Åtgärda problem med automatiska regler

Det är viktigt att hålla dig uppdaterad om eventuella felmeddelanden som du kan få. Här är några vanliga problem som du kan stöta på med dina automatiserade regler och hur du åtgärdar dem:

1. Regeln kördes men innehöll fel

I sällsynta fall kan det hända att en regel körs, men innehåller fel. Felen visas i tabellen Loggar, som du hittar genom att klicka på Automatiskt > Hantera regler. Om du får meddelandet ”Slutförd med fel” kan du klicka på Visa detaljer om du vill läsa mer om orsakerna.

2. Regeln kördes utan att göra några ändringar

Det finns flera scenarier där reglerna körs, men inga ändringar införs. Det kan bero på någon av följande begränsningar:

• I annonsgrupper i Display-nätverket kan du bara ändra den budgivningsdimension som är anpassad för den aktuella kampanjen. Om du till exempel har en annonsgrupp som är inriktad på personer baserat på deras placering, kan du bara ändra bud på placeringar för den annonsgruppen. Om du skapar en regel som försöker ändra bud som är kopplade till kön, ålder eller en annan dimension, körs regeln men inga ändringar införs.
  • Du kan inte ändra automatiska placeringar, kön eller åldrar i kampanjer i Display-nätverket. Du kan däremot ändra manuella placeringar.
  • Sökord och sökkvalificerade remarketinglistor för sökannonser är skrivskyddade för regler i kampanjer som är inriktade på både sök- och Display-nätverket. Om du skapar en sådan regel, kan du bevaka sökord och remarketinglistor för sökannonser med hjälp av regler, men du kan inte ändra dem. På fliken Sökord kan du däremot skapa regler för att både bevaka och modifiera sökord.

Om någon av dina regler inte inför förväntade ändringar och inte omfattas av undantagen ovan, kan du pröva att förhandsgranska regeln igen och kontrollera att den är konfigurerad på rätt sätt. Artikeln om vanliga sätt att använda regler innehåller dessutom förslag på hur du kan konfigurera reglerna.

3. Regeln är ogiltig eftersom användaren som skapade den inte längre har åtkomst till kontot

Automatiska regler skapas åt den användare som ställer in dem. När en användare förlorar åtkomst till Google Ads-kontot körs inga regler som han eller hon har skapat. För att regeln ska börja köras igen klickar du på Åtgärda i kolumnen Åtgärder för denna regel och sparar regeln för att ditt konto ska ersätta det tidigare användarkontot.

Obs!

Från och med juli 2021 berörs inte aktiva regler av dessa problem. Till exempel fortsätter en regel som skapats av en användare som inte längre har kontoåtkomst att köras utan fel.

Stoppa e-postmeddelanden om automatiska regler

Du kan stänga av e-postmeddelanden genom att ändra e-postinställningarna för en regel, pausa regeln eller radera den. Se detaljerade anvisningar.

Prova nu

Om du vill veta mer om problemet som beskrivs i den här artikeln kan du se denna rekommenderade utbildning för små och medelstora företag.