Dynaamiset hakumainokset

Dynaamisilla hakumainoksilla tavoitat helpoiten asiakkaita, jotka etsivät Googlesta juuri sitä, mitä yrityksesi tarjoaa. Dynaamiset hakumainokset sopivat mainostajille, joilla on monipuolinen verkkosivusto tai suuri tuotevalikoima. Ne käyttävät sivustosi sisältöä mainosten kohdistamiseen ja voivat auttaa täydentämään avainsanoihin perustuvia kampanjoita. Myös Dynaamisten hakumainosten otsikot ja laskeutumissivut luodaan verkkosivustosi sisällön perusteella, joten mainokset ovat aina osuvia, ja sinä säästät aikaa. Sinun tarvitsee lisätä vain mainosaineiston kuvaus. Ilman dynaamisia hakumainoksia edes hyvin hoidetut ja paljon avainsanoja sisältävät Google Ads ‑tilit eivät aina tavoita osuvia hakuja. Lisäksi mainosten luominen uusille tuotteille saattaa viivästyä, eivätkä mainokset välttämättä vastaa mainostajan sivuston tuotevalikoimaa.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten Dynaamiset hakumainokset toimivat ja mitä hyötyä niistä on sinulle. Mainoksiin liittyviä ohjeita löydät artikkelista Dynaamisten hakumainosten luominen.

Huom. Dynaamisista hakumainoksista käytetään joskus lyhennettä DSA.

Dynaamisten hakumainosten käytön hyödyt

• Ajansäästö: Sinun ei enää tarvitse valita avainsanoja, hintatarjouksia ja mainostekstejä verkkosivustosi jokaiselle tuotteelle. Dynaamisten hakumainosten avulla voit myös alkaa mainostaa uusilla markkinoilla nopeammin kuin muita vaihtoehtoehtoja käyttäessäsi.
  • Mainostesi otsikot ovat osuvia ja dynaamisesti luotuja: Kun asiakkaan tekemä haku liittyy yrityksesi tarjoamaan tuotteeseen tai palveluun, Google Ads luo dynaamisesti mainoksen, joka sisältää sivustosi sopivimpaan sivuun liittyvän selkeän otsikon.
  • Päätä, missä mainoksesi näkyvät: Googlen tekoälyn avulla voit käyttää mainoksia, jotka perustuvat koko sivustoosi tai tiettyihin kategorioihin tai sivuihin. Voit myös estää sellaisten tuotteiden mainostamisen, jotka ovat loppuneet tilapäisesti.
  • Saat lisäliikennettä: Dynaamiset hakumainokset voivat auttaa sinua hankkimaan lisäliikennettä ja -myyntiä, sillä niiden avulla voidaan tunnistaa uusia mahdollisuuksia avainsanoihin kohdistamisen lisäksi.
  • Näkyvät URL-osoitteet perustuvat lopullisen URL-osoitteesi verkkotunnukseen: Kun luot uutta mainosta, sinun ei tarvitse erikseen lisätä näkyvää URL-osoitetta. Sen sijaan Google Ads käyttää mainoksesi näkyvänä URL-osoitteena lopullisen URL-osoitteen verkkotunnusta. Jos mainoksesi lopullinen URL-osoite on esimerkiksi www.example.com/outdoor/hiking/shoes, mainoksessasi näkyvä URL-osoite on www.example.com.

Näin ne näkyvät

Oletetaan, että joku tekee Googlessa haun termeillä, jotka liittyvät läheisesti sivustollasi oleviin otsikoihin ja usein käytettyihin lausekkeisiin. Tällöin Google Ads valitsee näiden otsikoiden ja lausekkeiden perusteella sivustoltasi laskeutumissivun ja luo mainoksellesi selkeän ja osuvan otsikon.

Esimerkki: Omistat kansainvälisen hotelliketjun. Käyttäjä tekee Googlessa haun "luksushotelli New Yorkissa" ja näkee mainoksesi, jonka otsikko on "Luksushotelli – NYC". Käyttäjä klikkaa mainostasi ja siirtyy sivustosi sivulle, jolla esitellään ketjusi luksuskohteita New Yorkissa.

Näin Dynaamiset hakumainokset voivat ohjata potentiaalisia asiakkaita nopeasti sinne, mikä heitä sivustollasi kiinnostaa.

Muista, että olet itse vastuussa mainoksessasi näkyvästä lopullisesta tekstistä. Tämä kannattaa pitää mielessä laskeutumissivuja valitessa. Mainoksen otsikon luomiseen vaikuttavat monet signaalit, joista tärkein on sivun HTML-otsikko.

Näin kohdistus toimii

Dynaamisia hakumainoksia käytettäessä mainokset kohdistetaan hakuihin sivustosi laskeutumissivujen sisällön perusteella. Voit valita useista kohdistusvaihtoehdoista ja määrittää, mitä laskeutumissivuja Dynaamisten hakumainosten tulisi käyttää. Voit kohdistaa mainoksia URL-osoiteryhmiin (esimerkiksi kohdistustyypeillä URL_Contains tai "Kategoriat") tai tiettyihin URL-osoitteisiin (URL_Equals-kohdistustyypin tai sivusyötteiden avulla). Lisätietoja:

URL_Equals: Tämän avulla voit kohdistaa mainokset sivustosi yksittäisiin URL-osoitteisiin. Jos et ole aikaisemmin käyttänyt Dynaamisia hakumainoksia ja haluat kokeilla niitä, voit luoda URL_Equals-kohteen verkkosivustosi etusivulle.

