Om infogning av sökord

Med infogning av sökord kan du automatiskt uppdatera dina annonser med sökorden i annonsgruppen som ledde till att annonserna visades. Detta kan bidra till att göra dina annonser mer relevanta för användare som söker efter det du erbjuder.

I den här artikeln beskrivs hur infogning av sökord fungerar i AdWords.

Så fungerar det

Anta att du annonserar om en chokladbutik. Då kan du ta med en kod för infogning av sökord i annonsrubriken:

Rubrik: Köp {Keyword:choklad}

Koden ersätts med ett av sökorden i annonsgruppen (”mörk choklad”, ”sockerfri choklad”, ”gourmet-chokladtryfflar”). När detta inte är möjligt, används sökordet ”choklad”.

Observera att användarnas söktermer inte alltid sammanfaller med sökorden.

Användaren söker efter: Din annons kan se ut så här:
mörk chokladkaka Köp mörk choklad
www.example.com
Handgjord konfektyr från Järvsö
Fri frakt vid köp över 500 kronor
sockerfri choklad Köp sockerfri choklad
www.example.com
Handgjord konfektyr från Järvsö
Fri frakt vid köp över 500 kronor
gourmet-chokladtryfflar Köp choklad
www.example.com
Handgjord konfektyr från Järvsö
Fri frakt vid köp över 500 kronor

I det sista exemplet infogas ”choklad” i rubriken, eftersom sökordet ”gourmet-chokladtryfflar” är för långt för att få plats.