Brug af dynamiske søgeannoncer

De fleste søgeannoncer bruger søgeord til at afgøre, hvornår de skal vises på Google Søgning, men dynamiske søgeannoncer adskiller sig på dette punkt, da de ikke bruger søgeord. Dynamiske søgeannoncer viser i stedet automatisk din annonce ud fra indholdet på dit website. Dette betyder, at du ikke behøver at vedligeholde lister over søgeord og landingssider. Her er et par gode grunde til, at dynamiske søgeannoncer kunne være nyttige i dine kampagner:

• De er nemme at vedligeholde
  • Overskrifterne i dine annoncer genereres automatisk for dig ud fra siderne på dit website
  • De kan medvirke til, at du opnår ekstra trafik

Hvem bør bruge dynamiske søgeannoncer?

Virksomheder med websites, der indeholder meget indhold eller har velstrukturerede webadresser, kan opnå de største fordele med dynamiske søgeannoncer. Her er nogle flere eksempler på, hvilke typer virksomheder denne kampagnetype egner sig godt til:

• Dit website indeholder forskellige produkter eller tjenester.
  • Du sælger sæsonbetonede produkter eller lignende, eller du er ved at ekspandere til nye markeder.

Er du nysgerrig efter at finde ud af, hvor effektive dynamiske søgeannoncer har været for andre? Du kan tjekke disse casestudier for at læse, hvordan dynamiske søgningsannoncer har gavnet disse virksomheder (findes kun på engelsk):

Tilfælde, hvor dynamiske søgningsannoncer måske ikke er den ideelle løsning for din virksomhed

Dynamiske søgeannoncer er muligvis ikke den bedste kampagnetyper for visse virksomheder. For eksempel er websites med daglige tilbud ikke det bedste match for dynamiske søgeannoncer. Vi arbejder dog på fremover at gøre dynamiske søgeannoncer bedre til websites med dagstilbud.

Hvorfor er det en god idé at bruge dynamiske søgeannoncer?

Her er nogle af fordelene ved at bruge dynamiske søgeannoncer:

• Spar tid. Det er slut med at knytte søgeord, bud og annoncetekst til hver enkelt produkt på dit website. I stedet bruger vi Googles organiske søgeindeks for dit website til at afgøre, hvilke søgninger der kunne være relevante for produkterne på dit website.
  • Hyppige og automatiske opdateringer af dine annoncer. Når du laver ændringer på siderne i dit indeks, gennemsøger vi dit website igen for at sikre, at vi har registreret de nyeste versioner af dine sider. Dette er med til at sikre, at dine annoncer er så opdaterede som muligt.
  • Vis relevante og dynamisk generede overskrifter i dine annoncer. Hvis en kundes søgning er relevant for dit produkt eller din tjeneste, genererer vi dynamisk en annonce med en overskrift, der inkluderer ord fra kundens søgeudtryk og annoncens landingsside. Dynamiske søgeannoncer har desuden en genereret overskrift, der er lidt længere end i almindelige tekstannoncer, så din annonce bliver mere synlig og relevant for dem, der søger på nettet efter det, som du tilbyder.
  • Få styr på din kampagne. Du kan vise annoncer, som er baseret på hele dit website eller bestemte kategorier eller sider. Eller undgå, at din annonce viser produkter, der er midlertidigt udsolgt.
  • Opnå øget trafik. Dynamiske søgeannoncer kan hjælpe dig med at opnå øget trafik og salg ved at promovere din virksomhed over for flere kunder, end du kan nå ud til med en søgeordsmålrettet kampagne. Dynamiske søgeannoncer har desuden en genereret overskrift, der er lidt længere end i almindelige tekstannoncer, så din annonce bliver mere synlig og relevant for dem, der søger på nettet efter det, som du tilbyder.

Sådan fungerer dynamiske søgeannoncer

I stedet for søgeord bruger vi indholdet fra dit websitedomæne til at målrette dine annoncer efter søgninger. Til dette formål bruger vi Googles organiske søgeindeks for dit website til at afgøre, hvilke søgninger kunne være relevante for de produkter og tjenester, der tilbydes på dit website. Sådan fungerer det:

Du fortæller os, hvilke destinationssider der skal scannes

Du kan vælge, om alle sider eller blot bestemte afsnit skal bruges til målretning af dine annoncer, ved at skabe dynamiske annoncemål. Dynamiske annoncemål kan være hele dit website eller bestemte afsnit, f.eks. følgende:

