Om kvalitetsresultatet

Kvalitetsresultatet er et diagnosticeringsværktøj, der har til formål at give dig en fornemmelse af, hvor god din annoncekvalitet er i sammenligning med andre annoncører.

Dette resultat måles på en skala fra 1-10 og er tilgængelig på søgeordsniveau. Et højere kvalitetsresultat betyder, at din annonce og landingsside er mere relevante og nyttige for dem, der søger efter dette søgeord i sammenligning med andre annoncører.

Du kan bruge værktøjet til diagnosticering af kvalitetsresultatet til at finde frem til, hvor det vil være en fordel at forbedre dine annoncer, dine landingssider eller dit valg af søgeord.

Værd at vide om kvalitetsresultatet

• Kvalitetsresultatet er ikke et nøgletal og bør ikke optimeres efter eller sammenlægges med resten af dine data.
  • Kvalitetsresultatet spiller ingen rolle i annonceauktionen. Det er et diagnosticeringsværktøj, der identificerer, hvordan annoncer, der vises for bestemte søgeord, påvirker brugeroplevelsen.

Sådan beregnes det

Kvalitetsresultatet beregnes ud fra 3 forskellige komponenters samlede effektivitet:

• Forventet klikrate (CTR, click-through rate): Sandsynligheden for, at der klikkes på din annonce, når den vises.
  • Annoncerelevans: Hvor godt din annonce matcher den hensigt, der ligger bag en brugers søgning.
  • Landingssideoplevelse: Hvor relevant og nyttig din landingsside er for dem, der klikker på din annonce.

Hver komponent evalueres og tildeles statussen "Over middel", "Middel" eller "Under middel". Denne evaluering er baseret på en sammenligning med andre annoncører, hvis annoncer er blevet vist for præcis det samme søgeord i løbet af de seneste 90 dage.

Et bredt matchende søgeord kan have et kvalitetsresultat, selvom det ikke har nogen eksponeringer, så længe der er et tilsvarende eksakt matchende søgeord med eksponeringer inden for de seneste 90 dage. Hvis der er eksponeringer for søgninger, der matcher et bredt matchende søgeord eksakt via et eksakt matchende søgeord i samme annoncegruppe, rapporteres det samme kvalitetsresultat for begge søgeord.

Hvis en af disse komponenter har statussen "Middel" eller "Under middel", kan det indikere, at der er mulighed for forbedring. Få flere oplysninger om de 5 metoder til at forbedre effektiviteten ved hjælp af kvalitetsresultatet.

Husk!

• Kvalitetsresultatet er baseret på historiske eksponeringer for eksakte søgninger for dit søgeord, og derfor påvirker en ændring af søgeordsmatchtyper ikke kvalitetsresultatet.
  • Hvis kolonnen for kvalitetsresultatet viser "—", betyder det, at der ikke er nok søgninger, der eksakt matcher dine søgeord, til at bestemme et søgeords kvalitetsresultat.
  • Der er faktorer med relation til annoncekvaliteten, som muligvis ikke indfanges af kvalitetsresultatet. Disse faktorer omfatter, men er ikke begrænset til:
    • Enheder, der bruges ved søgning
    • Brugerens geografiske lokation
    • Tidspunkt på dagen
    • Aktiver
  • Oplysninger fra en af Googles forskellige webcrawlere kan bruges til at vurdere annoncekvaliteten, hvilket kan ses på baggrund af kvalitetsresultatet.

Sådan tjekker du kvalitetsresultatet

Bemærk! Nedenstående vejledning er en del af den nydesignede Google Ads-brugeroplevelse. Hvis du vil bruge det forrige design, skal du klikke på ikonet "Udseende" og vælge Brug det forrige design. Hvis du bruger den forrige version af Google Ads, kan du gennemgå oplysningerne på oversigtskortet eller bruge søgefeltet i det øverste navigationspanel i Google Ads for at finde den side, du søger efter.
  1. Klik på ikonet Kampagner Campaigns Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på rullemenuen Målgrupper, søgeord og indhold i sektionsmenuen.
  3. Klik på Søgeord til Søgenetværket.
  4. Klik på kolonneikonet Et billede af Google Ads-kolonneikonet øverst til højre i tabellen.
  5. Åbn sektionen Kvalitetsresultat under "Rediger kolonner for søgeord". Hvis du vil se det aktuelle kvalitetsresultat og status for dets komponenter, skal du føje følgende kolonner til statistiktabellen:
    • Kvalitetsresultat
    • Landingssideopl.
    • Forv. CTR
    • Annoncerelevans
  6. Hvis du vil se tidligere kvalitetsresultatstatistikker for den rapporteringsperiode, du kigger på, kan du vælge hvilke som helst af følgende metrics:
    • Kvalitetsresultat (hist.)
    • Landingssideopl. (hist.)
    • Annoncerelevans (hist.)
    • Forv. CTR. (hist.)
      Du kan se ændringen i daglige resultater ved at segmentere tabellen efter dag.
  1. Klik på Anvend.