Over verkopersbeoordelingen

Met verkopersbeoordelingen kunnen mensen bedrijven vinden die een klantervaring van hoge kwaliteit bieden. Zo bouwen klanten meer vertrouwen op in de bedrijven en kunnen ze beter onderbouwde aankoopbeslissingen nemen. Verkopersbeoordelingen kunnen verkopers helpen om de prestaties van advertenties en organische vermeldingen te verbeteren en meer relevante klanten naar hun landingspagina's te halen.

Of u nu uw advertenties of gratis vermeldingen wilt verbeteren, aan de slag gaan met verkopersbeoordelingen werkt hetzelfde.

Waar en hoe verkopersbeoordelingen worden getoond

Een illustratie van een verkopersbeoordeling in Google Ads.

Verkopersbeoordelingen tonen de klantervaring van uw winkel in advertenties en onbetaalde indelingen. Deze beoordelingen kunnen op mobiel en op het web worden getoond in het zoeknetwerk en op YouTube. Verkopersbeoordelingen kunnen het volgende omvatten:

• Een beoordeling uit 5 sterren
  • Het aantal beoordelingen dat het bedrijf heeft gekregen
  • Een bepalende factor, zoals de gemiddelde levertijd, die aangeeft waarom u de beoordeling heeft gekregen (als er gegevens beschikbaar zijn)
  • Een link om recente reviews te lezen

Advertenties

Tekstadvertenties

Verkopersbeoordelingen tonen naast uw tekstadvertenties een beoordeling en kwalificatie om consumenten inzicht te geven in welke adverteerders hoog scoren op servicekwaliteit. Een beoordeling van 3,5 of hoger is vereist om een verkopersbeoordeling te tonen bij tekstadvertenties.

Onbetaald

Uitgebreide resultaten

Als klanten winkelen op Google, kunnen er naast zoekresultaten van een bepaalde verkoper ook verkopersbeoordelingen worden getoond, met de sterbeoordeling en het aantal reviews.

Een illustratie van de verkopersbeoordelingen die worden getoond in uitgebreide resultaten in Google Ads.

Gratis vermeldingen

Verkopersbeoordelingen tonen een beoordeling naast de naam van een verkoper als kopers interactie hebben met een gratis productvermelding op Google Zoeken of Shopping. Zo bouwen kopers vertrouwen op in de bedrijven waarvan ze een product kopen.

Een illustratie van de eerste helft van de verkopersbeoordeling van een product in Google Ads.

Een illustratie van de tweede helft van de verkopersbeoordeling van een product in Google Ads.

Hoe u kunt deelnemen

Of u nu uw advertenties of gratis vermeldingen wilt verbeteren, aan de slag gaan met verkopersbeoordelingen werkt hetzelfde.

Google gebruikt verkopersbeoordelingen van betrouwbare websites die reviews over bedrijven verzamelen, plus beoordelingen van gebruikers op Google. Ze zijn landspecifiek en voornamelijk gebaseerd op de algemene ervaringen van klanten die een aankoop hebben gedaan bij uw bedrijf. Als u een verkopersbeoordeling heeft in een bepaald land, wordt deze standaard bij uw advertenties en vermeldingen getoond.

Als u voor uw winkel geen reviews of verkopersbeoordeling heeft, kunt u aan de slag gaan met een van de volgende services:

Service Beschrijving
Google Klantenreviews

Een kosteloos programma dat wordt beheerd in Google Merchant Center en namens verkopers reviews na levering verzamelt.

Ontdek in de introductiegids hoe u zich aanmeldt voor het Google Klantenreviews-programma.

Ondersteunde reviewpartners Google werkt met alle ondersteunde reviewpartners die hieronder in dit artikel staan. Neem rechtstreeks contact op met de partners waarmee u wilt werken.
Evaluatie door Google en/of andere evaluatiepartners

Deze programma's meten en analyseren de kwaliteit van de winkelbeleving die online verkopers bieden.

Google verzamelt gegevens van geselecteerde verkopers en de winkelbeleving die deze bieden via Google Zoeken en door Google uitgevoerd onderzoek. Meld u aan voor Google Merchant Center zodat Google meer gegevens kan verzamelen.

