Een effectieve mobiele site maken

Mensen die geavanceerde mobiele apparaten, zoals iPhones of Android-telefoons, gebruiken, kunnen standaard-Google Ads-advertenties en standaardwebsites te zien krijgen. Dat potentiële klanten uw desktopwebsite op een mobiele telefoon kunnen zien, betekent echter nog niet dat uw site geschikt is voor mobiele apparaten.

Het is handig een mobiele website te maken die speciaal is aangepast voor het kleine scherm en het gebruikers gemakkelijk maakt een aankoop te doen of andere actie uit te voeren op uw site. Zo kunt u een zo groot mogelijk aantal mobiele klanten bereiken.

Optimaliseren van mobiele sites

Richt u bij het ontwerp van uw site op eenvoudige navigatie en het benadrukken van lokale opties van uw bedrijf. Google Ads gebruikt de laadsnelheid van uw pagina ook om het nut ervan te bepalen voor uw klanten.

Ga na hoe uw site presteert op het gebied van mobielvriendelijkheid en snelheid, en ontdek mogelijke verbeterpunten. Test uw site.

Praktische tips voor het ontwerpen van een mobiele site

Wanneer u een mobiele website maakt, is het handig strategieën te gebruiken waarmee u optimaal kunt inspelen op het formaat van mobiele schermen en de manier waarop mensen hun telefoons gebruiken. Met deze strategieën kunt u uw mobiele site gebruiksvriendelijker maken voor klanten zodat ze hun doelen op uw site kunnen bereiken. En dat leidt voor u weer tot een hoger rendement.

Online verkoop
  • Vereenvoudig de sitenavigatie. Stroomlijn uw sitemenu en zorg ervoor dat alles zichtbaar en leesbaar is zonder dat de gebruiker hoeft in te zoomen.
  • Maak informatie toegankelijk. Gebruik uitvouwbare productafbeeldingen zodat mensen producten kunnen bekijken voordat ze deze kopen.
  • Help mensen bij hun aankoop. Geef instructies of knoppen voor 'nu kopen' duidelijk en prominent weer en gebruik zo mogelijk bestaande accountgegevens om de gegevensinvoer voor uw klanten te beperken.
  • Geef mensen de mogelijkheid verder te gaan op een desktopcomputer. Maak het mensen gemakkelijk om terug te gaan naar hun winkelwagentje op hun desktopcomputer, zodat ze hun aankoop kunnen voltooien.
Telefoongesprekken
  • Gebruik click-to-call-knoppen of -links. Zorg ervoor dat mensen uw nummer niet hoeven te onthouden of moeten inzoomen om dit te zien.
  • Beperk het aantal menuopties. Maak het duidelijk dat bellen de beste manier is om contact op te nemen met uw bedrijf. Geef een klikbaar telefoonnummer of klikbare knop weer op elke pagina van uw site.
  • Vermijd afleiding. Geef promoties en andere instructies niet te prominent weer, zodat mensen zich kunnen focussen op u bellen.
Formulieren of leads
  • Vereenvoudig uw formulieren. Zorg ervoor dat mensen uw formulieren snel kunnen openen en dat de gegevensinvoer beperkt is en gemakkelijk met duimen kan worden gedaan.
  • Beperk scrollen en zoomen. Uw formulier moet niet groter zijn dan de beschikbare ruimte op een mobiel scherm. Als mensen moeten scrollen en zoomen, maken ze eerder fouten wanneer ze hun gegevens invoeren.
  • Denk goed na voordat u uw gegevensvelden kiest. Zorg ervoor dat de informatie waar u om vraagt in uw formulier, gemakkelijk toegankelijk is en snel kan worden gevalideerd. Gebruik validatie om fouten voor niet-ingevulde velden weer te geven.
Winkelbezoeken
  • Spoor gebruikers aan u te bezoeken. Maak het duidelijk dat mensen het beste uw fysieke winkel kunnen bezoeken. Geef op elke pagina van de site een kaart, locatieknop of pictogram weer met een rechtstreekse link naar het fysieke adres en de openingstijden van uw winkel.
  • Beperk de hoeveelheid content. Stroomlijn de informatienavigatie op uw site zodat mensen voldoende informatie krijgen om ze over te halen uw winkel te bezoeken.
  • Vermijd afleiding. Met promoties kunt u mensen ervan overtuigen uw winkel te bezoeken, maar ze moeten de navigatie niet bemoeilijken.
Informatie en naamsbekendheid
  • Vereenvoudig de navigatie. Gebruik een eenvoudig menu en grotere tekst zodat mensen gemakkelijk producten kunnen onderzoeken voordat ze een aankoop doen. Aangezien een mobiel scherm kleiner is, moet u uw menuopties beperken zodat mensen zich kunnen focussen op wat belangrijk is.
  • Zorg voor consistentie tussen verschillende apparaten. Hoe langer het duurt voordat een klant besluit een aankoop te doen, hoe groter de kans dat hij onderzoek doet op meerdere apparaten voordat de transactie wordt voltooid. Sla selecties van klanten op en geef ze zo de mogelijkheid verder te gaan waar ze zijn gebleven.
  • Geef een link naar de startpagina weer. Als een gebruiker niet verder kan gaan met zijn onderzoek, zorgt u ervoor dat hij gemakkelijk kan teruggaan naar de startpagina om opnieuw te beginnen.

Websites die niet zijn geoptimaliseerd voor mobiele apparaten

Met Google Ads kunt u tekstadvertenties weergeven aan klanten die Google Zoeken gebruiken op een geavanceerd mobiel apparaat, zoals een iPhone of Android-telefoon, ongeacht of u een mobiele website heeft. Smartphones beschikken over een volledige internetbrowser (net als een desktopcomputer), zodat een klant die op de pagina met zoekresultaten op uw standaardtekstadvertentie klikt, uw standaard HTML-website kan bezoeken.

Houd rekening met het volgende

Zorg ervoor dat uw bestemmingspagina geen Flash-content bevat. Flash wordt momenteel niet ondersteund op iPhones of iPads en wordt slechts beperkt ondersteund op Android- en andere geavanceerde mobiele apparaten. Als ons systeem vaststelt dat uw bestemmingspagina veel Flash-content bevat, wordt de weergave van uw advertenties automatisch beperkt voor geavanceerde mobiele apparaten.