Automaattisia sääntöjä koskevien ongelmien ratkaiseminen

On tärkeää, että olet ajan tasalla saamistasi mahdollisista virheilmoituksista ja käsittelet ne nopeasti. Seuraavassa on muutamia tavallisia automaattisten sääntöjen yhteydessä ilmeneviä ongelmia ja niiden käsittelyyn liittyviä ohjeita.

1. Sääntö suoritettiin, mutta siinä oli virheitä

Joissakin harvinaisissa tapauksissa sääntö voidaan suorittaa, mutta siinä ilmenee virheitä. Voit tarkastella virheitä Lokit-taulukossa valitsemalla Automaattinen > Hallinnoi sääntöjä. Näytössä näkyy Valmis, sisältää virheitä -virheilmoitus. Saat lisätietoja virheen syistä valitsemalla Tarkastele tietoja.

2. Sääntö suoritettiin, mutta se ei tehnyt muutoksia

On useita tilanteita, joissa sääntöjä suoritetaan, mutta muutoksia ei tapahdu. Tällaiset tilanteet voivat johtua jostakin seuraavista rajoituksista:

• Display-verkoston mainosryhmissä voi muuttaa vain kyseiselle kampanjalle muokattua hintatarjousulottuvuutta. Jos sinulla esimerkiksi on mainosryhmä, joka on kohdistettu ihmisiin sijoittelun perusteella, voit muuttaa vain kyseisen mainosryhmän sijoitteluihin liittyviä hintatarjouksia. Jos tällöin luot säännön, joka yrittää muuttaa sukupuoleen, ikään tai muuhun ulottuvuuteen liittyviä hintatarjouksia, sääntö suoritetaan, mutta muutoksia ei tehdä.
  • Et voi muuttaa automaattisia sijoitteluja, sukupuolia tai ikiä Display-verkoston kampanjoissasi. Voit kuitenkin muuttaa manuaalisia sijoitteluja.
  • Avainsanat ja hakuun soveltuvat hakumainosten uudelleenmarkkinointiluettelot ovat vain luku ‑muotoisia säännöissä, jotka on luotu sekä haku- että Display-verkostoihin kohdistuvissa kampanjoissa. Jos asetat säännön tällä tavoin, voit seurata sääntöjä noudattavien hakumainosten avainsanoja ja uudelleenmarkkinointiluetteloita, mutta et muuttaa niitä. Avainsanat-välilehdellä voit kuitenkin luoda sääntöjä, jotka voivat sekä seurata että muokata avainsanoja.

Jos luomasi sääntö ei tehnyt odottamiasi muutoksia eikä syynä ole mikään yllä mainituista, tarkista, että sääntö on määritetty juuri tarkoittamallasi tavalla. Tutustu myös sääntöjen yleisimpiä käyttötapoja koskevaan artikkeliin, jossa on lisätietoja sääntöjen kätevistä määritystavoista.

3. Sääntöni kohdalla lukee "Virheellinen", koska säännön luoneella käyttäjällä ei enää ole tilin pääsyoikeuksia

Automaattiset säännöt luodaan sen käyttäjän puolesta, joka on luonut ne. Kun käyttäjä menettää pääsyn Google Ads ‐tilille, mitään hänen luomiaan sääntöjä ei käytetä. Jos haluat ottaa säännön taas käyttöön, klikkaa kyseisen säännön Toiminnot-sarakkeesta Korjaa ja tallenna sääntö, jotta käytöstä poistettu käyttäjätili korvataan omalla tililläsi.

Huomioitavaa

Heinäkuusta 2021 alkaen nämä ongelmat eivät enää vaikuta aktiivisiin sääntöihin. Jos esimerkiksi säännön on luonut käyttäjä, jolla ei enää ole tilin pääsyoikeuksia, sääntö toimii jatkossakin normaalisti ilman virheitä.

Automaattisia sääntöjä koskevien sähköpostiviestien lopettaminen

Voit lopettaa automaattisia sääntöjä koskevien sähköpostiviestien vastaanottamisen joko muuttamalla säännön sähköpostiasetuksia, keskeyttämällä säännön tai poistamalla sen. Katso tarkat ohjeet

Kokeile nyt

Jos haluat lisätietoja tässä artikkelissa kuvatusta ongelmasta, tutustu tähän asiantuntijoille suositeltuun koulutukseen.