Förbättra dina sökord för söknätverket

Identifiera sökord som fungerar dåligt och förbättra dem. Förbättra sökordens relevans för att höja deras kvalitetsresultat, ändra matchningstypen för sökord som inte bidrar till dina annonseringsmål eller radera dubbletter av sökord i ditt konto. I denna artikel beskriver vi hur du hittar sökord som fungerar dåligt och hur du kan göra dem mer effektiva.

Innan du börjar

När du vet hur du hittar data om dina sökord kan du börja förbättra dem. En bra början är att leta efter och ta bort dubbletter av sökord.

Förbättra sökordens relevans

Se till att sökorden är relevanta för din produkt eller tjänst. Då är chansen större att kunder klickar på din annons när de söker med specifika termer, vilket i sin tur kan hjälpa dig att förbättra din klickfrekvens (CTR) och ditt kvalitetsresultat. Om ditt företag till exempel erbjuder golvvaxning vill du förmodligen inte att din annons ska visas för personer som söker efter hårvaxningssalonger. Här följer några tips på hur du kan förbättra sökordens relevans:

• Prova att ersätta sökord som består av ett enda ord med termer och fraser. Använd sökord på två till tre ord som det är troligt att potentiella kunder använder för att beskriva din produkt eller tjänst. I vissa fall innebär det att du gör sökord som är för generella mer specifika.
    Generellt sökord Specifikt sökord
    vaxning trägolv vaxning
    golv golv vaxning tjänster
    rengöring golv rengöring tjänster
  • Se till att sökorden är relevanta för annonserna i dina annonsgrupper. Anta att annonserna i din annonsgrupp handlar specifikt om dina tjänster inom vaxning av furugolv. Det kan vara en god idé att ta med termen furugolv bland sökorden i den annonsgruppen. Du kan prova att använda infogning av sökord för att dynamiskt uppdatera annonstexten så att den innehåller ett av dina sökord som matchar kundens söktermer.
  • Gruppera sökorden i teman baserade på din produkt eller tjänst. Se också till att dina annonser handlar om dina sökordsteman. På så sätt kan vi visa mer relevanta annonser för potentiella kunder när de söker efter en specifik produkt eller tjänst. Du kan också titta på layouten på din företagswebbplats för att få en uppfattning om hur du ska gruppera sökorden.

Se vilka söktermer som utlöste din annons

När dina sökord har samlat på sig exponeringar och klick visar söktermsrapporten vad människorna som såg dina annonser verkligen sökte efter. Läs mer om söktermsrapporten.

Här kommer några tips på hur du kan använda informationen i rapporten:

• Se optimeringsmöjligheter. Dina annonser kanske utlöses av termer som du inte hade tänkt på. Överväg att lägga till eller uppdatera annonstexten och innehållet på målsidan så att de stämmer bättre överens med sådana sökningar.
  • Få förslag på negativa sökord. Om dina annonser utlöses av söktermer som inte är relevanta för din verksamhet kan du lägga till dem som negativa sökord.

Använd filter för att förbättra dina sökord

Med filter kan du snabbt sortera din sökordsresultatinformation för att se vilka sökord som fungerar dåligt. Du kan filtrera sökordsdata utifrån Status för att se vilka sökord som har låg sökvolym eller vilka som inte leder till annonsvisning eftersom de har avvisats. Sedan kan du ersätta sökorden med låg sökvolym till en mer generell variant för att öka trafiken. Läs också igenom våra annonseringspolicyer och åtgärda eventuella avvisade sökord. Här får du fler förslag på filter som du kan använda för att identifiera sökord som fungerar dåligt:

• Prova att använda filtret för kvalitetsresultat för att se vilka sökord som har ett lågt kvalitetsresultat. Du kan till exempel välja att se sökord med ett sämre kvalitetsresultat än 3. Sedan kan du göra justeringar, till exempel göra dina annonser eller målsidor mer relevanta för sökorden, för att förbättra deras kvalitetsresultat.
  • Filtrera sökorden utifrån klickfrekvens (CTR) för att se vilka sökord som ger många exponeringar men få klick. Du kan till exempel filtrera bort sökord med en klickfrekvens på under 1 % och sedan justera dessa sökord så att de blir mer relevanta för dina annonser.
  • Filtrera sökorden för att se vilka som är under ditt uppskattade förstasidesbud. Sedan kan du höja CPC-buden (kostnad per klick) för sökord som inte leder till annonsvisning på första sidan med Googles sökresultat baserat på ditt uppskattade förstasidesbud. Prova att använda automatiska regler för att automatiskt höja dina sökordsbud när de understiger ditt uppskattade förstasidesbud.

Bästa metoder: bockmarkeringsikon Rekommenderade metoder

Läs Googles guide med metodtips om hur du hanterar sökord i Google Ads på ett effektivt sätt. Exempel på ämnen som tas upp:

• Hantera matchningstyper för tillväxt och kontroll
  • Utöka räckvidden för befintliga sökord
  • Finjustera din trafik med negativa sökord

Välja rätt sökord: Googles rekommenderade metoder