Tabellen en diagrammen aanpassen

De beste manier om mogelijkheden voor uw bedrijf te ontdekken, is regelmatig uw prestatiegegevens bekijken. Analyseer trends in uw hele account met dynamische tabellen en diagrammen en vind antwoorden op specifieke vragen over hoe klanten reageren op uw advertenties.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u tabellen en grafieken kunt aanpassen, zodat hierin de gegevens worden getoond die voor uw bedrijf het belangrijkst zijn.

Pas uw tabellen en diagrammen aan in Google Ads

Instructies

De periode wijzigen

Klik rechtsboven op de pagina op de periode. De periode wordt voor zowel de tabel als het diagram geüpdatet. U kunt ook twee verschillende periodes vergelijken door ze naast elkaar weer te geven in het diagram.

Tabelkolommen aanpassen

Tabelkolommen toevoegen of verwijderen, kolommen opnieuw indelen of een kolommenset opslaan:

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Campagnes.
  4. Klik op het kolommenicoon Een afbeelding van het Google Ads-kolommenicoon en klik op Kolommen aanpassen.
  5. Klik op een kolomcategorie om de beschikbare kolommen te tonen. U kunt ook in het zoekvak typen om een kolom op naam te zoeken.
  6. Kies een van de volgende opties om de tabelkolommen te wijzigen:
    • Vink het selectievakje van een kolom aan om deze toe te voegen. De kolom wordt vervolgens in de lijst aan de rechterkant weergegeven.
    • Klik op de X naast een kolom in de lijst aan de rechterkant om de kolom te verwijderen.
    • Als u de volgorde van de kolommen wilt wijzigen, klikt u op de betreffende kolom en sleept u deze naar de gewenste positie in de lijst.
    • Als u de kolommenset wilt opslaan, selecteert u Sla uw kolommenset op en geeft u een naam op.
  7. Klik op Toepassen.

Als u het formaat van een kolom in de tabel wilt aanpassen, klikt u op de rand van de kolomkop en sleept u deze naar links of rechts.

Tabelrijen sorteren en segmenteren

Als u een tabel wilt sorteren, klikt u op de kop van de kolom waarop u de gegevens wilt sorteren. Klik opnieuw op de kop om de volgorde om te draaien.

Als u tabelgegevens wilt segmenteren, klikt u op het segmenteericoon Segment en kiest u welke dimensies u wilt gebruiken om de rijen op te splitsen.

Een tabelfilter maken

Als u alleen de gegevens wilt kiezen die u in de tabel wilt weergeven, past u een filter toe op de tabel.

1. Klik op het filtericoon Filter en selecteer daarna een filtertype.
  2. Selecteer een voorwaarde voor uw filter of voer er een in.
  3. Klik op Toepassen. Boven de tabel staat een beschrijving van uw filter. De tabelgegevens worden geüpdatet op basis van het filter.
  4. U kunt ook filters toevoegen en verwijderen:

• Als u meer filters wilt toevoegen, klikt u naast een bestaand filter op Filter toevoegen.
    • Als u een filter wilt verwijderen, klikt u op de knop X naast het filter.

Een diagram verbergen of tonen

• Klik rechtsboven in het diagram op het icoon met 3 stippen 3 dot icon en daarna op Diagram verbergen.
  • Als u het diagram weer wilt tonen, klikt u rechtsboven in de tabel op het icoon met 3 stippen 3 dot icon en daarna op Diagram tonen.

Een diagram uit- of samenvouwen

• Als u het diagram wilt uitvouwen, klikt u rechtsboven in het diagram op Uitvouwen Pictogram Tabel uitvouwen.
  • Klik op Samenvouwen om het diagram samen te vouwen.

De waarden in het diagram wijzigen

Klik rechtsboven in het diagram op de dropdownmenu's voor statistieken en selecteer de gewenste statistiek. U kunt maximaal 2 waarden tegelijk weergeven in het diagram.

De periode van het diagram wijzigen

Klik op het menu met 3 stippen in het diagram en kies het gewenste tijdsinterval voor bijvoorbeeld dagelijks of wekelijks.