Uw geautomatiseerde regels beheren

Nadat u geautomatiseerde regels heeft ingesteld, kunt ze u wanneer u maar wilt aanzetten, onderbreken, bewerken, verwijderen of filteren. U kunt ook alle regels ongedaan maken die in uw campagnes in het zoeknetwerk zijn uitgevoerd. Verder kunt u de e-mailmeldingen updaten die u krijgt over uw regels, een overzicht bekijken van alle wijzigingen die uw regels in de regellogboeken hebben aangebracht en regelstatussen bekijken.

Opmerking: Als u een regel plant om deze op een specifiek tijdstip uit te voeren, moet u er rekening mee houden dat de standaard verwerkingstijd voor het uitvoeren van regels binnen 2 uur na activering van de voorwaarden ligt. Als een regel bijvoorbeeld is gepland voor 9:00 uur, kan deze op elk moment tussen 9:00 en 11:00 uur worden uitgevoerd.

Regels beheren

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Bulkacties.
  3. Klik op Regels.

Er verschijnt een lijst van uw regels, met een icoon dat aangeeft of een regel is aangezet of onderbroken.

• Zo activeert, onderbreekt of verwijdert u regels in uw account: Klik op de pijl-omlaag naast het statusicoon.
    Als u een regel verdwijdert, is dit permanent.
  • Zo bewerkt u een regel: Scroll naar rechts en klik op Bewerken. Pas de instellingen aan in het beheervenster en klik op Opslaan. Verwijderde regels kunt u niet bewerken. Ook is een regel bewerken hetzelfde als het origineel verwijderen en een nieuwe regel maken.
  • Zo filtert u uw weergave om verwijderde regels te verbergen: Klik op het filtericoon en selecteer de kolom en waarde waarop u wilt filteren. U kunt filteren op Regelstatus, Naam regel, E-mailmelding of Geldigheid van regel.
    U kunt onderbroken of verwijderde regels verbergen of zichtbaar maken via het icoon met 3 stippen 3 dot icon voor de tabel met regels.
  • Zo maakt u een regel ongedaan: Klik op Ongedaan maken om de wijzigingen ongedaan te maken die zijn aangebracht met de regels voor campagnes, advertentiegroepen, advertenties en zoekwoorden. Als u een regel ongedaan wilt maken, gaat u naar de pagina Versiegeschiedenis en klikt u op Ongedaan maken voor een regel in de kolom Acties. Nadat u op Ongedaan maken heeft geklikt, wordt een voorbeeldvenster geopend dat illustreert wat er met uw account gebeurt als een regel ongedaan wordt gemaakt. Als alles er goed uitziet, kunt u de regel vanuit dit venster ongedaan maken. Dit duurt even lang als het uitvoeren van de regel.
Belangrijke informatie over regels ongedaan maken

U kunt de regels voor alleen e-mail niet ongedaan maken

Regels die de actie 'e-mail verzenden' gebruiken, kunnen niet ongedaan worden gemaakt.

U kunt alleen de meest recente wijzigingen ongedaan maken die door elke regel zijn aangebracht.

Stel dat uw regel wordt uitgevoerd op vrijdag en zaterdag. U ziet alleen de knop Ongedaan maken naast de wijzigingen die op zaterdag zijn aangebracht. Als u de wijzigingen die op vrijdag zijn aangebracht ongedaan wilt maken, maakt u eerst de wijzigingen van zaterdag ongedaan. De knop Ongedaan maken verdwijnt dan voor zaterdag en verschijnt weer voor vrijdag.

Tip: De enige uitzondering is als een regel wel is uitgevoerd, maar geen wijzigingen heeft aangebracht. In dat geval hoeft u de regel niet ongedaan te maken om eerdere wijzigingen ongedaan te maken.

Handmatige wijzigingen die zijn aangebracht nadat een regel is uitgevoerd, worden niet ongedaan gemaakt.

