al afhaken terwijl ze de site nog niet eens hebben gezien.

Tekst

Gebruik duidelijke, opvallende koppen

Als uw site een duidelijke kop heeft, zien klanten snel dat ze op de juiste plek zijn. Hierdoor zullen ze langer op uw site blijven en uiteindelijk tot een transactie komen die waardevol voor u is.

Vermeld duidelijk de voordelen van uw producten en services voor uw klant

Als mensen naar uw site komen, is het belangrijk dat ze meteen weten waarom ze moeten blijven. Zorg ervoor dat de voordelen snel zijn te scannen. Dit kan door gebruik te maken van opsommingstekens.

Bied snelle links naar meer informatie

Zorg ervoor dat klanten links naar aanvullende informatie over het geadverteerde product waarin ze geïnteresseerd zijn, gemakkelijk kunnen vinden. Een voorbeeld hiervan is een opvallende link 'Meer informatie'.

Voeg een duidelijke call-to-action to

Als u duidelijk bent over de actie die mensen op uw site moeten nemen, is de kans veel groter dat bezoekers die actie ook daadwerkelijk uitvoeren en dus bijdragen aan het bedrijfsresultaat.

Klantrelaties opbouwen

Bouw vertrouwen op bij uw klanten

Als mensen u gemakkelijk kunnen bereiken, bent u al een heel eind op weg om vertrouwen op te bouwen met potentiële klanten en uw transparantie te vergroten. Het is een goed idee informatie over uw bedrijf openlijk te delen en duidelijk aan te geven wat uw bedrijf doet. En als u klanten om persoonlijke gegevens vraagt, geef dan duidelijk aan waarom u om deze gegevens vraagt en wat u ermee wilt doen.

Vergroot het vertrouwen van klanten in uw bedrijf

U kunt nog meer vertrouwen wekken bij uw klanten door testimonials van klanten of verificaties van derden over uw bedrijf toe te voegen. Als er advertenties op uw website worden weergegeven, moet u die advertenties en gesponsorde links duidelijk onderscheiden van de andere content op uw site.

Wanneer u een geweldige website heeft klaarstaan, kan Google Ads ervoor zorgen dat de juiste klanten uw site vinden en actie ondernemen.

Meld u vandaag nog aan voor een Google Ads-account en volg de stappen in deze handleiding.

Aanmelden