Tarkan vastaavuuden määritelmä

Huom. Tämä määritelmä koskee vain positiivisiin avainsanoihin kohdistamista. Negatiiviset tarkan vastaavuuden avainsanat toimivat eri tavalla kuin tarkan vastaavuuden avainsanat. Lue lisää avainsanojen vastaavuusvaihtoehdoista.

Tarkka vastaavuus on avainsanan vastaavuustyyppi, jonka avulla voit saada mainoksesi näkymään sellaisten hakujen yhteydessä, joilla on sama merkitys tai tarkoitus kuin avainsanalla. Tarkka vastaavuus antaa sinulle parhaat mahdollisuudet vaikuttaa siihen, kuka näkee mainoksen. Tavoitat sen avulla kuitenkin vähemmän hakuja kuin lausekevastaavuuden ja laajan vastaavuuden avulla. Näin voit tavoittaa vain sellaiset käyttäjät, joiden hauilla on sama merkitys kuin avainsanoillasi seuraavista asioista riippumatta:

• kirjoitusvirheet
  • yksikkö- ja monikkomuodot
  • johdosmuunnelmia (esim. laatta ja laatoittaa)
  • lyhenteet
  • aksenttimerkit.

Asiakas etsii samaa tuotetta eli juoksukenkiä riippumatta siitä, tekeekö hän haun "juoksukengät" vai "kengät juoksemiseen". Tarkan vastaavuuden avainsanojen avulla voit tavoittaa yritystäsi etsiviä ihmisiä, vaikka heidän hakunsa eivät olisi täsmälleen samanlaisia. Sinun ei siis tarvitse luoda kattavia avainsanalistoja tavoittaaksesi nämä asiakkaat.

Tarkan vastaavuuden syntaksissa käytetään hakasulkeita, esimerkiksi [punainen kenkä].

Aiheeseen liittyvä linkki