Løs problemer med automatiserte regler

Det er viktig at du holder deg oppdatert på eventuelle feilmeldinger du mottar. Nedenfor ser du eksempler på vanlige problemer med automatiserte regler, og hvordan du kan løse dem:

1. Regelen min ble kjørt, men det forekom feil

I sjeldne tilfeller kan du oppleve at en regel kjøres, men at det forekommer feil. Du kan se feilene i Logger-tabellen ved å klikke på Automatiser > Administrer regler. Der ser du meldingen «Fullført (med feil)». Klikk på Vis detaljer for å se mer spesifikk informasjon om årsaken.

2. Regelen min ble kjørt, men det skjedde ingen endringer

I en rekke tilfeller kan det hende at det ikke skjer noen endringer når en regel kjøres. Dette kan skyldes en av de følgende begrensningene:

• I annonsegrupper i Displaynettverket kan du bare endre buddimensjonen som er tilpasset for den relevante kampanjen. Hvis du for eksempel har en annonsegruppe der målrettingen mot brukerne tar utgangspunkt i plasseringer, kan du bare endre bud relatert til plasseringer for denne annonsegruppen. Hvis du i dette tilfellet oppretter en regel som endrer bud relatert til kjønn, alder eller en annen dimensjon, kjøres regelen, men ingen endringer foretas.
  • Du kan ikke endre kjønn, aldersgrupper eller automatiske plasseringer i kampanjer i Displaynettverket. Du har imidlertid muligheten til å endre manuelle plasseringer.
  • Søkeord og søkekvalifiserte remarketinglister for søkeannonser er skrivebeskyttet for regler som er opprettet i kampanjer målrettet mot både Søke- og Displaynettverket. Hvis du konfigurerer en regel på denne måten, kan du bruke regler til å overvåke søkeord og remarketinglister for søkeannonser, men ikke til å foreta endringer. Hvis du går til Søkeord-fanen, kan du imidlertid lage regler som både overvåker og endrer søkeord.

Hvis en regel du har opprettet, ikke har foretatt endringene du forventet, og dette ikke skyldes noen av unntakene ovenfor, kan du forsøke å forhåndsvise regelen på nytt for å sjekke at den er riktig konfigurert. Du kan også ta en titt på eksemplene i artikkelen vår om vanlige måter å bruke regler på. Der finner du gode fremgangsmåter for konfigurering av regler.

3. Regelen min har statusen «Ugyldig» fordi brukeren som opprettet den, ikke lenger har tilgang til kontoen

Automatiserte regler opprettes på vegne av brukeren som konfigurerer dem. Når en bruker mister tilgang til Google Ads-kontoen, kjøres ikke lenger regler som hen har opprettet. For at regelen skal kjøres igjen, må du først klikke på Korriger i Handlinger-kolonnen for denne regelen, og du må så lagre regelen for å erstatte den deaktiverte brukerkontoen med kontoen din.

Merk

Fra og med juli 2021 kommer ikke slike problemer lenger til å ha noen innvirkning på aktive regler. En regel som for eksempel ble opprettet av en bruker som ikke lenger har kontotilgang, blir fortsatt kjørt, uten noen feil.

Sånn kan du melde deg av e-poster om automatiserte regler

Du kan melde deg av disse e-postoppdateringene om automatiserte regler ved å endre e-postinnstillingene for en regel, sette regelen på pause eller slette regelen. Se veiledningen.

Prøv nå

Hvis du vil finne ut mer om problemene beskrevet i denne artikkelen, kan du gjennomgå det anbefalte opplæringsmaterialet for små og mellomstore bedrifter.