Tietoja soittoraportoinnista

Soittoraportoinnin avulla voit seurata puheluelementtien, sijaintielementtien ja soittomainosten tuloksia. Soittoraportoinnissa käytetään Google-soitonsiirtonumeroita. Näet raporteista muun muassa puheluiden keston, alkamisajan, soittajan puhelinnumeron siinä tapauksessa, että puhelu on kestänyt yli 15 sekuntia (ei Intiassa), sekä sen, onko puheluun vastattu. Voit myös laskea tietyn pituiset puhelut konversioiksi ja lisätä konversioiden todennäköisyyttä käyttämällä automaattisia hintatarjousstrategioita.

Voit hoitaa kaikkea soittoraportointiin liittyvää (kuten puheluelementtejä, sijaintielementtejä ja soittomainoksia) yhdellä tilitasolla.

Näin se toimii

Animoitu GIF-kuva, jossa näkyy Google-soitonsiirtonumero mobiililaitteen näytöllä

Soittoraportoinnissa seurataan puheluelementtien tai soittomainosten tuloksia Google-soitonsiirtonumeroiden avulla. Kun otat soittoraportoinnin käyttöön, mainoksellesi määritetään Google-soitonsiirtonumero. Tämän jälkeen voit nähdä puheluiden tarkat tiedot ja laskea puhelut konversioiksi. Lue lisää kampanjoiden soittoraportoinnin hoitamisesta.

Alla on kuvattu, mitä tapahtuu, kun soittoraportointi on käytössä.

1. Asiakas napauttaa mainostasi soittaakseen yritykseesi. Sinulta veloitetaan klikkauksen hinta. Tämä on sama klikkauskohtainen hinta, joka veloitetaan silloin, kun asiakas klikkaa mainoksessasi olevaa verkkosivustollesi johtavaa linkkiä.
  2. Puhelu ohjataan yritykseesi. Asiakkaiden puhelut ohjataan Google-soitonsiirtonumeron kautta puheludatan keräämistä varten. Soittajan tunnusta hyödynnetään edelleen puheluissa, jotka ohjataan Google-soitonsiirtonumeroiden kautta (lukuun ottamatta joitakin puheluja Intiassa ja Japanissa), jotta tiedät, kuka sinulle soittaa.
  3. Voit tutkia mainostesi kautta saamiesi puheluiden dataa ja optimoida kampanjoitasi näiden tietojen perusteella.

Esimerkki

Matkatoimistoyrittäjä huomaa, että on saanut enemmän puheluita puheluelementtien lisäämisen jälkeen. Nyt hän haluaisi saada puheluliikenteestä vielä tarkempia tietoja, joten hän laittaa soittoraportoinnin päälle. Tutkiessaan dataa yrittäjä huomaa, että yli kaksi minuuttia kestävät puhelut johtavat usein myyntitapahtumaan, joten hän päättää laskea tällaiset puhelut konversioiksi. Myöhemmin hän huomaa, että suurin osa konversioista tulee suuntanumeron 09 alueelta, ja päättää tämän perusteella kohdistaa mainoksensa kyseiselle alueelle.

Tietoja puhelinnumeroista

Google-soitonsiirtonumerossa käytetään samaa suuntanumeroa kuin yrityksesi numerossa, mikäli se on mahdollista. Muussa tapauksessa käytetään yrityksesi maantieteelliseen alueeseen perustuvaa paikallista suuntanumeroa. Joissakin tapauksissa paikallinen Google-soitonsiirtonumero ei ole käytettävissä. Tällöin mainoksessasi näkyy maksuton Google-soitonsiirtonumero. Toisin sanoen Google-soitonsiirtonumerot ovat siis paikallista puhelinnumeroa vastaavia maksuttomia numeroita tai paikallisia puhelinnumeroita.

Tärkeää: Koska soittoraportointiin liittyvät Google-soitonsiirtonumerot ovat Googlen omaisuutta, niitä saatetaan muuttaa tai ne voidaan osoittaa muuhun käyttöön. Tästä syystä Google-soitonsiirtonumeroa voi käyttää ainoastaan soittoraportoinnissa ja verkkosivustolta saatujen puhelukonversioiden seurannassa.

Soittoraportointi ja tulokset

Google Ads näyttää puheluelementtejä vain, jos tietyt ehdot täyttyvät. Lue lisää siitä, miten saat elementit näkymään entistä todennäköisemmin

Huom. Google Ads ei veloita mainostajilta rahaa käyttäjistä, jotka valitsevat Google-soitonsiirtonumeron manuaalisesti. Mainostajia veloitetaan ainoastaan mainoksessa näkyvän Google-soitonsiirtonumeron klikkauksista.

Google-soitonsiirtonumerot ovat tällä hetkellä käytettävissä seuraavissa maissa:

Maan lippu

Maan nimi

Maksuton numero

Paikallinen numero

Argentina flag Argentiina kyllä, vahvistettu kyllä, vahvistettu
Australian lippu Australia kyllä, vahvistettu kyllä, vahvistettu
Belgium flag Belgia kyllä, vahvistettu kyllä, vahvistettu
Brasilian lippu Brasilia kyllä, vahvistettu kyllä, vahvistettu
Kanadan lippu Kanada kyllä, vahvistettu kyllä, vahvistettu
Chile Flag Chile kyllä, vahvistettu kyllä, vahvistettu
Columbia flag icon Kolumbia kyllä, vahvistettu kyllä, vahvistettu
Czech Republic Flag Tšekin tasavalta kyllä, vahvistettu kyllä, vahvistettu
* Tanska kyllä, vahvistettu
Ranska Ranska kyllä, vahvistettu kyllä, vahvistettu
Saksan lippu Saksa kyllä, vahvistettu kyllä, vahvistettu
Hungary flag* Unkari kyllä, vahvistettu kyllä, vahvistettu
Intia** Intia kyllä, vahvistettu kyllä, vahvistettu
Indonesia Indonesia kyllä, vahvistettu kyllä, vahvistettu
Irlanti Irlanti kyllä, vahvistettu kyllä, vahvistettu
Israel flag icon Israel kyllä, vahvistettu kyllä, vahvistettu
Italian Flag Italia kyllä, vahvistettu kyllä, vahvistettu
Japan Flag** ‡ Japani kyllä, vahvistettu kyllä, vahvistettu
Mexico flag icon Meksiko kyllä, vahvistettu kyllä, vahvistettu
Poland flag Puola kyllä, vahvistettu kyllä, vahvistettu
Portugal flag Portugali kyllä, vahvistettu kyllä, vahvistettu
Romanian flag icon Romania kyllä, vahvistettu kyllä, vahvistettu
Russia flag icon Venäjä kyllä, vahvistettu kyllä, vahvistettu
Slovakia flag icon Slovakia kyllä, vahvistettu kyllä, vahvistettu
South Africa Etelä-Afrikka kyllä, vahvistettu kyllä, vahvistettu
Spain flag icon Espanja kyllä, vahvistettu kyllä, vahvistettu
Sweden Ruotsi kyllä, vahvistettu kyllä, vahvistettu
Switzerland flag icon Sveitsi kyllä, vahvistettu kyllä, vahvistettu
United Kingdom* Yhdistynyt kuningaskunta kyllä, vahvistettu kyllä, vahvistettu
United States Yhdysvallat kyllä, vahvistettu kyllä, vahvistettu

* Paikallista numeroa vastaava maksuton puhelinnumero

** Joissakin puheluissa soittajan tunnuksessa näkyy Google-numero, ei asiakkaan numeroa.

‡ Japanissa palveluntarjoaja on Google Connect Asia Pacific Pte. Ltd.