Finstem stedsmålrettingen

Med stedsmålretting i Google Ads kan du velge ut geografiske områder der annonsene dine kan vises. Denne innstillingen kan du også bruke som optimaliseringsverktøy for å øke avkastningen.

Hvis du vet hvilke resultater du oppnår på de ulike stedene, er det en smal sak å tilordne flere budsjettmidler til og rette mer av nettannonseringen mot de områdene der du gjør det skarpt.

Med tipsene nedenfor kan du enklere finstemme stedsmålrettingen.

Merk: Kampanjer med hotellannonser kan bare målrettes mot og ekskluderes fra land eller territorier.

Se resultater etter sted

Med utgangspunkt i de geografiske resultatdataene dine kan du få bekreftet at annonsene faktisk blir vist på bestemte steder, samt sammenligne resultatene du oppnår på de ulike stedene. Bruk denne informasjonen for å finne de stedene du ønsker å fokusere på, og se tipsene i denne listen for å få hjelp med å gjøre annonsene dine mer effektive på de ulike stedene.

Eksempel

Du har en kampanje som er målrettet mot hele Japan, men du befinner deg i et annet land. Ved å se gjennom dataene om geografiske resultater kan du få bekreftet at annonsene dine får visninger i byer over hele Japan. Du oppdager også at annonsene oppnår best resultater i Tokyo og Kyoto, og derfor bestemmer du deg for å utvikle en ny annonseringsstrategi som fokuserer på disse områdene.

Sett av mer eller mindre av budsjettmidlene til bestemte områder

Hvis du oppnår bedre kampanjeresultater i enkelte områder, kan det være lurt å kjøre to kampanjer og målrette den ene utelukkende mot de mest lønnsomme områdene. Da kan du nemlig øke budsjettene og søkeordbudene dine for å maksimere antallet annonsevisninger i de lønnsomme byene. Du kan også vurdere å opprette en egen kampanje målrettet mot områder utenfor de mest lønnsomme byene. Du kan bruke de samme søkeordene som for de andre kampanjene dine, men angi lavere søkeordbud.

Eksempel

Du har en annonsekampanje for dykkerutstyr og har målrettet annonsene dine mot hele Norge, men du selger mest utstyr til kunder på Sørlandet. Ved å lage en separat kampanje med målretting mot Sørlandet, er det enkelt å få oversikt over kampanjeresultatene for dette området og justere budsjettet deretter.

Annonsetekst som skiller seg ut i bestemte geografiske områder

Fremhev bedriftens unike salgsargumenter, for eksempel produkter eller tjenester som kunder i disse områdene sannsynligvis er interessert i. Du kan også tilby kampanjer som bare er tilgjengelige for visse områder.

Eksempel

Du merker at nettbutikken din som selger moteklær, selger flest røde hansker til kunder i Troms. For å tiltrekke deg kunder i Troms lager du en annonse som er målrettet mot disse kundene og markedsfører røde hansker.

Bruk av stedsspesifikke landingssider

Hvis du har ulike destinasjonssider på nettstedet ditt for ulike områder du betjener, sender du kundene til den destinasjonssiden som er mest relevant for det geografiske området deres. På den måten trenger de ikke å bruke tid på å søke etter informasjon som er relevant for dem.

Eksempel

Du er eiendomsmegler, og nettstedet ditt viser leiligheter som er til salgs i Akershus. Hvis kunder søker etter leiligheter i Ski, sender du disse kundene til en landingsside med leiligheter i Ski, ikke i Ås.

Bruk adresseelementer for å fremheve bedriftens adresse

Hvis det er viktig at kundene dine vet hvor bedriften ligger, kan du legge til adresseelementer i annonsene dine. Med adresseelementer kombineres bedriftens adresse og telefonnummer sømløst med annonseteksten.

Hvis alle virksomhetene i adresseelementene er i Norge, kan du målrette mot en radius rundt adressene for å vise annonser til personer som befinner seg i nærheten av virksomheten din. Med budmultiplikatorer kan du også angi ulike bud for disse områdene.

Eksempel

Tenk deg at du eier et sykkelverksted i sentrum av Stavanger. Hvis du bruker adresseelementer, får en kunde som befinner seg i nærheten av butikken din og er på jakt etter et sykkelverksted, se hele adressen og telefonnummeret sammen med annonsen din. Dermed kan vedkommende komme seg til verkstedet ditt og få reparert sykkelen sin.

Ekskluder regioner med svake resultater

Hvis du stadig mottar klikk med lav konverteringsfrekvens fra visse regioner, eller du mottar klikk fra regioner der du ikke ønsker at annonsene dine skal vises, bør du vurdere å ekskludere disse regionene fra målrettingen.

Eksempel

Hvis du har målrettet annonsene dine mot hele Norge, men ser at klikk fra Nordland ikke fører til konverteringer for bedriften din, kan du ekskludere Nordland, slik at annonsene ikke vises i dette fylket.

Linker til beslektet innhold