Rapporten maken, opslaan en plannen

Het delen van rapporten wordt binnenkort gewijzigd

Binnenkort zijn alle opgeslagen rapporten beschikbaar voor iedereen in het betreffende account. Deze wijziging wordt met ingang van 14 november geleidelijk doorgevoerd. Er komt ook een filter dat met één klik is in te stellen en alleen de door uzelf gegenereerde rapporten weergeeft.

De specifieke prestatiegegevens waarin u geïnteresseerd bent, geeft u weer door de tabellen met statistieken in uw AdWords-account aan te passen met behulp van kolommen, segmenten en filters. Wanneer de tabel helemaal aan uw wensen voldoet, kunt u deze in diverse indelingen als rapport downloaden en opslaan. U kunt ook instellen dat een rapport om de zoveel tijd moet worden uitgevoerd en dat het daarna per e-mail moet worden verzonden naar u of naar anderen die toegang hebben tot uw account.

Er zijn twee plaatsen waar u uw prestatiegegevens kunt bekijken en analyseren: in uw tabellen met statistieken (op het tabblad Campagnes) en in de Rapporteditor (op het tabblad Rapporten). In dit artikel wordt uitgelegd hoe u uw gegevens op het tabblad Campagnes kunt beheren. U kunt het volgende doen:

• Uw tabellen met statistieken aanpassen met kolommen, segmenten en filters om in één oogopslag de gegevens te bekijken die u nodig heeft.
  • Eenmalige of terugkerende rapporten maken op basis van de gegevens in uw tabellen met statistieken. U kunt deze rapporten downloaden, plannen en delen met anderen.

Uw tabel met statistieken aanpassen

1. Log in op uw AdWords-account.
  2. Klik op het tabblad Campagnes.
  3. Ga naar het tabblad dat de tabel met statistieken bevat die u wilt downloaden. Controleer of de tabel de periode, kolommen, filters en segmenten bevat die u in uw rapport wilt opnemen. De segmenten die u op de gegevens in de tabel heeft toegepast, worden in uw rapport als kolommen weergegeven. Meer informatie

De tabel als rapport downloaden

1. Klik op Downloadknop in de werkbalk boven de tabel om het downloadvenster te openen.
  2. Selecteer in het dropdown-menu 'Indeling' het gewenste bestandstype voor uw rapport. Download your experiment data
  3. Klik op Downloaden.

Uw rapport e-mailen, plannen en opslaan

1. Klik op Rapport e-mailen en plannen om het rapport per e-mail naar uzelf te sturen of naar anderen die toegang hebben tot uw account. Selecteer de ontvangers van het rapport en geef aan hoe vaak het rapport moet worden gegenereerd. See the Email and schedule report section
  2. Selecteer 'Dit rapport opslaan' om het op te slaan op het tabblad Rapporten. (Als u dit rapport naar anderen verzendt, is het selectievakje automatisch aangevinkt.) U kunt de standaardrapportnaam gebruiken of zelf een naam opgeven.
  3. Klik op Downloaden.

Tip: Bestaande rapporten bekijken en bewerken op het tabblad Rapporten

Op het tabblad Rapporten kunt u rapporten bekijken, bewerken of verwijderen en nieuwe rapporten toevoegen. Als u bijvoorbeeld de frequentie van een rapport wilt controleren of de ontvangers wilt wijzigen, vindt u op het tabblad Rapporten alle informatie over uw bestaande rapporten. Meer informatie

Wanneer rapporten worden uitgevoerd

Rapporten voor individuele accounts worden zodanig gepland dat zij om 01:00 uur worden uitgevoerd in uw aangegeven tijdzone. Rapporten voor Mijn Klantencentrum worden vanaf 05:00 uur in uw aangegeven tijdzone uitgevoerd. Het uitvoeren van rapporten voor accounts zonder aangegeven tijdzone gaat van start om 01:00 uur Pacific Time voor afzonderlijke accounts en om 05:00 uur Pacific Time voor Mijn Klantencentrum-accounts.