Brug af dynamiske søgeannoncer

I modsætning til de fleste tekstannoncer, der er målrettet mod søgeforespørgsler ved hjælp af søgeord, vises dynamiske søgeannoncer ud fra indholdet på dit website. Dette betyder, at du ikke behøver at vedligeholde lister over søgeord og landingssider. Her er et par gode grunde til, at dynamiske søgeannoncer måske kunne være nyttige i dine kampagner:

• Dynamiske søgeannoncer bruger Googles teknologi til organisk webcrawling til automatisk at målrette mod relevante søgeforespørgsler ud fra indholdet på dit website.
  • Øget trafik fra dynamiske søgeannoncer kan udfylde huller i dine kampagner med søgeord, så du kan forbedre dit investeringsafkast
  • Dynamiske søgeannoncer er en effektiv metode til at målrette annoncer mod mange søgeforespørgsler med et enkelt workflow til oprettelse af kampagner

Hvem bør bruge dynamiske søgeannoncer?

Virksomheder med websites, der indeholder meget indhold, opnår de bedste resultater med brug af dynamiske søgeannoncer. Her er nogle eksempler på typer af virksomheder, som denne kampagnetype egner sig godt til:

• Dit website indeholder et udvalg af forskellige produkter eller tjenester, og der sker løbende ændringer af nogle af varerne
  • Du sælger sæsonbetonede produkter eller lignende, eller du er ved at ekspandere til nye markeder

Er du nysgerrig efter at finde ud af, hvor effektive dynamiske søgeannoncer har været for andre? Læs disse casestudier (findes kun på engelsk).

Tilfælde, hvor dynamiske søgeannoncer måske ikke er den ideelle løsning for din virksomhed

Dynamiske søgeannoncer er muligvis ikke den bedste kampagnetype for websites, hvor indholdet ændrer sig meget hurtigt, da indholdsopdateringer ikke registreres med det samme. For eksempel er websites med dagstilbud ikke det bedste match for dynamiske søgeannoncer.

Hvorfor er det en god idé at bruge dynamiske søgeannoncer?

Her er nogle af fordelene ved at bruge dynamiske søgeannoncer:

• Spar tid. Det er slut med at knytte søgeord, bud og annoncetekst til hver enkelt produkt på dit website. I stedet bruger vi Googles organiske søgeindeks for dit website til at afgøre, hvilke søgninger der kunne være relevante for produkterne på dit website.
  • Hyppige og automatiske opdateringer af dine annoncer. Når du laver ændringer på siderne i dit indeks, gennemsøger vi dit website igen for at sikre, at vi har registreret de nyeste versioner af dine sider. Dette er med til at sikre, at dine annoncer er så opdaterede som muligt.
  • Vis relevante og dynamisk generede overskrifter i dine annoncer. Hvis en kundes søgning er relevant for dit produkt eller din tjeneste, genererer vi dynamisk en annonce med en overskrift, der indeholder ord fra kundens søgesætning og annoncens landingsside. Dynamiske søgeannoncer har desuden en genereret overskrift, der er lidt længere end i almindelige tekstannoncer, så din annonce bliver mere synlig og relevant for dem, der søger på nettet efter det, som du tilbyder.
  • Styr selv din kampagne. Du kan vise annoncer, som er baseret på hele dit website eller bestemte kategorier eller sider. Du kan også forhindre, at din annonce viser produkter, der er midlertidigt udsolgt.
  • Opnå øget trafik. Dynamiske søgningsannoncer kan hjælpe dig med at opnå øget trafik og salg ved at promovere din virksomhed over for flere kunder, end du kan nå ud til med en søgeordsmålrettet kampagne.

Sådan fungerer dynamiske søgeannoncer

I stedet for søgeord bruger vi indholdet fra dit websitedomæne til at målrette dine annoncer efter søgninger. Til dette formål bruger vi Googles organiske søgeindeks for dit website til at afgøre, hvilke søgninger kunne være relevante for de produkter og tjenester, der tilbydes på dit website. Sådan fungerer det:

Vælg, hvilke landingssider der skal scannes

Du kan vælge, om hele websitet eller kun specifikke sider skal bruges til målretning af dine annoncer. Standardmetoden til konfiguration af dynamiske søgeannoncer er at anvende kategorimål, der genereres ud fra dit website. Disse tilpassede kategorier er baseret på indholdet og strukturen på dit website og kan hjælpe dig med at nå ud til de grupper af personer, der er mest relevante i forhold til dine forretningsmål.

Eksempelvis præsenteres rejseannoncører sandsynligvis for kategorier, der er segmenteret efter geografi, f.eks. USA/Californien og Frankrig/Paris. Annoncører i detailhandlen præsenteres sandsynligvis for kategorier, der svarer til de typer varer, som de sælger, f.eks. Værktøj/Skruetrækkere eller Tøj/Skjorter.

