Forbedre søkeordene dine for Displaynettverket

Nå som du kjører en kampanje i Displaynettverket, er det på tide å evaluere søkeordene dine og forbedre de som ikke gir god avkastning. Vurder søkeordresultatene opp mot annonseringsmålene du har satt deg, slik at du kan gjøre endringer ut fra resultatene du vil oppnå. Enten du vil øke trafikken til nettstedet ditt, eller øke antallet konverteringer (f.eks. antallet salg), kan du uansett bruke tipsene nedenfor for å finstemme målrettingen du bruker.

Øk trafikken til nettstedet ditt

Eksempel

Tenk deg at du er en glassblåser og selger glassblåste vaser. Du har nettopp hatt et par svært produktive uker der du har lagd en haug nye, unike verker, og du har nettopp lagt disse ut for salg på nettstedet ditt. Nå ønsker du å få flest mulig mennesker til nettstedet ditt, slik at de kan se mesterverkene dine.

Bruk mer generelle søkeord

Hvis du vil at annonsen din skal kunne vises på et stort antall nettsteder, kan du prøve å legge til mer generelle søkeord i kampanjen din. Hvis du eier en butikk, bør du velge et generelt søkeord som «vaser» i stedet for et mer spesifikt søkeord som «håndblåste glassvaser». Finn ut hvordan du kan legge til søkeord

Bruk forskjellige søkeord

Du kan øke trafikken til annonsen din ved å bruke nye søkeord som er unike termer, ideer eller konsepter. I stedet for å bruke søkeordet «vaser», kan du prøve å legge til søkeordene «blomsterkrukke» eller «kanne». Med slike ulike, unike søkeord kan du sørge for at det blir samsvar mellom annonsen din og flere sider på forskjellige nettsteder, noe som kan gjøre at annonsen blir vist oftere.

Øk budene for søkeord som gir gode resultater

Du kan øke budene dine for kostnad per klikk (CPC) for de søkeordene som har høy klikkfrekvens, slik at annonsene vises oftere på sider som fører trafikk til nettstedet ditt. Finn ut mer om hvordan du justerer søkeordbudene

Bruk innsetting av søkeord

Med innsetting av søkeord kan du oppdatere annonseteksten på en dynamisk måte, slik at den inneholder et av søkeordene som utløste annonsen din. Ved å kunne se hvor nært samsvarende annonsene dine og en kundes søketermer er, kan du gjøre annonsene mer relevante og øke klikkfrekvensen din (CTR). Finn ut mer om bruk av dynamisk innsetting av søkeord

Finstemming av søkeordlisten for å redusere kostnader

Eksempel

Tenk deg nå at du får haugevis med besøkende til nettstedet der du selger de håndlagde vasene dine, og at du vil rette annonsene dine mot folk som med større sannsynlighet kommer til å kjøpe et av verkene dine. Med visse søkeord kan du for eksempel oppdage at folk klikker på annonsen din, men ikke ender opp med å kjøpe noe. Du kan så finstemme listene over søkeord slik at annonsene rettes mot potensielle kunder, og det er også viktig å huske at færre klikk kan bety lavere totalkostnader.

Bruk mer spesifikke søkeord

Du kan nå ut til kundene mer effektivt ved å bruke spesifikke søkeord som er direkte knyttet til produktet eller tjenesten din. Hvis du har en butikk som selger håndlagde vaser, kan du for eksempel velge et spesifikt søkeord, så som «blåst glass», i stedet for et generisk søkeord som «vase». Når du bruker mer spesifikke søkeord, er det viktig å huske på at du kanskje ikke når ut til så mange personer som du gjerne vil. Finn ut mer om hvordan du legger til, endrer eller fjerner noen generelle søkeord

Reduser budene for søkeord som gir dårlige resultater

Du må begrense pengebeløpene du bruker på søkeord som ikke gir så gode resultater som andre. Du kan redusere budene dine for kostnad per klikk (CPC) for disse søkeordene, slik at du bruker mer av budsjettet på søkeord som gir gode resultater. Finn ut mer om hvordan du endrer CPC- eller CPM-bud

Sett søkeord med dårlige resultater på pause

Hvis du allerede har redusert kostnad per klikk (CPC)-budene dine for søkeord med dårlige resultater, men du fortsatt vil forbedre kampanjeresultatene dine, kan disse søkeordene fjernes eller settes på pause. Hvis disse søkeordene blir relevante senere, kan du legge dem til igjen eller aktivere dem på nytt.

Sørg for å forhindre at annonsen din vises på feil steder

Du kan ekskludere visse søkeord fra en kampanje for å forhindre at annonsen din vises på nettsteder som ikke er relevante for produktet eller tjenesten din. På den måten kan du unngå å betale for klikk som sannsynligvis ikke fører til konverteringer. Hvis du for eksempel eier en skobutikk, kan det være lurt å ekskludere søkeord som «brukt» og «annenhånds» for å forhindre at annonsen vises på nettsteder der man tilbyr brukte sko. Husk imidlertid at hvis du ekskluderer for mange søkeord, kan det føre til at annonsene dine vises til færre potensielle kunder. Finn ut hvordan du ekskluderer bestemte nettsider eller mobilapper

Slå på konverteringsoptimereren

Forsøk å bruke konverteringsoptimereren – en Google Ads-funksjon som bruker konverteringssporingsdata fra Google Ads for å kunne gi deg flere konverteringer til en lavere kostnad. (Merk deg at kampanjen må oppfylle funksjonskravene). Med konverteringsoptimereren kan du unngå ulønnsomme klikk, og få så mange lønnsomme klikk som mulig. Finn ut mer om hvordan du konfigurerer konverteringsoptimereren

Bruk av nettadresser for landingssider for søkeord

Du kan lede trafikk som er direkte knyttet til et søkeord, til landingssiden din ved å bruke nettadresser for landingssider på søkeordnivå. Hvis du bruker nettadresser for landingssider på søkeordnivå i en søkekampanje, kan det være lurt å gjøre det samme i Displaynettverket. Finn ut mer om hvordan du konfigurerer nettadresser for landingssider for søkeord

Tips

• I Displaynettverket behandles alle søkeord utelukkende som søkeord med fleksibelt samsvar. Det betyr at du ikke trenger å ta med flertallsvarianter, feilstavinger og andre varianter av søkeordene dine.