Katselukertakohtaiset hintatarjoukset

Videokampanjoissa katselukertakohtainen hintatarjousstrategia on käytettävissä seuraavien kampanjatavoitteiden yhteydessä, kun on aika valita kampanjan asetukset:

• tuotteen ja brändin harkinta (kaikissa kampanja-alatyypeissä voidaan käyttää katselukertakohtaista hintaa)
  • bränditietoisuus ja tavoittavuus (vain Videosarjakampanja-alatyypissä voidaan käyttää katselukertakohtaista hintaa).

Kun käytät katselukertakohtaisia hintatarjouksia, maksat videoiden katselukerroista ja muista interaktioista (esim. toimintakehotuspeittokuvien, korttien ja täydentävien bannerien klikkauksista). Katselukerta lasketaan, kun joku katsoo videomainoksestasi 30 sekuntia (tai koko videon, jos sen kesto on alle 30 sekuntia) tai kun videosi saa katsojan aktivoitumaan (sen mukaan, kumpi näistä tapahtuu ensin).

Huom. Raporteissa näkyvä katselukertakohtaisen hinnan mittari sisältää vain sellaisten mainosten hinnan, joille kertyy katselukertoja. Tietyille mainosmuodoille (esim. puskurimainoksille ja ei-ohitettaville In-Stream-mainoksille) ei kerry katselukertoja.

Verkon perinteisissä teksti- tai kuvamainoksissa asiakkaat voivat nähdä mainoksen, lukea sen tekstin ja siirtyä sivustollesi klikkaamalla URL-osoitetta. Tämäntyyppisten interaktioiden yhteydessä ei oteta huomioon esimerkiksi videomainosten interaktiivista sisältöä. Katselukertakohtaisen hintatarjouksen ja videomainosten raporttien avulla voit arvioida sitä, kuinka hyvin sisältösi sitouttaa katsojia, missä katsojat katsovat videoitasi ja missä vaiheessa he lopettavat sisältösi katselun.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten katselukertakohtainen hintatarjous toimii.

Näin se toimii

Kampanjaa (tai mainosryhmää) luodessasi voit asettaa katselukertakohtaisen hintatarjouksen valitsemalla korkeimman hinnan, jonka haluat maksaa katselukerrasta. Hintatarjousta kutsutaan korkeimmaksi katselukertakohtaiseksi hintatarjoukseksi. Tämä hintatarjous koskee kaikkia mainosryhmän mainoksia.

Esimerkki

Jos videosi katselu on mielestäsi 25 sentin arvoinen, voit asettaa korkeimmaksi katselukertakohtaiseksi hintatarjoukseksi 0,25 $. Tämä tarkoittaa seuraavaa:

• Maksat In-Stream‑videomainoksista enintään 0,25 $, kun katsoja katsoo videostasi 30 sekuntia (tai koko videon, jos sen kesto on alle 30 sekuntia) tai kun videosi interaktiivinen elementti saa katsojan aktivoitumaan sen mukaan, kumpi näistä tapahtuu ensin. Interaktiivisia elementtejä voivat olla esimerkiksi toimintakehotuspeittokuvat, kortit, täydentävät bannerit tai linkit sivustollesi tai mobiilisovellukseesi.

• In-Feed-videomainoksesta maksat enintään 0,25 $, kun käyttäjä klikkaa videomainoksen pikkukuvaa tai nimeä ja aloittaa videosi katselun.

Voit myös asettaa In-Feed-videomainoksille alhaisemman hintatarjouksen kuin In-Stream-mainoksille.

Korkeimman katselukertakohtaisen hintatarjoussumman valitseminen

Mistä tietää, mikä kannattaa valita korkeimmaksi katselukertakohtaiseksi hintatarjoukseksi? Voit valita tämän summan esittämiemme tavoittavuusarvioiden perusteella, kun valitset kohdistusasetuksia ja korkeinta katselukertakohtaista hintaa uutta kampanjaa luodessasi (tai ylläpitäessäsi mainosryhmiä myöhemmin). Voit valita arvon myös liiketoimintaasi koskevien tietojen ja katselukerran arvon perusteella.

Sinulta veloitettava summa

Korkein katselukertakohtainen hintatarjous on korkein summa, joka videon katselukerrasta voidaan veloittaa. Sitä ei kuitenkaan veloiteta aina. Yritämme mahdollisuuksien mukaan veloittaa sinulta vain pienimmän summan, jolla mainos näkyy sivulla. Katselukerrasta maksamaasi lopullista summaa kutsutaan todelliseksi katselukertakohtaiseksi hinnaksi.

Todellinen katselukertakohtainen hinta on usein korkeinta katselukertakohtaista hintaa pienempi, sillä Google Ads ‑huutokaupassa maksat enintään summan, joka vaaditaan sijoittumiseen juuri alapuolellasi olevan mainostajan yläpuolelle.

Maksamaasi katselukertakohtaiseen hintaan vaikuttaa kaksi tekijää: laatupisteet ja mainossija. Laatupisteillä mitataan sitä, miten osuva mainoksesi on asiakkaalle. Se sisältää lukuisia tehokkuustekijöitä, kuten katseluprosentit. Kun laatupisteet on määritetty, ne kerrotaan korkeimmalla katselukertakohtaisella hintatarjouksella, jotta mainokset voidaan sijoittaa muiden mainostajien mainosten joukkoon. Tätä yhdistelmää kutsutaan mainoksen sijoitukseksi.

Kun kaikille mainoksillesi on valittu sija, mainoksesi todellinen katselukertakohtainen hinta lasketaan käyttämällä kaavaa, jossa otetaan huomioon alapuolelle sijoittuvan mainostajan mainoksen sija sekä sinun laatupisteesi.

Korkeimmalle sijoittunut mainos voittaa, ja tämän mainoksen videon katselukerran hinta (todellinen katselukertakohtainen hinta) on hieman korkeampi kuin seuraavaksi sijoittuneen mainoksen katselukertakohtainen hintatarjous.

Esimerkki

Oletetaan, että korkein katselukertakohtainen hintatarjouksesi on 5,00 $ ja huutokaupassa on kaksi muuta mainostajaa, joilla on samat laatupisteet. Toisen mainostajan korkein katselukertakohtainen hintatarjous on 1,00 $ ja toisen 3,00 $. Koska huutokaupassa ei ole yli 5,00 $ tarjoavia kilpailijoita, sinulla on korkein huuto. Emme kuitenkaan veloita sinulta 5,00 $:a, jos lähin kilpailija tarjoaa vain 3,00 $. Veloitamme sinulta tällöin 3,01 $. Todellinen katselukertakohtainen hintasi on siis 3,01 $.

Katselukertakohtaisen hinnan vaikutus mainoksen sijoitukseen

Asettamasi korkein katselukertakohtainen hintatarjous auttaa selvittämään, miten todennäköisesti mainoksesi voittaa huutokaupan ja näkyy katsojille. YouTuben hakutuloksissa näkyvissä In-Feed-videomainoksissa hintatarjous voi vaikuttaa myös mainoksen sijoitukseen muiden hakutulossivulla olevien mainosten joukossa.

Korkeampi katselukertakohtainen hintatarjous parantaa mainoksen näkymisen todennäköisyyttä. Tietyissä tapauksissa mainos voi myös saada muita mainoksia paremman sijainnin.