Kontrollér betalingsstatus og kontosaldo

Du kan når som helst kontrollere betalingene du har gjort via Google Ads, samt kontosaldoen din. Slik gjør du det:

Kontrollér betalingsstatusen

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. Klikk på faktureringsikonet Faktureringsikon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Sammendrag.
  3. Rull ned for å se kortet for den aktuelle måneden.
    • Kortet for den inneværende måneden er som standard lukket. Hvis du vil sjekke en av betalingene i den forrige måneden, kan du rulle videre ned til Tidligere aktivitet-tabellen.

4. Klikk på vinkeltegnet i tabellen for å åpne Betalinger-delen.
  5. Du ser en ordrelinje for betalingen i den midterste kolonnen. Her er de ulike beskrivelsene du kan se:
    • «Automatisk innbetaling er planlagt»: En betaling utføres i løpet av de neste dagene. Denne statusen vises for kontoer der automatisk betaling er valgt, og der en bankkonto er angitt som primær betalingsmåte. Så fort betalingen er utført, vises den som «Automatisk betaling».
    • «Manuell innbetaling (eller automatisk betaling) venter»: En betaling er på vei. Så fort betalingen er utført, vises den som «Manuell innbetaling» eller «Automatisk betaling». Etter en manuell innbetaling kan det ta et par minutter før denne ordrelinjen vises på sammendragssiden.
    • «Manuell innbetaling»: En betaling du har igangsatt, er registrert i kontoen din.
    • «Automatisk innbetaling»: En automatisk betaling er registrert i kontoen din.
    • «Manuell innbetaling (eller automatisk betaling) avvist»: Banken eller kredittkortselskapet du bruker, har avvist betalingen din. Finn ut hvordan du kan løse problemer med avviste betalinger i Google Ads

Sjekk saldoen

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
Manuell innbetaling
  1. Klikk på faktureringsikonet Faktureringsikon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Sammendrag.
På denne siden kan du se de tilgjengelige midlene dine. Dette beløpet kan du bruke på fremtidig annonsering.
Automatiske betalinger
  1. Klikk på faktureringsikonet Faktureringsikon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Sammendrag.
    • På kortet for den inneværende måneden kan du se Saldo-beløpet ditt med et negativt eller positivt fortegn og informasjon om hvordan aktiviteten fant sted. Dette betyr følgende:
      • Negative tall viser en kontokreditt som kan brukes på fremtidige annonseringskostnader. Hvis du bruker automatiske betalinger, ser du bare en negativ kontosaldo hvis du har bestemt deg for å foreta en betaling som er større enn den forrige saldoen.
      • Positive tall viser beløpet du skylder for annonseaktivitet som allerede er påløpt. Hvis du bruker automatiske betalinger, er saldoen vanligvis positiv, med mindre du har foretatt en betaling som er større enn den forrige saldoen.

Linker til beslektet innhold