Google Ads Application Programming Interface (API)

De Google Ads Application Programming Interface (API) is ontworpen met het oog op ontwikkelaars die actief zijn voor grote adverteerders met technisch inzicht en voor derden. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om bureaus, zoekmachinemarketeers (Search Engine Marketers, SEM's) en andere professionals op het gebied van online marketing die meerdere klantaccounts of grote campagnes beheren.

Met de Google Ads API kunnen ontwikkelaars apps maken die rechtstreeks samenwerken met de Google Ads-server. Met deze apps kunnen adverteerders en externe advertentiebureaus op een efficiëntere en creatievere manier grote of complexe Google Ads-accounts en -campagnes beheren.

Hoe u de API kunt gebruiken

Omdat technische kennis en programmeervaardigheden essentieel zijn voor gebruik van de Google Ads API, worden de beste resultaten behaald door adverteerders die software-ontwikkelaars in dienst hebben.

De API is flexibel en functioneel: u kunt er een app mee bouwen die voldoet aan uw behoeften. Met de API kunt u:

• Automatisch zoekwoorden, advertentietekst, bestemmingspagina's en aangepaste rapporten genereren.
  • Google Ads-gegevens integreren met uw voorraadsysteem om campagnes te beheren op basis van de voorraad.
  • Aanvullende tools en apps ontwikkelen voor het beheren van accounts.

U kunt zelfs apps ontwikkelen in de door u gewenste taal. De SOAP-interface voor de Google Ads API wordt ondersteund door alle populaire programmeertalen, waaronder Java, PHP, Python, .NET, Perl en Ruby.

Aan de slag met de API

Het aanmelden is heel eenvoudig. U heeft alleen een actief Google Ads-account nodig. Zodra u zich heeft geregistreerd als ontwikkelaar, krijgt u toegang tot het Google Ads API-centrum waar u uw token en budgetinstellingen kunt beheren. Uw ontwikkelaarstoken is een unieke combinatie van letters, cijfers en tekens. Hiermee wordt uw Google Ads API-activiteit aangeduid. Met deze code kunt u communiceren met de Google Ads-server en met de Google Ads-accounts van uw klanten.

Volgende stappen