Over dynamische zoekadvertenties

Dynamische zoekadvertenties zijn de eenvoudigste manier om klanten te vinden die via Google op zoek zijn naar precies die producten die u aanbiedt. Dynamische zoekadvertenties zijn ideaal voor adverteerders met een goed ontwikkelde website of een grote voorraad, omdat de advertenties gebruikmaken van uw website om uw advertenties te targeten en zodoende de gaten in uw campagnes op basis van zoekwoorden opvullen. Zonder dynamische zoekadvertenties kunt u zelfs wanneer u over zorgvuldig beheerde AdWords-accounts met een groot aantal zoekwoorden beschikt, relevante zoekopdrachten mislopen, vertraging oplopen bij het schrijven van advertenties voor nieuwe producten en achterlopen op wat er feitelijk op de website van adverteerders beschikbaar is.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe dynamische zoekadvertenties werken en welke voordelen ze u bieden. Voor instructies gaat u naar Dynamische zoekadvertenties maken.

Hoe ze worden weergegeven

Wanneer iemand op Google termen zoekt die nauw gerelateerd zijn aan de titels en vaak gebruikte zinnen op uw website, gebruikt AdWords deze titels en zinnen om een ​​bestemmingspagina te selecteren en een duidelijke, relevante kop te genereren voor uw advertentie.

Een voorbeeld. U bent eigenaar van een internationale hotelketen. Iemand die op Google op 'luxe hotel New York' zoekt, ziet uw advertentie met de kop 'Luxe hotel - NYC', klikt op uw advertentie en wordt doorgestuurd naar de site voor uw beste locatie in New York.

Zodoende worden potentiële klanten via dynamische zoekadvertenties snel omgeleid naar de locatie op uw site waar ze interesse in tonen.

Wanneer u uw bestemmingspagina's kiest, moet u er rekening mee houden dat u verantwoordelijk bent voor de uiteindelijke tekst die in uw advertentie wordt weergegeven.

Hoe targeting werkt

Dynamische zoekadvertenties gebruiken de content van uw website om uw advertenties op zoekopdrachten te targeten. U kunt kiezen uit diverse targetingopties.

Alle webpagina's. Aan de hand van de Google-index van uw website wordt bepaald welke zoekopdrachten van gebruikers relevant zijn en wordt uw advertentie gegenereerd.

Specifieke pagina's. Laat dynamische zoekadvertenties lopen die gebaseerd zijn op een sitecategorie (zoals 'schoenen') of specifieke webpagina's. U kunt ook specifieke woorden of tekenreeksen targeten:

• Pagina's waarvan de titel bepaalde woorden bevat
  • Pagina's waarvan de URL bepaalde tekenreeksen bevat
  • Pagina's die bepaalde woorden bevatten

Paginafeed.  Gebruik een spreadsheet of URL's voor de meest gerichte targeting. U kunt dan uw volledige feed of delen van de feed targeten. U kunt bijvoorbeeld pagina's labelen over 'producten met een beoordeling van 4 sterren' of 'hotels met veel beschikbare kamers' en alleen URL's met deze labels targeten.

Meer informatie over de targeting van dynamische zoekadvertenties.

Wanneer niet te gebruiken

Met uitzondering van de feedgebaseerde targeting die u bepaalt, worden dynamische zoekadvertenties niet aanbevolen wanneer uw website regelmatig wordt gewijzigd, bijvoorbeeld met dagelijkse aanbiedingen.

Lees het AdWords-beleid voordat u dynamische zoekadvertenties gaat gebruiken, zodat uw advertenties hieraan (en aan eventuele toepasselijke wetgeving) voldoen.

Overzicht van de voordelen

Hier volgen enkele voordelen van dynamische zoekadvertenties:

• U bespaart tijd. Geen toewijzing meer van zoekwoorden, biedingen en advertentietekst aan elk product op uw website. Bovendien kunt u met dynamische zoekadvertenties sneller advertenties voor nieuwe markten weergeven dan met andere alternatieven.
  • Uw advertenties worden regelmatig automatisch geüpdatet. Wanneer u wijzigingen aanbrengt in door Google geïndexeerde pagina's, crawlen we uw website opnieuw om te zorgen dat uw advertenties zo actueel mogelijk zijn.
  • U kunt relevante, dynamisch gegenereerde koppen bij uw advertenties weergeven. Wanneer de zoekopdracht van een potentiële klant relevant is voor uw product of service, genereert AdWords op dynamische wijze een advertentie met een duidelijke kop voor de meest relevante pagina op uw site.
  • U behoudt de controle over uw campagne. U kunt advertenties weergeven op basis van uw hele website, maar ook op basis van specifieke categorieën of pagina's. U kunt bovendien voorkomen dat uw advertenties worden weergegeven voor producten die tijdelijk niet op voorraad zijn.
  • U genereert meer verkeer. Dynamische zoekadvertenties kunnen u helpen meer verkeer en verkopen te genereren, doordat uw bedrijf bij meer klanten wordt gepromoot dan via een campagne met zoekwoordtargeting.
  • U beheert de boodschap. De beschrijving bestaat uit één, lange regel, waardoor u meer controle over de boodschap in uw advertentie heeft.
  • Zichtbare URL's zijn gebaseerd op het domein van de uiteindelijke URL. U hoeft geen zichtbare URL meer op te geven wanneer u een nieuwe advertentie maakt. In plaats daarvan gebruikt AdWords het domein van uw uiteindelijke URL en geeft dit weer als zichtbare URL van uw advertentie. Als uw uiteindelijke URL bijvoorbeeld www.example.com/outdoor/wandelen/schoenen is, wordt de URL van uw advertentie weergegeven als www.example.com.