Een campagne aanzetten, onderbreken of verwijderen

U kunt uw campagnes starten, onderbreken of verwijderen. Als u een campagne onderbreekt of verwijdert, worden de bijbehorende advertenties niet meer weergegeven.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een campagne inschakelt, onderbreekt of verwijdert.

Aandachtspunten

Als u een campagne verwijdert, wordt deze permanent stopgezet en kunt u de campagne niet meer hervatten. U kunt geen nieuwe entiteiten maken of verwijderde entiteiten in een verwijderde campagne bewerken.

Als u een onderbroken campagne hervat, is het bovendien mogelijk dat uw campagne niet opnieuw wordt uitgevoerd als u ook de advertentiegroepen, de zoekwoorden of de advertenties van de campagne heeft onderbroken. In dat geval moet u de onderbroken advertentiegroepen, zoekwoorden of advertenties afzonderlijk hervatten.

Instructies

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Een campagne onderbreken of aanzetten

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Campagnes.
  4. Naast elke campagnenaam staat een gekleurde stip die de status van de campagne aangeeft. Klik op het statuspictogram om de status van een campagne te wijzigen. Klik vervolgens op een van de volgende opties:

• Inschakelen om de campagne te hervatten.
    • Onderbreken om de campagne tijdelijk stop te zetten.

Verschillende campagnes tegelijk verwijderen of updaten

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Campagnes.
  4. Vink het selectievakje aan voor elke campagne die u wilt updaten, zodat de campagnes worden geselecteerd.
  5. Nadat u elke campagne heeft geselecteerd die u wilt updaten, klikt u op Bewerken. Klik vervolgens op een van de volgende opties:

• Inschakelen om de campagne te hervatten.
    • Onderbreken om de campagne tijdelijk stop te zetten.
    • Verwijderen om de campagne permanent stop te zetten.