Räätälöidyt mainokset (aiemmalta nimeltään kiinnostuksiin perustuvat mainokset) ja tietosuoja

Räätälöidyn mainonnan perusperiaate kaikessa verkkomainonnassa on, että käyttäjille ilmaistaan, miten heille näytettäviä verkkomainoksia parannetaan heidän selaustoimintansa perusteella, ja heille annetaan mahdollisuus valita, miten näitä tietoja käytetään. Google tarjoaa käyttäjille useita tapoja hallita räätälöityyn mainontaan (aiemmalta nimeltään kiinnostuksiin perustuva mainonta) liittyviä tietoja.

Google pyrkii tarjoamaan käyttäjille helpon tavan käyttää ja hallita tietoja, joita käytetään mainonnan räätälöintiin. Käytettävissä olevat vaihtoehdot luetellaan alla.

• Näkyvyys ja hallinta: Sisään kirjautuneet käyttäjät voivat siirtyä Mainosasetuksiin ja tarkastella, lisätä ja poistaa aiheita, joiden perusteella heille näytetään räätälöityjä mainoksia Google Display ‑verkostossa. Kun näytämme käyttäjille räätälöityjä mainoksia, emme yhdistä evästeeseen tai vastaavaan teknologiaan perustuvaa tunnistetta arkaluontoisiin aihepiireihin, kuten rotuun, uskontoon, seksuaaliseen suuntautumiseen tai terveydentilaan.  Katso Räätälöityä mainontaa koskeva käytäntö.
  • Käytöstä poiston vaihtoehdot: Käyttäjät voivat siirtyä Mainosasetuksiin ja poistaa räätälöidyt mainokset sekä uudelleenmarkkinoinnin käytöstä. Tämä tarkoittaa kuitenkin sitä, että käyttäjille Google Display ‑verkostossa näytettävä mainonta ei todennäköisesti ole yhtä osuvaa.
  • Mainosten lisätiedot: Käyttäjät saavat lisätietoja Google Display -verkostoon kuuluvilla sivustoilla näkyvistä mainoksista klikkaamalla niissä näkyviä Google-mainokset‑ tai Mainosvalinnat-linkkejä tai muita vastaavia linkkejä.

Koska ala kehittyy edelleen, useat ryhmät, kuten Internet Advertising Bureau (IAB), Network Advertising Initiative (NAI) ja Internet Advertising Bureau United Kingdom (IAB-UK), ovat laatineet mainostajille, julkaisijoille, mainosverkostoille ja muille verkkomainontaan liittyville ryhmille ohjeita.

Seuraavat vaiheet