Inzicht in de ervaring op bestemmingspagina

Ervaring op bestemmingspagina is de maatstaf die AdWords gebruikt om vast te stellen hoe goed uw website mensen die op uw advertenties klikken exact geeft waar ze naar zoeken, snel en moeiteloos. Uw bestemmingspagina is de pagina die wordt geopend wanneer mensen op uw advertentie klikken. De ervaring die u daar aanbiedt, is van invloed op uw advertentierangschikking en daarmee op uw CPC-bod en uw positie in de advertentieveiling. Mogelijk worden uw advertenties minder vaak (of helemaal niet) weergegeven als ze verwijzen naar websites die een slechte gebruikerservaring bieden.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de ervaring op bestemmingspagina kunt verbeteren. Voor specifieke instructies over hoe u uw website kunt optimaliseren voor mobiel, leest u Principles of mobile site design (Ontwerpprincipes voor een mobiele site) en Een effectieve mobiele site maken.

Voordat u begint

Onthoud dat de ervaring op bestemmingspagina niet hetzelfde is als schending van het sitebeleid. Als uw site het AdWords-beleid schendt, ontvangt u helemaal geen beoordeling voor de ervaring op bestemmingspagina en worden uw advertenties niet weergegeven.

Instructies

U kunt de ervaring de bestemmingspagina verbeteren met een of meer van de volgende stappen:

1. Bied relevante, nuttige en originele content
    • Zorg ervoor dat uw bestemmingspagina rechtstreeks aansluit op uw advertentietekst en zoekwoord.

• Wees specifiek wanneer de gebruiker een bepaald product of bepaalde service wil: als iemand op een advertentie voor een sportwagen klikt, moet hij niet terechtkomen op een algemene pagina met 'alle automodellen en -merken'.
      • Wees algemeen wanneer de gebruiker opties wil: als iemand digitale camera's met elkaar wil vergelijken, wil hij waarschijnlijk niet terechtkomen op de pagina van een specifiek model.
    • Geef op uw bestemmingspagina nuttige informatie over datgene waarvoor u adverteert.
    • Bied nuttige functies en content die op geen enkele andere site te vinden zijn.
  2. Bevorder de transparantie en betrouwbaarheid van uw site
    • Deel openlijk informatie over uw bedrijf en geef duidelijk aan wat uw bedrijf doet.
    • Geef uitleg over uw producten of diensten voordat u uw bezoekers vraagt een formulier in te vullen.
    • Zorg ervoor dat bezoekers uw contactgegevens gemakkelijk kunnen vinden.
    • Als u klanten om persoonlijke gegevens vraagt, geef dan duidelijk aan waarom u om deze gegevens vraagt en wat u ermee wilt doen.
    • Onderscheid gesponsorde links, zoals advertenties, van de rest van de content van uw website.
  3. Zorg ervoor dat mobiele navigatie en navigatie via de desktop gemakkelijk zijn
    • Organiseer en ontwerp uw pagina goed, zodat potentiële klanten niet nodeloos hoeven te zoeken om de gewenste informatie te vinden.
    • Zorg ervoor dat bezoekers snel en gemakkelijk het product kunnen bestellen dat in uw advertentie wordt vermeld.
    • Erger potentiële klanten niet met pop-ups of andere functies die de navigatie op uw site verstoren.
    • Help klanten snel te vinden wat ze zoeken door de belangrijkste content boven de vouw te plaatsen.
  4. Wees snel - verminder de laadtijd van uw bestemmingspagina
    • Zorg ervoor dat uw bestemmingspagina snel wordt geladen zodra iemand op uw advertentie klikt, of dat nu vanaf een desktop of vanaf een mobiel apparaat is.
  5. Maak uw site (nog) geschikter voor mobiele apparaten

Hoe u uw ervaring op bestemmingspagina kunt controleren

Bepaal welke versie van AdWords u gebruikt. Meer informatie

1. Log in op uw AdWords-account.
  2. Ga naar het tabblad Zoekwoorden.
  3. Plaats op het tabblad Zoekwoorden de muisaanwijzer op de spraakballon naast de status van een zoekwoord. U ziet vervolgens een van de drie posities: 'hoger dan gemiddeld', 'gemiddeld' of 'lager dan gemiddeld'.

Uw kwaliteitsscore wordt beïnvloed door een meting van de ervaring op uw bestemmingspagina. U kunt dus ook aan de hand van deze score een beter beeld krijgen van uw prestaties.

Wat gebeurt er nadat ik verbeteringen heb aangebracht?

Bestemmingspagina's en websites worden regelmatig door het AdWords-systeem bezocht en beoordeeld. Als u belangrijke wijzigingen aanbrengt om uw ervaring op bestemmingspagina te verbeteren, kan dit mettertijd leiden tot een betere advertentiekwaliteit (en een hogere advertentierangschikking). Wellicht is er geen onmiddellijke impact, maar mogelijk ziet u binnen enkele dagen of weken resultaten.

Mobiel

Uw bestemmingspagina wordt ook door het AdWords-systeem bezocht om uw mobiele site te evalueren (zoals die wordt gezien door mobiele apparaten met volledige browsers, bijvoorbeeld Android-apparaten en iPhones).

