Skapa inriktningar för dynamiska sökannonser

Med inriktning för dynamiska sökannonser kan du öka din räckvidd utan sökord. Det går ut på att matcha användarnas sökningar på Google med specifika sidor på din webbplats. Du styr hur denna inriktning fungerar. Inrikta annonserna på särskilda kategorier som motsvarar strukturen på din webbplats, eller på alla sidor på webbplatsen. Du kan också skapa fler typer av dynamiska annonsinriktningar eller blockera sidor med uteslutning i dynamisk annonsinriktning.

Innan du börjar

Metoderna som beskrivs i den här artikeln har att göra med inriktning för Googles indexering av din webbplats.

Om du vill veta hur dynamiska sökannonser fungerar, börja med att läsa Om dynamiska sökannonser. Om du vill börja skapa dynamiska sökannonser går du till Skapa dynamiska sökannonser

Bästa metoder för inriktning

Skapa dynamiska annonsinriktningar som är mer allmänt definierade för att öka din inkrementella trafik. Om du skapar en inriktning med för få indexerade målsidor, kan det hända att annonserna inte får någon inkrementell trafik alls.

Du kan ange budjusteringar om du vill höja eller sänka buden på dina dynamiska annonsinriktningar med en viss procentsats. Budjusteringarna ger dig större kontroll över när och var annonserna visas. Läs mer om budjusteringar.

Vi rekommenderar starkt att du skapar undantag för sidor som innehåller ord som ”slut i lager” eller ”inte tillgänglig”. Då förhindrar du att kunderna ser sidor på din webbplats med produkter som de inte kan köpa. Läs om hur du gör det under Skapa undantag och negativ inriktning för dynamiska sökannonser.

Anvisningar för att skapa inriktningar

Välj vilken AdWords-upplevelse du använder. Läs mer

1. Gå till fliken Kampanjer i ditt AdWords-konto.
  2. Klicka på en av DSA-kampanjerna.
  3. Öppna fliken Autoinriktningar.
  4. Klicka på + Lägg till dynamisk annonsinriktning.