Stel dat u een regel uitvoert die het bod van 10 zoekwoorden met € 1,00 verhoogt en daarna wijzigt u een van deze zoekwoorden handmatig en verhoogt u het bod met nog eens € 0,50. Als u de wijzigingen die door de regel zijn aangebracht ongedaan maakt, worden alleen de wijzigingen aan de andere 9 zoekwoorden die u niet zelf heeft aangebracht, ongedaan gemaakt. Als u een beter idee wilt krijgen van de wijzigingen die wel en niet ongedaan worden gemaakt, raden we u aan een voorbeeld te bekijken van de wijzigingen die ongedaan worden gemaakt.

U kunt de wijzigingen die ongedaan zijn gemaakt, niet opnieuw uitvoeren.

Als u de wijzigingen ongedaan heeft gemaakt die op een bepaalde dag door een regel zijn uitgevoerd, is er geen knop waarmee u deze handeling ongedaan kunt maken en de wijzigingen opnieuw kunt uitvoeren.

E-mailmeldingen en regelgeschiedenis

Wanneer u een regel maakt, kunt u aangeven dat u e-mailberichten wilt krijgen op het moment dat uw regel wordt uitgevoerd. U heeft de mogelijkheid om een melding te krijgen nadat elke regel is uitgevoerd of alleen als deze wordt uitgevoerd met wijzigingen of fouten.

Als u zich wilt aanmelden voor deze meldingen, selecteert u als u de regel maakt de gewenste e-mailoptie in het dropdownmenu Resultaten e-mailen.

Als u liever geen e-mailmeldingen krijgt, kunt u in plaats daarvan naar de pagina Versiegeschiedenis gaan. Hier kunt u bijhouden wanneer uw regels worden uitgevoerd en welke wijzigingen de regels in uw account hebben aangebracht.

Geautomatiseerde regels bekijken in de wijzigingsgeschiedenis

U kunt wijzigingen die geautomatiseerde regels in uw account hebben aangebracht ook bekijken op de pagina Wijzigingsgeschiedenis.

Logboeken en regelstatussen

Als u geen e-mailberichten wilt krijgen, kunt u altijd de logboeken controleren om bij te houden wanneer uw regels worden uitgevoerd en welke wijzigingen door de regels in uw account zijn aangebracht. In de logbestanden worden een lijst met regels, hun status en het aantal wijzigingen weergegeven die door het uitvoeren van de regels hebben plaatsgevonden.

Zo bekijkt u uw logboeken:

1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Bulkacties.
  3. Klik op Regels.
  4. Klik op het tabblad Versiegeschiedenis om een lijst van alle wijzigingen te bekijken.
    • Opmerking: De tabel Versiegeschiedenis maakt gebruikt van een datumkiezer.
  5. Klik op de resultaten om de gegevens van eventuele wijzigingen die de regel heeft aangebracht te bekijken.

De kolom Status in de logboeken geeft aan of uw regels werden uitgevoerd en of ze met succes zijn uitgevoerd. Hieronder vindt u de mogelijke statussen en hun betekenis:

Actief

• Uw regel brengt momenteel wijzigingen aan in uw account.

Afgerond

• Uw regel is uitgevoerd en alle beoogde wijzigingen zijn aangebracht.

Afgerond, met fouten

• Uw regel is afgerond, maar bij enkele wijzigingen zijn fouten opgetreden (klik op Versiegeschiedenis en daarna op de resultaten voor een regel voor meer informatie).

Niet afgerond: systeemfout

• Uw regel kan niet worden gestart of is gestopt voordat deze is afgerond (klik op Versiegeschiedenis en daarna op de resultaten voor een regel voor meer informatie).

Niet afgerond: time-out

• Uw regel is niet afgerond binnen de toegewezen tijd (klik op Versiegeschiedenis en daarna op de resultaten voor een regel voor meer informatie).

Volgende stappen