Om dynamiske søgeannoncer

Dynamiske søgeannoncer giver dig mulighed for at målrette automatisk mod søgninger. Når du bruger standardtekstannoncer, vælger du søgeordene til dine annoncer. Hvis du bruger dynamiske søgeannoncer, genereres dine annoncer og søgeord automatisk ud fra indholdet på din landingsside.

Dynamiske søgeannoncer hjælper dig med at udfylde hullerne for søgeord, du har overset manuelt. Samtidig er de særligt praktiske, hvis du annoncerer for mange produkter. Når du bruger dynamiske søgeord, behøver du nemlig ikke at tilføje et nyt sæt søgeord, hver eneste gang du tager et nyt produkt ind i dit onlinesortiment.

Denne artikel beskriver, hvordan dynamiske søgeannoncer fungerer, og hvilke virksomheder der kan have glæde af dem. Spring til artiklen Opret dynamiske søgeannoncer, hvis du har brug for en vejledning i, hvordan de anvendes.

Sådan fungerer det

Dynamiske søgeannoncer bruger ikke søgeord. I stedet målrettes dine annoncer til søgninger ud fra indholdet på dit website.

Vi finder de søgninger, der er relevante for dine produkter og tjenester, ud fra Googles organiske søgeindeks for dit website.

Vælg, hvilke landingssider der skal scannes

Du kan vælge, om hele websitet eller kun specifikke sider skal bruges til målretning af dine annoncer.

Standardmetoden til konfiguration af dynamiske søgeannoncer er at anvende kategorimål, der genereres ud fra dit website. Disse tilpassede kategorier er baseret på indholdet og strukturen på dit website og hjælper dig med at nå ud til de persongrupper, der er mest relevante i forhold til dine forretningsmæssige mål.

Eksempel

Rejseannoncører vælger sandsynligvis mellem geografiske kategorier som USA/Californien og Frankrig/Paris.

Annoncører inden for detailhandel vælger sandsynligvis mellem kategorier, der relaterer sig til de varer, de sælger, f.eks. Værktøj/Skruetrækkere og Tøj/Skjorter.

De mere avancerede indstillingsmuligheder for dynamiske søgeannoncer omfatter bl.a.:

• Sider, hvis titler indeholder bestemte ord
  • sider, hvis webadresser indeholder bestemte tekststrenge
  • Sider, der indeholder bestemte ord

Generér dynamisk annoncetekst

Når AdWords finder søgninger, der matcher dine dynamiske annoncemål, genereres din annonces overskrift og webadressen for landingssiden. Webadressen linker til den mest relevante side på dit website.

Overskriften genereres dynamisk ud fra den matchende søgesætning, der blev benyttet i Google Søgning, og titlen på den mest relevante landingsside, der anvendes til annoncen.

Dynamiske søgeannoncer kan have længere overskrifter end andre søgeannoncer, og de opnår dermed en øget synlighed.

Husk på, at du stadig selv udfylder beskrivelseslinjerne og den annoncerede webadresse i dine annoncer.

Bemærk!

Hvis du bruger dynamisk sporing til dine annoncer, erstatter vi ValueTrack-parameteren (f.eks. {lpurl}, {unescapedlpurl} osv.) i din sporingsskabelon med den faktiske webadresse for den landingsside, der bedst matcher brugerens søgeforespørgsel.

Eksempel

Annoncér med Google Overskrift: Dynamisk
www.adwords.google.dk Annonceret webadresse: Skrevet af dig -> webadresse for landingsside: Dynamisk
Vil du have hurtige resultater? Annoncetekst: Skrevet af dig
Opret din annoncekampagne i dag Annoncetekst: Skrevet af dig

Hvem kan bruge dem?

Virksomheder med indholdsrige websites opnår de bedste resultater med dynamiske søgeannoncer. Kampagnetypen er bl.a. velegnet til følgende virksomhedstyper:

• Dit website indeholder et udvalg af forskellige produkter eller tjenester, og sortimentet ændrer sig løbende.
  • Du sælger sæsonbetonede produkter eller lignende, eller du er ved at ekspandere til nye markeder.

Har du lyst til at se, hvor effektive dynamiske søgeannoncer har været for andre? Læs disse casestudier (findes kun på engelsk).

Tilfælde, hvor dynamiske søgeannoncer måske ikke er den ideelle løsning for din virksomhed

Dynamiske søgeannoncer er muligvis ikke den bedste kampagnetype for websites, hvor indholdet ændrer sig meget hurtigt, fordi indholdsopdateringer ikke registreres øjeblikkeligt.

Websites med dagstilbud er eksempelvis ikke det bedste match for dynamiske søgeannoncer.

Hvorfor er det en god idé at bruge dynamiske søgeannoncer?

Her er nogle af fordelene ved at bruge dynamiske søgeannoncer:

• Spar tid. Slip for at knytte søgeord, bud og annoncetekst til de enkelte produkter på dit website.
  • Hyppige og automatiske opdateringer af dine annoncer. Når du foretager ændringer på siderne i dit indeks, crawler vi dit website igen for at sikre, at dine annoncer er så opdaterede som muligt.
  • Vis relevante og dynamisk generede overskrifter i dine annoncer. Hvis en kundes søgning er relevant for dit produkt eller din tjeneste, genererer vi dynamisk en annonce med en overskrift, der indeholder ord fra kundens søgesætning og annoncens landingsside.
  • Få styr på din kampagne. Du kan vise annoncer, som er baseret på hele dit website eller bestemte kategorier eller sider. Du kan også forhindre, at din annonce viser produkter, der er midlertidigt udsolgt.
  • Opnå øget trafik. Dynamiske søgeannoncer kan hjælpe dig med at opnå øget trafik og salg ved at promovere din virksomhed over for flere kunder, end du kan nå ud til med en søgeordsmålrettet kampagne.