Om dataaktualitet

Når du ser på statistikdata til din Google Ads-konto, er det vigtigt at være opmærksom på, hvor aktuelle disse data er. Effektivitetsdata er ikke tilgængelige med det samme, og visse metrics bliver kun opdateret én gang om dagen. Når du vurderer effektiviteten af din konto, er det godt at vide, at der kan være kommet nye kontodata, som endnu ikke bliver vist.

Sådan fungerer det

I de fleste tilfælde er der en forsinkelse i dine kontostatistikker (f.eks. klik, konverteringer og eksponeringer) på mindre end 3 timer. Eksempelvis vil det samlede antal klik, der er modtaget frem til fredag kl. 18.00, normalt kunne ses fredag kl. 21.00 lokal tid. Konverteringer, der tilskrives ved hjælp af andre tilskrivningsmodeller end "Sidste klik", er ofte forsinket med op til 15 timer.

Nogle metrics og rapporter tager dog længere tid at behandle eller beregnes kun én gang om dagen (i stedet for løbende). Daglig behandling af nogle af disse rapporter sker på samme lokale tid i alle tidszoner. Du bør derfor indregne din tidszone, når du skal finde ud af, hvornår disse metrics er klar.

Eksponeringer for den foregående dag er f.eks. klar kl. 3 den følgende dag for hver tidszone. Andre metrics såsom demografiske rapporter eller rækkevidde-metrics for den foregående dag oprettes dagligt kl. 18.00 Pacific Time. Hvis du befinder dig i New York (GMT-5), kan du ikke se en opdateret demografisk rapport fra den 1. januar før kl. 21.00 den 2. januar, da New York ligger 3 timer før Pacific Time Zone (PT).

I nedenstående skema kan du se, hvornår bestemte almindelige statistikker og rapporter er klar og opdateret med data for søndag i 3 eksempler på tidszoner.

Metric/rapport Tidspunkt, hvor dine data for søndag er klar, hvis du befinder dig i San Francisco (PST). Tidspunkt, hvor dine data for søndag er klar, hvis du befinder dig i London (GMT). Tidspunkt, hvor dine data for søndag er klar, hvis du befinder dig i Tokyo (JST).
De fleste metrics, bl.a. klik, eksponeringer, eksponeringsrate øverst på søgesiden, eksponeringsrate allerøverst på søgesiden og konverteringer (tilskrevet ved hjælp af modellen "Sidste klik") Mandag kl. 03.00 Mandag kl. 03.00 Mandag kl. 03.00
Konverteringer, der ikke er sidste klik (tilskrevet ved hjælp af andre modeller end "Sidste klik") Mandag kl. 15.00 Mandag kl. 15.00 Mandag kl. 15.00
Automatiske placeringer, geografiske placeringer og søgetermer Mandag kl. 06.00 Mandag kl. 06.00 Mandag kl. 06.00
Kanalen Søgning: Auktionsindsigt for søgekampagner, eksponeringsandel på Søgenetværket, Andel af eksponering øverst på siden for Søgning, andel af eksponeringer allerøverst på siden for Søgning Mandag kl. 16.00 Mandag kl. 23.00 Mandag kl. 20.00
Shopping-kanalen: Shopping-auktionsindsigt Tirsdag kl. 02.00 Tirsdag kl. 09.00 Tirsdag kl. 18.00
Metrics for rækkevidde Tirsdag kl. 11.00 Tirsdag kl. 19.00 Onsdag kl. 06.00

De fleste rapporter og metrics opdateres løbende, men auktionsindsigt, eksponeringsandel og søgetermer opdateres et par gange om dagen, og dataene i kolonnen "Klikrate for mobilvenlige sider" kan være op til 14 dage gamle. Hvis du for nylig har foretaget opdateringer af en af dine landingssider, går der muligvis op til 14 dage, før disse ændringer kan ses i kolonnen.

Justeringer

Dine metrics kan nogle gange blive opdateret en eller flere dage, efter at der foretages et klik. Dette kan forekomme af flere årsager, herunder, men ikke begrænset til:

• Når der sker en konvertering flere dage efter det første klik
  • Når vi registrerer ugyldig trafik, som skal fjernes

Hvis der foretages justeringer i forhold til fakturerbare hændelser (f.eks. klik) i en efterfølgende måned, bliver disse posteret som faktureringsjusteringer.

Konverteringer, der importeres fra Google Analytics

De mål og transaktioner, der importeres fra Google Analytics til Google Ads, vises typisk i din Google Ads-konverteringsstatistik inden for 12 timer, når de tilskrives ved hjælp af tilskrivningsmodellen "Sidste klik", og inden for 24 timer, når du bruger andre modeller. Til sammenligning vises data for Google Ads-konverteringssporing typisk inden for 3 timer for konverteringer, der tilskrives ved hjælp af modellen "Sidste klik", og inden for 15 timer, når du bruger andre modeller.