• sider, der tilhører bestemte kategorier
  • sider, hvis overskrifter indeholder bestemte ord
  • sider, hvis webadresser indeholder bestemte tekststrenge
  • Sider, der indeholder bestemte ord

Vi viser din annonce med dynamisk genereret tekst ved relevante søgninger

Når vi finder søgninger, der matcher dine dynamiske annoncemål, genererer vi din annonces overskrift og webadressen for landingssiden. Denne webadresse linker til den mest relevante side på dit website. Overskriften genereres dynamisk ved at bruge ord fra det søgeudtryk, som brugeren indtaster i Google, og titlen på den mest relevante landingsside, der er genereret for annoncen. Resten af annoncen er en skabelon, som du oprettede, da du konfigurerede eller redigerede din kampagne.

Bemærk!

Hvis du bruger dynamisk sporing for dine annoncer, erstatter vi ValueTrack-parameteren ({lpurl}, {unescapedlpurl} osv.) i din sporingsskabelon med den faktiske webadresse for den landingsside, der bedst matcher brugerens søgeforespørgsel.

Eksempel

Annoncér med Google Overskrift: Dynamisk
www.adwords.google.dk Annonceret webadresse: Skrevet af dig -> webadresse for landingsside: Dynamisk
Vil du have hurtige resultater? Annoncetekst: Skrevet af dig
Opret din annoncekampagne i dag Annoncetekst: Skrevet af dig

Dynamiske søgeannoncer og annoncerangering

Selvom dynamiske søgeannoncer ændrer den måde, hvorpå annoncer målrettes mod søgninger, har de ingen indflydelse på den måde, annoncer rangeres på, dine søgeordsbaserede annoncers effektivitet eller den kontrol, du har over din konto.

• Samme rangering. Ved auktionen bestemmes en dynamisk søgeannonces rangering på samme måde som ved søgeordsbaserede annoncer. Den baseres på det maks. CPC-bud, som du har angivet for det dynamiske annoncemål, og annoncens kvalitetsresultat ved auktionen, som beregnes på samme måde som ved søgeannoncer.

• Sådan fungerer dynamiske søgningsannoncer sammen med dine søgeordsbaserede kampagner.Når en brugers søgning præcist matcher et søgeord i din søgeordsbaserede kampagne, bliver din annonce fra din søgeordsbaserede kampagne vist i stedet for din dynamiske søgningsannonce, så længe de to annoncer tilhører den samme AdWords-konto eller til forskellige konti, der tilhører den samme annoncør.

Dog kan vi vise din dynamiske søgningsannonce i stedet for din søgeordsmålrettede annonce, når en bruger anvender bred matchning eller en sætning som søgeord med et af dine søgeord, og når din dynamiske søgningsannonce har en højere annoncerangering.

• Det er stadig dig, der bestemmer. Med dynamiske søgeannoncer har du kontrol over de dynamiske annoncemål, annonceskabelonerne, buddene og dit budget. Du kan bruge negative søgeord ligesom i traditionelle kampagner for at undgå at vise dine annoncer ved søgninger, der ikke fører til salg. Du kan f.eks. bruge gratis forsendelse som et negativt søgeord, hvis du ikke tilbyder gratis forsendelse i forbindelse med dine kundekøb.

Du kan desuden forhindre annoncering, når bestemte ord eller udtryk vises på siden, f.eks. ikke på lager eller udsolgt, ved at tilføje ekskluderinger for dynamiske annoncemål og på den måde blokere sider, der indeholder disse ord.

• Du får fuld rapportering. Du kan se en rapport med søgeudtryk, der viser de udtryk, som folk søgte efter, da de klikkede på din annonce, og de dynamiske overskrifter og landingssider, som blev valgt til de pågældende søgeudtryk. Du kan også få vist en rapport over kategorier for at se, hvor effektive de forskellige kategorier af dit website har været. Du kan desuden se gennemsnitlig klikfrekvens, pris pr. klik og konverteringsdata for dine annoncer.

• Fungerer sammen med annonceudvidelser. Du kan inkludere en hvilken som helst af dine annonceudvidelser sammen med dine dynamiske søgeannoncer for at vise kunderne flere virksomhedsoplysninger, f.eks. flere undersidelinks.

Næste trin

Hvor nyttig er denne artikel:

Feedback registreret. Tak.
  • Slet ikke nyttig
  • Ikke særligt nyttig
  • Nogenlunde nyttig
  • Meget nyttig
  • Yderst nyttig