Uw kwaliteitsscore controleren

Als u wilt weten hoe relevant uw bestemmingspagina en advertentie zijn ten opzichte van de zoekwoorden die u heeft gekozen, kunt u kijken naar uw kwaliteitsscore.

U vindt uw huidige kwaliteitsscore en de scores van de verschillende componenten hiervan in de vier statuskolommen voor de kwaliteitsscore: 'Kw.score', 'Ervaring op bestemmingspagina', 'Advertentierelevantie' en 'Verwachte klikfrequentie'.

We bieden u ook een historisch overzicht van uw kwaliteitsscore in het verleden en van de verschillende componenten hiervan. Dit doen we aan de hand van vier kolommen met statistieken: 'Kw.score (hist.)', 'Erv. op bestemmingspagina (hist.)', 'Advertentierelevantie (hist.)' en 'Verw. CTR (hist.)'.

In dit artikel wordt beschreven hoe u uw kwaliteitsscore en de bijbehorende componenten (huidige en historische waarden) kunt vinden.

Voordat u begint

Als u niet bekend bent met de onderdelen van de kwaliteitsscore, lees dan Over de kwaliteitsscore voordat u aan de slag gaat.

Instructies

Bepaal welke versie van AdWords u gebruikt. Meer informatie.

U kunt uw kwaliteitsscore controleren op het tabblad Zoekwoorden. Er zijn verschillende manieren om uw kwaliteitsscore te controleren.

Een zoekwoorddiagnose uitvoeren:

1. Klik boven aan de pagina op het tabblad Campagnes.
  2. Selecteer het tabblad Zoekwoorden.
  3. Klik op de witte tekstballon Ballon Afkeuring van de advertentie naast de status van een zoekwoord voor meer informatie over de kwaliteitsscore van dat zoekwoord. Er worden scores weergegeven voor de verwachte klikfrequentie, de advertentierelevantie en de ervaring op de bestemmingspagina.

Kwaliteitsscorekolommen inschakelen:

1. Klik boven aan op het tabblad Campagnes.
  2. Selecteer het tabblad Zoekwoorden.
  3. Klik op het dropdownmenu Kolommen in de werkbalk boven de tabel met statistieken.
  4. Selecteer Kolommen aanpassen.
  5. Selecteer Kwaliteitsscore.
  6. Kies een van de volgende en voeg deze toe aan uw tabel met statistieken als u de huidige kwaliteitsscore en bijbehorende componentstatussen wilt zien:
    1. Kw.score
    2. Erv. op bestemmingspagina
    3. Advertentierelevantie
    4. Verw. CTR
  7. Als u kwaliteitsscores en componentstatussen uit het verleden wilt zien, segmenteert u op dag. Vervolgens kiest u een van de volgende en voegt deze toe aan uw tabel met statistieken:
    1. Kw.score (hist.)
    2. Erv. op bestemmingspagina (hist.)
    3. Advertentierelevantie (hist.)
    4. Verw. CTR
  8. Klik op Toepassen
Quality score column

Nu proberen