Waar de beoordelingen vandaan komen

Google wijzigt bestaande beoordelingen niet. Voor een consistente beoordeling zetten we oorspronkelijke verkopersbeoordelingen om naar getallen. Bovendien tellen we beoordelingen die onbetrouwbaar zijn (bijvoorbeeld spam en misbruik) of andere twijfelachtige reviews die niet aangeven dat er een transactie heeft plaatsgevonden, niet mee. Google baseert verkopersbeoordelingen op diverse bronnen, waaronder de volgende:

• Google Klantenreviews: een kosteloos programma dat wordt beheerd in Google Merchant Center en namens verkopers reviews na levering verzamelt.
  • Winkelreviews voor uw winkeldomein, waaronder reacties na levering van de verschillende ondersteunde reviewpartners die hieronder staan, en gebruikers van Google Zoeken.
  • Verzamelde prestatiestatistieken op basis van door Google uitgevoerd onderzoek naar winkelbelevingen.
    Opmerking: Reviews worden niet geverifieerd door Google.

Ondersteunde reviewpartners

We gebruiken ook feedback van de volgende onafhankelijke reviewsites die bedrijfsreviews verzamelen. Adverteerders kunnen contact opnemen met een van deze partners voor hulp bij het verzamelen van reviews:

Verzamelt u verkopersbeoordelingen namens verkopers?
  • Als u al samenwerkt met Google aan verkopersbeoordelingen en support nodig heeft, neemt u contact met ons op.
  • Als u een verzamelsite voor reviews bent en wilt samenwerken met Google aan verkopersbeoordelingen, leest u onze vereisten en vult u ons interesseformulier in om te controleren of u in aanmerking komt.
    • Opmerking: Doorgaans worden er jaarlijks 1 of 2 nieuwe partners toegevoegd.

Hoe u controleert of u een verkopersbeoordeling heeft

Als u wilt weten of u een verkopersbeoordeling heeft, vervangt u in de volgende URL het gedeelte {uwwebsite} door de URL van uw homepage: https://www.google.com/shopping/ratings/account/lookup?q={uwwebsite}

U kunt informatie over uw winkel en verkopersbeoordelingen bekijken als uw site voldoet aan de minimale drempels voor verkopersbeoordelingen.

Als u landspecifieke websitedomeinen gebruikt, herhaalt u deze procedure voor elk domein. Als uw site in verschillende landen hetzelfde domein gebruikt en reviews in meerdere landen heeft, retourneert de bovenstaande URL een pagina voor één land. U kunt de landcode in de browser-URL bewerken om andere landen te bekijken. Als in de URL bijvoorbeeld 'c=AU' staat, kunt u dit updaten naar 'c=US' om beoordelingen voor de VS te bekijken.

Opmerking: Als we geen informatie over uw winkel hebben of als deze niet voldoet aan de minimale drempels voor verkopersbeoordelingen, wordt er misschien geen pagina met een verkopersbeoordeling geladen voor uw homepage. Ook als u een ongeldige of onjuiste homepage-URL invoert, wordt er geen pagina met een verkopersbeoordeling getoond. Als er een verkopersbeoordeling is gekoppeld aan uw domein, betekent dit niet altijd dat uw verkopersbeoordeling in advertenties wordt getoond, omdat verkopersbeoordelingen in advertenties afhankelijk zijn van veilingdynamiek en andere factoren.

Wanneer ze worden getoond

Verkopersbeoordelingen worden getoond bij campagnes in het zoeknetwerk en alleen in landen die aan een van de volgende criteria voldoen:

• Via Google Klantenreviews of onze onafhankelijke beoordelingspartners zijn in de afgelopen 12 maanden voldoende unieke reviews voor het land ontvangen of verzameld voor een betrouwbare verkopersbeoordeling. Het vereiste aantal reviews kan per bedrijf verschillen, maar de meeste verkopers kunnen een beoordeling krijgen nadat er minimaal 100 geschikte reviews zijn verzameld.
  • Google of hun partners hebben uw site onderzocht en beoordeeld.

Daarnaast moet aan deze 2 criteria zijn voldaan:

• Een gemiddelde, samengestelde beoordeling van 3,5 sterren of meer voor tekstadvertenties.
    • Bij onbetaalde vermeldingen kunnen verkopersbeoordelingen worden getoond als de gemiddelde beoordeling lager is dan 3,5 sterren.
  • Het zichtbare URL-domein van de advertentie moet overeenkomen met het domein waarop de beoordelingen betrekking hebben.

De reviews van klanten in het betreffende land tellen alleen mee voor de beoordeling van het bedrijf in dat land.

Misschien tonen we geen verkopersbeoordelingen als de onderliggende feedback niet is gerelateerd aan het product of de service waarvoor in uw advertentie wordt geadverteerd.

Tips voor adverteerders

Verkopersbeoordelingen aanzetten voor advertenties

Rapportage over de prestaties van verkopersbeoordelingen