Kontrollera kvalitetsresultatet

När du letar efter information om hur relevant din målsida och annons är för de sökord som du har valt kan du titta på ditt kvalitetsresultat.

Ditt aktuella kvalitetsresultat och värdena som ingår i det ser du i följande fyra kolumner: Kvalitetsresultat, Upplevelse av målsidan, Annonsrelevans och Förväntad klickfrekvens (CTR).

Du ser även en överblick över din kvalitetsresultathistorik och dess komponenter i följande kolumner: Kval.resultat (hist.), Målsidesupplevelse (hist.), Annonsens relevans (hist.) och Förv. CTR (hist.).

I den här artikeln beskriver vi hur du hittar kvalitetsresultatet och alla komponenter som ingår i det, både aktuella och tidigare.

Innan du börjar

Om du inte känner till kvalitetsresultatets delar kan du läsa Om kvalitetsresultatet innan du sätter igång.

Anvisningar

Välj vilken AdWords-upplevelse du vill använda. Läs mer

Du kan kontrollera kvalitetsresultatet på fliken Sökord. Du kan kontrollera resultatet på några olika sätt.

Kör en sökordsdiagnos:

1. Klicka på fliken Kampanjer högst upp.
  2. Klicka på fliken Sökord.
  3. Klicka på den vita pratbubblan Bubbla för ej godkänd annons bredvid ett sökords status för att se detaljer om kvalitetsresultatet. Du ser då bedömningar av den förväntade klickfrekvensen, annonsrelevans och upplevelsen av målsidan.

Aktivera kolumner för kvalitetsresultat:

1. Klicka på fliken Kampanjer högst upp.
  2. Klicka på fliken Sökord.
  3. Klicka på rullgardinsmenyn Kolumner i verktygsfältet ovanför statistiktabellen.
  4. Välj Ändra kolumner.
  5. Välj Kvalitetsresultat.
  6. Om du vill se aktuellt kvalitetsresultat och status för dess komponenter lägger du till något av följande i statistiktabellen:
    1. Kval. resultat
    2. Uppl. av målsida
    3. Annonsens relevans
    4. Förv. CTR
  7. Om du vill se tidigare kvalitetsresultat och komponentstatistik, segmentera efter dag och lägg till något av följande i statistiktabellen:
    1. Kval. resultat (hist.)
    2. Uppl. av målsida (hist.)
    3. Annonsrelevans (hist.)
    4. Förv. CTR
  8. Klicka på Använd
Quality score column

Pröva nu