Als u een afzonderlijke versie van uw site heeft die is geoptimaliseerd voor mobiele apparaten, raden we u aan uw server te configureren voor weergave van deze siteversie wanneer wordt gedetecteerd dat de site wordt gecrawld door de mobiele user-agent van AdWords. Momenteel gebruiken we twee HTTP-user-agent-kopteksten om AdWords-bezoeken vanaf mobiele apparaten te identificeren:

• Android: Mozilla/5.0 (Linux, Android 5.0, SM-G920A) AppleWebKit (KHTML, zoals Gecko) Chrome Mobile Safari (compatibel; AdsBot-Google-Mobile; +http://www.google.com/mobile/adsbot.html)
  • iPhone: Mozilla/5.0 (iPhone; CPU iPhone OS 9_1 zoals Mac OS X) AppleWebKit/601.1.46 (KHTML, zoals Gecko) Versie/9.0 Mobile/13B143 Safari/601.1 (compatibel; AdsBot-Google-Mobile; +http://www.google.com/mobile/adsbot.html)

Het AdWords-systeem beoordeelt standaard geadverteerde bestemmingspagina's om de ervaring op bestemmingspagina te bepalen. Als u niet wilt dat sommige van uw bestemmingspagina's worden beoordeeld, kunt u de volgende stappen uitvoeren om ervoor te zorgen dat het AdWords-systeem die pagina's niet kan bezoeken.

Meer informatie

Hoe u bestemmingspagina's kunt uitsluiten van beoordeling

Belangrijk: Als u de beoordeling van ook maar één van uw webpagina's blokkeert, kan dit al vergaande gevolgen hebben:

• Advertenties worden niet weergegeven: Uw advertentierangschikking kan aanzienlijk worden verlaagd, omdat we niet over de benodigde informatie beschikken om de ervaring op en relevantie van uw bestemmingspagina te bepalen. Uw advertenties worden mogelijk minder vaak (of helemaal niet) weergegeven, tenzij u uw maximumbod op basis van kosten per klik aanzienlijk verhoogt. Ook met hogere biedingen is het echter niet waarschijnlijk dat uw advertenties vaak worden weergegeven. Het is zelfs mogelijk dat ze helemaal niet worden weergegeven.
  • Advertenties worden afgekeurd: Als u de toegang tot de uiteindelijke URL van de bestemmingspagina van uw advertentie beperkt, kunnen uw advertenties worden afgekeurd in overeenstemming met ons beleid en worden ze helemaal niet weergegeven. Lees de Richtlijnen voor webmasters van Google voor informatie over hoe u uw pagina's toegankelijk maakt voor het beoordelen van de advertentiekwaliteit.
  • Site wordt opgeschort: Als u de toegang tot uw gehele site wilt beperken, of tot zo veel bestemmingspagina's dat het moeilijk wordt voor het AdWords-systeem om uw account op zinvolle wijze te kunnen beoordelen, wordt uw site opgeschort.

Als u wilt voorkomen dat uw bestemmingspagina's automatisch door ons systeem worden beoordeeld, kunt u het bestand robots.txt op uw site aanpassen zoals hieronder aangegeven. We raden u echter ten zeerste af dit te doen.

• Als u alle crawls van AdsBot wilt blokkeren, staat u 'AdsBot-Google' niet toe.
  • Als u wilt voorkomen dat uw hele site door het AdWords-systeem wordt gecrawld, voegt u het volgende toe aan uw robots.txt-bestand:

User-agent: AdsBot-Google
    Disallow: /

• Als u wilt voorkomen dat uw mobiele site door AdWords wordt gecrawld, voegt u het volgende toe aan uw robots.txt-bestand:

User-agent: AdsBot-Google-Mobile
    Disallow: /

Bepaalde delen van uw site functioneren mogelijk niet als actieve bestemmingspagina's voor uw advertenties en u kunt specifieke redenen hebben waarom u wilt voorkomen dat het AdWords-systeem toegang tot deze pagina's krijgt. Als u wilt voorkomen dat het AdWords-systeem bepaalde delen van uw site bezoekt (zoals de map '/shopping_cart/'), voegt u het volgende toe aan uw robots.txt-bestand:

User-agent: AdsBot-Google
    Disallow: /shopping_cart/

Houd er rekening mee dat uw niet-mobiele URL's nog steeds worden gecrawld.

Deze instructies zijn alleen van toepassing op AdsBot. Er zijn ook andere bots van Google die websites beoordelen (zoals googlebot). Het systeem negeert algemene uitsluitingen en jokertekens (zoals User-agent: *) in robots.txt-bestanden om te voorkomen dat adverteerders die bezoeken van AdWords aan hun pagina's niet willen beperken, worden geconfronteerd met een lagere advertentierangschikking en met hogere CPC-biedingen.

Ervaring op bestemmingspagina versus sitebeleid

Een ervaring op bestemmingspagina die 'lager dan gemiddeld' is, verschilt van een schending van het website-beleid. Het sitebeleid verwijst naar het advertentiebeleid dat u op uw bestemmingspagina's en website moet naleven om via AdWords te mogen adverteren.

Pagina's die ons advertentiebeleid schenden mogen zelfs niet deelnemen aan de veiling. Bijvoorbeeld wanneer uw bestemmingspagina malware (zoals een virus) bevat. In plaats van voor uw pagina de status van de ervaring op bestemmingspagina als 'lager dan gemiddeld' weer te geven, worden uw advertenties niet weergegeven en krijgt u in het geheel geen score voor de ervaring op bestemmingspagina.

Dus wat gebeurt er?

Uw site wordt opgeschort om onze gebruikers te beschermen. Uw ervaring op bestemmingspagina krijgt de status 'Niet van toepassing' en de zoekwoorden of advertenties die naar die website verwijzen, krijgen de status site opgeschort. Als uw website is opgeschort, kunt u deze niet meer gebruiken in advertentiecampagnes totdat alle beleidsschendingen zijn verholpen.