Så fungerar Google Ad Manager med Google Ads

Google Ad Manager är en marknadsplats som samarbetar med Googles Display-nätverk för att köpa och sälja annonser i realtid. Den utgör en annan marknad där annonsörer kan lägga bud på displayannonsering på hela webben. När du har en kampanj som är inriktad på Display-nätverket har du automatiskt åtkomst till utgivarwebbplatser i Ad Manager som följer Google Ads-riktlinjerna.

Om du är ute och fångar fjärilar mitt i sommaren kan du fånga fler fjärilar ju större håv du har. Samma sak gäller kunder: Ju större räckvidd du har, desto fler kunder kan du fånga upp från högtrafikerade delar av webben som du tidigare inte haft tillgång till. Därför kan du få nya kunder som du inte har kunnat nå tidigare om du visar dina annonser på utgivarwebbplatser i Ad Manager.

Så här fungerar det:

• Förutsatt att din kampanj är inriktad på Display-nätverket kan dina annonser visas på utgivarwebbplatser i Ad Manager utöver de webbplatser som är tillgängliga via Google AdSense.
  • Din potential att nå fler utgivarwebbplatser ökar medan Google Ads-inriktningen, rapporteringen och andra kontoprocesser som du är bekant med förblir oförändrade.
  • Ad Manager-utgivare som vill visa Google-annonser måste följa programpolicyerna för Google AdSense.

Om auktionsprocessen

Google vidtar flera åtgärder för att säkerställa en enhetlig auktionsprocess så att Google Ads-bud kan jämföras rättvist med bud från andra annonsnätverk.

• När en utgivare erbjuder annonsutrymme i Ad Manager kör Google Ads en egen auktion och sätter samman den bästa annonsenheten, antingen en annons i fullstorlek eller en grupp textannonser. Google Ads beräknar sedan ett lämpligt Ad Manager-bud för annonsenheten genom att tillämpa intäktsdelningen i Google Ads på annonsbuden.
  • Budet jämförs med andra Ad Manager-annonsörsbud och eventuella kontroller som har ställts in av utgivarna, till exempel lägsta CPM. Bud som inte uppfyller dessa utgivarkontroller ignoreras.
  • Ad Manager kör sedan en auktion med alla kvalificerade bud. Om Google Ads vinner auktionen betalar annonsörerna med den vinnande annonsenheten som mest det som krävs för att rankas högre än den näst bästa annonsören, på CPC-basis, när en person klickar på annonsen eller slutför en annan giltig händelse i samband med annonsen. Betalningen till utgivaren motsvarar det högsta nettobudvärdet i Ad Manager-auktionen eller det lägsta CPM-beloppet.

När en annonsenhet avidentifieras får annonsören inte på något sätt (varken på egen hand eller via tredje part) försöka fastställa utgivarens identitet, webbplatsens namn eller annan relaterad identifierande information, även om säljaren inte avsiktligen identifieras.

Nästa steg