Göra ändringar via massuppladdningar

Introduktion till massuppladdningar

Aktivera YouTube-textning om du vill se undertexter på ditt språk. Klicka på inställningsikonen Bild på ikon för inställningar i YouTube längst ned i videospelaren, välj Undertexter/textning och sedan ditt språk.

Massuppladdningar är ett effektivt sätt att göra ändringar i ditt Google Ads-konto. Med den här funktionen kan du spara tid genom att ladda ned kalkylbladsrapporter som bygger på mallar, göra radändringar offline och sedan ladda upp ändringarna till ditt konto eller förvaltarkonto. Om du använder ett förvaltarkonto kan du ladda upp ett enstaka kalkylark som påverkar alla konton du väljer under förvaltarkontot.

Det betyder att du snabbt kan reagera med omedelbara massåtgärder när du upptäcker problem och möjligheter i din data. Här beskriver vi hur du laddar ned, redigerar och laddar upp ett kalkylark.

Exempel

Anna driver en onlinebutik som säljer sportutrustning. Hon har tusentals sökord fördelade över dussintals annonsgrupper. Tidigare när hon ville göra budändringar använde hon kalkylark och en egen formel och införde de ändrade buden manuellt i sitt Google Ads-konto. Med massuppladdning kan hon ladda ned ett kalkylark med sökord, ändra buden med hjälp av sin formel i kalkylarket och sedan ladda upp kalkylarket direkt till sitt Google Ads-konto.

När Anna har laddat upp det redigerade kalkylarket kan hon förhandsgranska ändringar, se information om eventuella fel och tillämpa ändringarna när hon är klar – på en och samma flik. Hon kan till och med dela förhandsgranskningen med sina kolleger om hon vill ha synpunkter.

Steg 1: Ladda ned kalkylark för redigering

Det finns två alternativ för att skapa ett uppladdningsbart kalkylark. Det första alternativet är att ladda ned en rapport med din befintliga data i Google Ads. Detta är praktiskt när du vill göra radändringar i befintlig data. Det andra alternativet är att skapa ett uppladdningskalkylark från grunden med kolumnrubriker som är tillåtna i Google Ads. Detta kan vara praktiskt om du gör något nytt (som att skapa flera nya kampanjer) snarare än att göra radändringar i befintlig data (som att ange exakta budjusteringar för en grupp befintliga kampanjer).

Alternativ 1: Ladda ned kalkylarket direkt från ditt Google Ads-konto

Vi rekommenderar att du laddar ned kalkylarket från ditt Google-konto. Då får du de redigerbara kolumner du behöver och kolumnerna fylls i automatiskt med din befintliga data. På så sätt kan du göra enkla radändringar i informationen i stället för att manuellt behöva importera den data som krävs.
Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer. Klicka sedan på Kampanjer, Annonsgrupper, Annonser eller Produktgrupper.
    • Alternativt kan du klicka på rullgardinsmenyn Målgrupper, sökord och innehåll. Klicka på Sökord (beroende på vilken typ av redigeringar du vill göra).
  3. Klicka på nedladdningsikonen Download och välj Fler alternativ längst ned i rullgardinsmenyn.
  4. Välj ett format för kalkylarket.
  5. Markera kryssrutan Redigerbara kolumner för massuppladdning under Inkludera.
  6. Klicka på Ladda ned.

Prova nu

Obs! Om du laddar ned en rapport kanske den inte innehåller alla fält som du kan redigera. Läs igenom listan över kolumner som stöds för att se alla redigerbara kolumner som du kan ändra med hjälp av massuppladdning.

Alternativ 2: Ladda ned eller skapa en kalkylarksmall

Alternativ 1 är ofta det bästa valet, men ibland kan det vara opraktiskt att ladda ned befintlig data. Det kan vara enklare att börja med en tom mall och fylla i nödvändiga ändringar själv. (Ett exempel kan vara om du skapar nya kampanjer.) Om detta är ditt mål kan det vara mer effektivt att ladda ned en fördefinierad mall eller skapa en egen.
Ladda ned en fördefinierad mall som passar dina behov från sidan Mallar och spara det ursprungliga nedladdade kalkylarket.
Obs! Vi rekommenderar att du alltid sparar en kopia av den ursprungliga rapporten, om du skulle behöva se vilka inställningar du använde innan du gjorde ändringar.

Fortsätt med steg 2: Formatera kalkylark för massuppladdning