Lag mål for dynamiske søkeannonser

Med dynamiske søkeannonser kan du øke rekkevidden din uten å bruke søkeord. Med disse annonsene blir det nemlig funnet samsvar mellom det folk søker etter på Google, og bestemte sider på nettstedet ditt. Du bestemmer selv hvordan denne typen målretting fungerer. Du kan målrette annonsene dine basert på enkelte nettsider eller bestemte grupper med sider, eller målrette mot alle sidene på nettstedet ditt. Du kan også blokkere sider ved hjelp av ekskluderinger for dynamiske annonsemål, eller legge til negative søkeord for å forhindre at annonsene dine vises i bestemte søk.

Før du begynner

Metodene vi beskriver i denne artikkelen, har å gjøre med målretting mot sidene på nettstedet ditt som Google indekserer. Hvis du nettopp har begynt å bruke dynamiske søkeannonser for nettstedet ditt, kan det ta opptil 24 timer før målene trer i kraft.

I artikkelen Om dynamiske søkeannonser kan du finne ut hvordan dynamiske søkeannonser fungerer. For å komme i gang med å opprette dynamiske søkeannonser, kan du gå til Opprett dynamiske søkeannonser.

Anbefalte fremgangsmåter for målretting

Opprett dynamiske annonsemål som er mer generelle hvis du vil generere mer trafikk. Hvis du oppretter et mål med for få indekserte landingssider, genereres det kanskje ingen økt trafikk til annonsene dine.

Dynamiske søkeannonser fungerer best med godt optimaliserte sider der de dynamiske søkeannonsene kan identifisere temaer og søketermer på nettsiden. Ta en titt på disse anbefalte fremgangsmåtene for optimalisering av dynamiske søkeannonser.

Du kan spare mer tid ved å bruke dynamiske søkeannonser i kombinasjon med automatisk budgivning. Målene i dynamiske søkeannonser kan favne bredt, og trafikken kan variere for hvert enkelt mål. Du kan bruke automatisk budgivning – der en rekke resultatsignaler tas i betraktning – for å oppnå bedre resultater.

Vi anbefaler på det sterkeste at du oppretter ekskluderinger for sider som inneholder ord som «utsolgt» eller «ikke tilgjengelig». Da slipper kundene å se sider på nettstedet som inneholder produkter de uansett ikke kan kjøpe. Du kan finne ut hvordan ved å gå til Opprett ekskluderinger og negativ målretting for dynamiske søkeannonser.

For å målrette mot et underdomene, for eksempel underdomene.examplesite.com, legger du til underdomene.examplesite.com i kampanjeinnstillingene for dynamiske søkeannonser. Dette underdomenet tas nå med på alle landingssidene der annonsen din leveres.

Veiledning for å opprette mål

Når du har opprettet en dynamisk annonsegruppe, kan du legge til dynamiske annonsemål. Slik gjør du det:

1. Klikk på Dynamiske annonsemål på sidemenyen til venstre.
  2. Klikk på plussknappen og så på Velg en annonsegruppe.
  3. Velg en kampanje, og velg så en annonsegruppe fra den aktuelle kampanjen.
    • Hvis du vil målrette ved hjelp av kategorier, klikker du på Kategorier som er anbefalt for nettstedet ditt, og velger avmerkingsboksene ved siden av alle kategoriene du vil bruke som dynamiske annonsemål. Denne målrettingstypen er bare tilgjengelig for domener der Google Ads kan generere kategorier. Hvis du nylig har begynt å bruke dynamiske søkeannonser på nettstedet ditt, kan det ta opptil 48 timer før kategoriene blir tilgjengelige i kontoen din.
    • For å målrette mot bestemte nettsider klikker du på Bestemte nettsider. Du kan velge å målrette mot nøyaktige nettadresser eller opprette regler for å målrette mot nettsider basert på sidetittel, kategori eller innhold i nettadresser. Det kan ta opptil 24 timer før denne målrettingen trer i kraft.
    • For å målrette mot alle nettsidene på nettstedet ditt må du klikke på Alle nettsider og så merke av for «Alle nettsider». Det kan ta opptil 24 timer før denne målrettingen trer i kraft.
    • Hvis du målretter mot sidefeeder, kan du også målrette mot en egendefinert etikett. For å gjøre dette klikker du på Egendefinerte etiketter fra feeden, skriver inn de egendefinerte etikettene og klikker så på Legg til etter hver etikett.
  4. Klikk på Lagre for å lagre de dynamiske annonsemålene dine.

Optimaliser kampanjen mens du lager den

Når du oppretter kampanjen, kan du få varsler basert på innstillingene du har valgt. Dette kan være varsler om valg som kan føre til dårligere resultater, eller problemer som er såpass store at du ikke får publisert kampanjen.

Navigeringsmenyen for opprettelse av kampanjer, som du ser når du oppretter kampanjen, gir et helhetlig bilde av opprettelsesprosessen og gjør deg oppmerksom på varsler om ting du bør se nærmere på. Gå mellom trinnene i navigasjonsmenyen for å gjennomgå og løse potensielle problemer med målrettingen, budgivningen, budsjettet eller andre kampanjeinnstillinger. Finn ut hvordan du lager effektive kampanjer.

Linker til relatert innhold