Brug af dynamiske søgningsannoncer

Mens de fleste søgningsannoncer bruger søgeord til at afgøre, hvornår de vises på Google Søgning, adskiller dynamiske søgningsannoncer sig ved, at de ikke bruger søgeord. Dynamiske søgningsannoncer viser i stedet automatisk din annonce ud fra indholdet på dit website. Det betyder, at du ikke behøver at vælge søgeord, fortælle os om, at du føjer en side til dit website eller fjerner en side fra dit website, eller oprette en annonce for hver produktside på dit website. Hvorfor er dynamiske søgningsannoncer nyttige? De er lette at vedligeholde, de genereres automatisk, de kan hjælpe dig med at opnå mere trafik, og du behøver ikke oprette lange lister med søgeord.

Hvem bør bruge dynamiske søgningsannoncer?

Her er nogle eksempler på virksomhedstyper, der passer godt til dynamiske søgningsannoncer:

• Dit website indeholder forskellige produkter eller tjenester.
  • Du tilbyder tjenester og produkter, som ofte ændres.
  • Du sælger sæsonbetonede produkter eller andre tilbud.

Er du nysgerrig efter at finde ud af, hvor effektive dynamiske søgningsannoncer har været for andre? Læs følgende casestudier for at finde ud af, hvor effektive dynamiske søgningsannoncer har været for disse virksomheder:

Hvem bør ikke bruge dynamiske søgningsannoncer?

Dynamiske søgningsannoncer er muligvis ikke den bedste kampagnetyper for visse virksomheder. Her er nogle eksempler på sådanne virksomheder:

• Websites med produkter og gaver, der kan tilpasses. Systemet bag dynamiske søgningsannoncer bruger indhold fra dit website til at målrette dine annoncer. For websites, der sælger specialprodukter eller produkter, der kan tilpasses, kan det være en udfordring for systemet at matche din annonce med det mest relevante søgeudtryk. Forestil dig f.eks., at dit website sælger T-shirts, krus og plakater med billeder af hundehvalpe. Lad os nu sige, at nogen gerne vil adoptere en hundehvalp og søger efter hundehvalpe på Google. Du vil nok gerne undgå at vise din annonce til vedkommende, for det ikke sandsynligt at han/hun vil være interesseret i det, du annoncer for.
  • Websites med sammenligning af produkter og affilierede websites. Generelt passer websites, der viser kunder en liste over produkter eller andre tilbud fra online forhandlere, og som leder trafik til tredjepartswebsites, ikke godt til dynamiske søgningsannoncer.
  • Websites med dagstilbud. Websites med dagstilbud passer ikke så godt til dynamiske søgningsannoncer. Vi arbejder dog på fremover at gøre dynamiske søgningsannoncer bedre til websites med dagstilbud.
  • Visse små websites. Websites med et lille antal destinationssider (f.eks. færre end nogle få hundrede) passer ikke godt til dynamiske søgningsannoncer.

Hvorfor er det en god idé at bruge dynamiske søgningsannoncer?

Her er nogle af fordelene ved at bruge dynamiske søgningsannoncer:

• Spar . Slut med tilknytning af søgeord, bud og annoncetekst til de enkelte produkter på dit website. I stedet bruger vi Googles organiske søgeindeks over dit website til at afgøre, hvilke søgninger der kunne være relevante for produkterne på dit website.
  • Vis relevante annoncer. Hvis en kundes søgning er relevant for dit produkt eller din tjeneste, genererer vi dynamisk en annonce med en overskrift, der medtager ord fra kundens søgeudtryk og annoncens destinationsside.
  • Få styr på din kampagne. Du kan vise annoncer på baggrund af hele dit website eller specifikke kategorier eller sider. Eller undgå, at din annonce viser produkter, der er midlertidigt udsolgt.
  • Opnå øget trafik. Dynamiske søgningsannoncer kan hjælpe dig med at opnå øget trafik og salg ved at promovere din virksomhed over for flere kunder, end du kan nå ud til med en søgeordsmålrettet kampagne.

