Sobre la segmentació d'ubicacions geogràfiques

Orienteu els anuncis als usuaris que es troben o se solen trobar a les ubicacions geogràfiques rellevants per a la vostra empresa (és a dir, als llocs on doneu servei) o bé als usuaris que hi hagin mostrat interès. Podeu seleccionar si voleu que l'anunci es mostri en funció de la ubicació física d'un usuari, de les seves ubicacions d'interès o de tots dos criteris. La segmentació per ubicació us permet assegurar-vos que els vostres anuncis són rellevants per als usuaris que els veuen, fet que pot ajudar-vos a reforçar el valor de la vostra campanya.

On estan ubicats els vostres usuaris, ja sigui de manera permanent o habitual (ubicació física)

El sistema de Google Ads utilitza una sèrie de factors per determinar la ubicació física d'una persona i per saber si ha de mostrar el vostre anunci. Sempre que sigui possible, determinem la ubicació física segons la ubicació de l'ordinador o del dispositiu mòbil dels usuaris, entre altres mètodes.

• Adreça IP:

Normalment la ubicació es basa en l'adreça de Protocol d'Internet (IP), que és un número exclusiu que assignen els proveïdors d'Internet a cada ordinador connectat a Internet.

Si un dispositiu està connectat a una xarxa Wi-Fi, podem detectar l'adreça IP de la xarxa per determinar la ubicació física del dispositiu. Si el dispositiu mòbil està connectat al servidor intermediari d'un operador de telefonia mòbil, podem fer servir l'adreça IP d'aquest operador per determinar-ne la ubicació.

• Ubicació del dispositiu:

En funció de la configuració d'ubicació d'un usuari, podem utilitzar una ubicació precisa per a la publicitat, a partir d'una d'aquestes fonts de dades d'ubicació:

• GPS: la precisió varia en funció de la connexió i del senyal GPS.
    • Wi-Fi: la precisió hauria de ser semblant a l'abast d'accés d'un encaminador Wi-Fi normal.
    • Bluetooth: si un dispositiu té el Bluetooth o l'escaneig de Bluetooth activat, un senyal públic de Bluetooth pot permetre determinar-ne la ubicació amb precisió.
    • Base de dades de Google de localització d'identificadors de senyal de mòbil (torres de telecomunicacions): es fa servir si no hi ha Wi‑Fi ni GPS. La precisió depèn del nombre de torres de telecomunicacions que hi hagi en una àrea determinada i de les dades disponibles. A més, alguns dispositius no admeten la localització de l'identificador de senyal de mòbil.
Ubicacions per les quals els usuaris han mostrat interès (ubicació d'interès)

Si el sistema de Google Ads detecta àrees geogràfiques per les quals un usuari s'ha interessat, és possible que mostrem anuncis adequats segmentats a aquestes àrees i al seu voltant (el que es coneix com a "ubicacions d'interès").

A continuació us oferim alguns exemples de factors que ens ajuden a detectar una ubicació d'interès:

• Els termes que s'utilitzen a les cerques i indiquen una ubicació.
  • Les cerques anteriors que indicaven una ubicació d'interès.
  • Les ubicacions físiques anteriors d'una persona.
  • El contingut i el context d'un lloc web en què es mostra un anunci. Tingueu present que, encara que una pàgina faci referència a una ubicació, això no sempre implica un interès cap a aquesta ubicació.
  • Les cerques a Google Maps o a Google Maps per a mòbils.
  • Els usuaris que defineixen una ubicació personalitzada per als resultats de cerca de Google.

A la Xarxa de Display de Google, podem deduir una ubicació associada a una pàgina o a un lloc quan considerem que pot ser útil per orientar els vostres anuncis. No obstant això, una ubicació esmentada en una pàgina no sempre indica un interès per aquesta ubicació. Una persona que llegeixi notícies sobre Lleida, per exemple, no necessàriament estarà interessada en anuncis de floristeries de Lleida. De la mateixa manera, podem deduir l'interès per una ubicació, fins i tot si aquesta ubicació no s'esmenta específicament en una pàgina, però el context de tot el lloc web indica un interès per la ubicació.

La ubicació d'interès no es limita al país on és l'usuari ni al domini de cerca de Google que utilitza per fer la cerca. Per exemple, si algú és a París (França) i cerca taxi a Los Angeles a google.fr (França), identificarem Los Angeles com a ubicació en què té interès.

Opcions avançades d'ubicació

L'opció avançada i predeterminada d'ubicació a Google Ads utilitza tant la ubicació física (la ubicació on un usuari es troba o sol trobar-se) com la ubicació d'interès per determinar on es poden mostrar els anuncis. Podeu actualitzar les opcions avançades d'ubicació en qualsevol moment.

Àrees relacionades

Quan orienteu un anunci a una àrea, també el podem mostrar als clients que siguin en àrees relacionades, a les quals normalment no s'orientaria l'anunci a causa de la poca població, de no tenir prou dades sobre l'àrea geogràfica o del fet que la segmentació per ciutat no estigui disponible. Per exemple, si orienteu la publicitat a la ciutat de Girona, també podem mostrar els vostres anuncis a usuaris que es trobin a la rodalia de Girona.

Recordatori
La segmentació per ubicació es basa en diversos senyals, com ara la configuració i els dispositius dels usuaris i el comportament que tenen a la nostra plataforma, i és el millor mètode de Google per difondre anuncis entre els usuaris que s'ajusten a la vostra configuració d'ubicació. Atès que aquests senyals varien, no es garanteix una precisió del 100% en totes les situacions.

Com sempre, heu de comprovar les mètriques de rendiment generals per assegurar-vos que la configuració us ajudi a complir els vostres objectius publicitaris i modificar-la en conseqüència.