De mere avancerede indstillingsmuligheder for dynamiske søgeannoncer omfatter bl.a.:

• Sider, hvis titler indeholder bestemte ord
  • sider, hvis webadresser indeholder bestemte tekststrenge
  • Sider, der indeholder bestemte ord

Vi viser din annonce med dynamisk genereret tekst ved relevante søgninger

Når Google finder søgninger, der matcher dine dynamiske annoncemål, genererer vi din annonces overskrift og webadressen for landingssiden. Denne webadresse linker til den mest relevante side på dit website. Overskriften genereres dynamisk ud fra den matchende søgesætning, som en person har indtastet i Google Søgning, og titlen på den mest relevante landingsside, der anvendes til annoncen. Dynamiske søgeannoncer kan have længere overskrifter end andre søgeannoncer, hvilket giver dem en forbedret synlighed. Du udfylder selv beskrivelseslinjerne og den annoncerede webadresse i dine annoncer.

Bemærk!

Hvis du bruger dynamisk sporing til dine annoncer, erstatter vi ValueTrack-parameteren (f.eks. {lpurl}, {unescapedlpurl} osv.) i din sporingsskabelon med den faktiske webadresse for den landingsside, der bedst matcher brugerens søgeforespørgsel.

Eksempel

Annoncér med Google Overskrift: Dynamisk
www.adwords.google.dk Annonceret webadresse: Skrevet af dig -> webadresse for landingsside: Dynamisk
Vil du have hurtige resultater? Annoncetekst: Skrevet af dig
Opret din annoncekampagne i dag Annoncetekst: Skrevet af dig

Dynamiske søgeannoncer og annoncerangering

Selvom dynamiske søgeannoncer ændrer den måde, hvorpå annoncer målrettes mod søgninger, har de ingen indflydelse på den måde, annoncer rangeres på, dine søgeordsbaserede annoncers effektivitet eller den kontrol, du har over din konto.

• Samme rangering. Ved auktionen bestemmes en dynamisk søgeannonces rangering på samme måde som ved en søgeordsbaseret annonce. Den baseres på det maks. CPC-bud, som du har angivet for det dynamiske annoncemål, og den dynamiske søgeannonces kvalitetsresultat på auktionstidspunktet, som beregnes på samme måde som ved andre søgeannoncer.
  • Sådan fungerer dynamiske søgeannoncer sammen med dine søgeordsbaserede kampagner. Når en brugers søgning præcist matcher et søgeord i din søgeordsbaserede kampagne, bliver din annonce fra din søgeordsbaserede kampagne vist i stedet for din dynamiske søgeannonce, så længe de to annoncer tilhører den samme AdWords-konto eller forskellige konti, som har den samme annoncør, hvis kontiene er linket. Kontakt din kundeservicemedarbejder, hvis du vil linke flere konti. Vi kan dog vise din dynamiske søgeannonce i stedet for din søgeordsmålrettede annonce, når en brugers søgeterm er et bredt match eller et sætningsmatch med et af dine søgeord, og når din dynamiske søgeannonce har en højere annoncerangering.
  • Det er stadig dig, der bestemmer. Med dynamiske søgeannoncer har du kontrol over de dynamiske annoncemål, annonceskabelonerne, buddene og dit budget. Du kan bruge negative søgeord ligesom i traditionelle kampagner for at undgå at vise dine annoncer ved søgninger, der ikke fører til salg. Du kan f.eks. bruge gratis forsendelse som et negativt søgeord, hvis du ikke tilbyder gratis forsendelse i forbindelse med dine kundekøb. Du kan desuden forhindre annoncering, når bestemte ord eller udtryk vises på siden, f.eks. ikke på lager eller udsolgt, ved at tilføje ekskluderinger for dynamiske annoncemål og på den måde blokere sider, der indeholder disse ord.
  • Du får fuld rapportering. Du kan se en rapport med søgeudtryk, der viser de udtryk, som folk søgte efter, da de klikkede på din annonce, og de dynamiske overskrifter og landingssider, som blev valgt til de pågældende søgeudtryk. Du kan også få vist en rapport over kategorier for at se, hvor effektive de forskellige kategorier af dit website har været. Du kan desuden se gennemsnitlig klikfrekvens, pris pr. klik og konverteringsdata for dine annoncer.
  • Fungerer sammen med annonceudvidelser. Du kan inkludere en hvilken som helst af dine annonceudvidelser sammen med dine dynamiske søgeannoncer for at vise kunderne flere virksomhedsoplysninger, f.eks. flere undersidelinks.