Sådan fungerer dynamiske søgningsannoncer

I stedet for søgeord bruger vi indhold fra dit websitedomæne til at målrette dine annoncer mod søgninger. For at gøre det, bruger vi Googles organiske søgeindeks af dit website til at afgøre, hvilke søgninger der kunne være relevante for de produkter og tjenester, der tilbydes på dit website. Det betyder, at vi ikke gennemgå dit website enkeltvist. Du fortæller os, om alle sider eller kun bestemte sektioner skal anvendes til målretning af dine annoncer ved oprettelse af dynamiske annoncemål. Dynamiske annoncemål kan være hele dit website eller bestemte sektioner som f.eks. følgende:

• Sider, der tilhører bestemte kategorier
  • sider, hvis overskrifter indeholder bestemte ord
  • sider, hvis webadresser indeholder bestemte tekststrenge
  • sider, der indeholder bestemte ord.

Når vi finder søgninger, der matcher dine dynamiske annoncemål, genererer vi en annoncetekstoverskrift med en destinationswebadresse med link til den mest relevante side på dit website. Overskriften genereres dynamisk ved at tage ord fra søgeudtrykket og indhold fra den destinationsside, der vælges til annoncen. Resten af annoncen er en skabelon, som du skrev, da du konfigurerede eller redigerede din kampagne.

Eksempel

Annoncér med Google overskrift, dynamisk genereret
www.adwords.google.dk annonceskabelon, skrevet af dig
Vil du have hurtige resultater?
Opret din annoncekampagne i dag!

Dynamiske søgningsannoncer og din konto

Selvom dynamiske søgningsannoncer ændrer den måde, hvorpå annoncer målrettes mod søgninger, har de ingen indflydelse på den måde, annoncer rangeres på, dine søgeordsbaserede annoncers effektivitet eller den kontrol, du har over din konto.

• Samme rangering. Ved auktionen bestemmes en dynamisk søgningsannonces rangering på samme måde som søgeordsbaserede annoncer. Den baseres på det maksimale CPC-bud, du har angivet for det dynamiske annoncemål, og den dynamiske søgningsannonces kvalitetsresultat ved hjælp af de samme beregninger som dem, der bruges til andre søgningsannoncer. Prisen for et klik baseres på din annonces kvalitetsresultat og annoncerangeringen for den annonce, der er placeret lige under din, ligesom det er tilfældet med andre søgningsannoncer.
  • Fungerer sammen med dine søgeordsbaserede kampagner. Dine dynamiske søgningsannoncer vises ikke, når en kundes søgeudtryk præcist matcher et af dine søgeord (dette gælder for alle søgeordsbaserede kampagner og konti, der bruger det samme domæne som din kampagne med dynamiske søgningsannoncer). Vi viser dog muligvis din dynamiske søgningsannonce i stedet for din søgeordsmålrettede annonce, hvis en kundes søgeudtryk matcher et af dine søgeord ved brug af fleksibel søgning eller sætning som søgeord, og hvis din dynamiske søgningsannonce har et højere kvalitetsresultat. Desuden indvirker dine dynamiske søgningsannoncers effektivitet ikke på dine søgeordsbaserede annoncer eller omvendt, da historikken for dine dynamiske søgningsannoncer holdes adskilt fra historikken for dine øvrige annoncer.
  • Det er stadig dig, der har kontrollen. Med dynamiske søgningsannoncer har du kontrol over de dynamiske annoncemål, annonceskabelonerne, buddene og dit budget. Du kan bruge negative søgeord, som f.eks. gratis eller retur, på samme måde som traditionelle kampagner, så du undgår at få vist dine annoncer på søgninger, der ikke fører til salg. Og du kan forhindre annoncering, når specifikke ord eller sætninger bliver vist på siden, som f.eks. midlertidigt udsolgt eller udsolgt, når du tilføjer ekskluderinger af dynamiske annoncemål for at blokere sider med disse ord.
  • Du får fuld rapportering. Du kan få en rapport over søgeudtryk, hvor du kan se de udtryk, brugerne søgte efter, da de klikkede på din annonce, og du kan se de dynamiske overskrifter og destinationssider, der blev valgt for disse søgeord. Du kan også få vist en rapport over kategorier for at se, hvor effektive de forskellige kategorier af dit website har været. Derudover kan du se den gennemsnitlige klikfrekvens, pris pr. klik og konverteringsdata for dine annoncer.
  • Fungerer sammen med annonceudvidelser. Du kan inkludere hvilke som helst af dine annonceudvidelser sammen med dine dynamiske søgningsannoncer, så kunderne får vist flere virksomhedsoplysninger, f.eks. flere websidelinks.

Næste trin