URL_Contains: Tämä kohdistaa mainokset sivuille, joiden URL-osoitteet sisältävät tiettyjä merkkijonoja.

Kategoriat: Nämä ovat teemoittain järjestettyjä laskeutumissivujen joukkoja, jotka Google Ads on luonut. Voit päättää itse tietojen tarkkuuden sekä sen, mitä sivujoukkoja käytetään kohteena ja miten samankaltaisia sivuja ryhmitellään. Jos haluat aloittaa dynaamisten hakumainosten käytön nopeasti, valitse "Laskeutumissivut vakiotyyppisistä mainosryhmistä" ‑kategoria. Näin kohdistuksessa käytetään kaikkia verkkosivuja, jotka ovat tällä hetkellä käytössä tilisi hakumainoksissa. Tämän kohdistusvaihtoehdon avulla on helppo lisätä liikennettä verkkosivuilla, joita käytät jo laskeutumissivuina mainosryhmissä ja kampanjoissa. Kategoriat (esim. Laskeutumissivut vakiotyyppisistä mainosryhmistä) ovat käytettävissä vain verkkotunnuksille, joille Google Ads voi luoda kategorioita.

Sivusyöte: Kaikkein tarkimman kohdistuksen saat lataamalla URL-osoitteet sisältävän laskentataulukon. Sitten voit lisätä kohdistukseen koko syötteen tai osia siitä. Voit esimerkiksi luoda sivuille tunnisteita, kuten "tuotteet, jotka ovat saaneet neljän tähden arvosteluja" tai "hotellit, joissa on runsaasti vapaita huoneita", ja ottaa kohdistukseen mukaan vain näillä tunnisteilla merkityt URL-osoitteet.

Lue lisää dynaamisten hakumainosten kohdistuksesta.

Huom. Yhdellä tilillä voi olla enintään 100 sivusyötettä.

Näin otsikot toimivat

Dynaamisten hakumainosten otsikot luodaan dynaamisesti, ja niiden avulla mainokset kohdistetaan osuviin hakuihin käyttäjän haun sekä laskeutumissivun tai verkkotunnuksen kannalta olennaisimman tekstin perusteella. Kun lähetät sivun, verkkotunnuksen, verkkosivuston tai tuotesyötteen, Googlen indeksointiteknologia etsii tekstiä, jota voidaan käyttää sivun sisältöön liittyvien otsikoiden luomiseen. Nämä otsikot voivat ohjata sivulle lisää hakuja tehneitä käyttäjiä.

Huom. Verkkosivustoltasi haettuun tekstiin saatetaan tehdä pieniä muutoksia, jotta se on Googlen toimituksellisten käytäntöjen mukainen (esim. kirjainkokoa voidaan muuttaa tai ei-tuettuja merkkejä poistaa). Emme myöskään voi etukäteen taata, mikä otsikko mainoksessa näkyy, sillä saatamme tehdä muutoksia, jotta otsikko vastaa paremmin hakua ja sivun sisältöä sekä mainosten eheyteen liittyviä käytäntöjä.

Jotta Dynaamisten hakumainosten otsikot olisivat mahdollisimman tehokkaita, suosittelemme, että otat verkkosivustosi otsikoissa ja nimissä huomioon seuraavat asiat:

• Noudata sivun nimessä ja otsikoissa Googlen vakiotyyppisiä mainosaineistoja koskevia toimituksellisen käytännön sääntöjä.
  • Käytä yksilöllisiä toimintakehotuksia.
  • Käytä verkkosivustolla enintään 60 tai 90 merkin pituisia nimiä ja otsikoita.

Parhaat käytännöt

• Dynaamisia hakumainoksia ei suositella, jos sivustollasi on tiheästi vaihtuvaa sisältöä, kuten päivittäisiä tarjouksia.
  • Dynaamiset hakumainokset toimivat parhaiten sellaisten verkkosivustojen yhteydessä, joiden HTML-sivujen otsikot on kirjoitettu hyvin ja sisältö on selkeää. Sivun sisältöä käytetään mainosten otsikoiden luomiseen ja sivua hyvin vastaavien hakulausekkeiden selvittämiseen. Mainostajien (erityisesti arkaluontoisilla aloilla toimivien) on varmistettava, että heillä on tarvittavat mainontaluvat ja että he ovat valinneet oikean yleisön.
  • Dynaamiset hakumainokset toimivat parhaiten sellaisten hyvin optimoitujen sivujen kanssa, joilta Dynaamiset hakumainokset voivat tunnistaa teemoja ja termejä. Dynaamiset hakumainokset eivät toimi sellaisten sivustojen kanssa, joiden sisältöä Google Ads ei pysty tunnistamaan (esim. sivustot, joilla on enimmäkseen Flash-sisältöä tai ‑kuvia tai joiden sisällöstä suuri osa on vain kirjautuneiden käyttäjien saatavilla).
  • Dynaamiset hakumainokset toimivat parhaiten, kun tarkistat hakutermiraportit säännöllisesti. Voit myös optimoida ne käyttämällä negatiivisia avainsanoja. Nämä ohjeet voivat auttaa pitämään mainoksesi aiheeseen liittyvinä ja estämään ei-toivottujen sivujen indeksoinnin. Lue lisää Poissulkemisten luomisesta Dynaamisille hakumainoksille.

Ennen kuin aloitat dynaamisten hakumainosten käytön, tutustu Google Adsin käytäntöihin ja varmista, että mainoksesi ovat niiden ja kaikkien sovellettavien lakien mukaisia.