Ange standardbud för annonsgruppen

En annonsgrupp är en samling annonser som utlöses av en gemensam uppsättning sökord. När du skapar en ny annonsgrupp uppmanas du att skapa en första annons med en sökordslista och sedan ange ett standardbud för annonsgruppen (Högsta CPC). Standardbudet är ett praktiskt sätt att hantera buden för alla sökord i annonsgruppen. Du kan åsidosätta standardbudet för annonsgruppen för enstaka sökord genom att ange ett högre eller lägre högsta CPC på sidan Sökord.

Anvisningar

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Ange ditt bud när du skapar en ny annonsgrupp

1. Logga in på ditt Google Ads-konto
  2. Klicka på Kampanjer i sidmenyn.
  3. Klicka på namnet på en kampanj som du vill lägga till en ny annonsgrupp i.
  4. Klicka på plusknappen för att skapa en ny annonsgrupp.
  5. Välj en kampanj och klicka på Skapa annonsgrupp.
  6. Ange annonsgruppens namn, standardbudet och sökord på sidan som följer.
  7. Klicka på Spara och fortsätt.

Pröva nu

Hur man redigerar standardbudet för en eller flera annonsgrupper

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Annonsgrupper i sidmenyn.
  3. Markera kryssrutan bredvid de annonsgrupper vars högsta CPC som standard du vill redigera.
  4. Klicka på Ändra bud på rullgardinsmenyn Redigera.
  5. Ange ett nytt budbelopp för högsta CPC-bud.
  6. Klicka på Använd.

Prova nu

Bud på sökordsnivå åsidosätter standardbudet för annonsgruppen

Om du anger enskilda sökords- eller placeringsbud ersätter de enskilda buden standardbudet för annonsgruppen. Om standardbudet för annonsgruppen exempelvis är tio kronor och du höjer budet för ett visst sökord till tolv kronor gäller sökordsbudet varje gång det sökordet leder till att din annons visas.

Ange budjusteringar för kampanjen

Du kan ange budjusteringar som automatiskt höjer eller sänker buden när din annons konkurrerar om att visas på mobila enheter, på särskilda platser och särskilda datum och tider. Om din kampanj körs i Display-nätverket kan du dessutom ange bjudjusteringar på annonsgruppsnivå när du inriktar dig på exempelvis ämnen eller placeringar. Budjusteringarna ger dig större kontroll över när och var din annons visas.

Med automatisk budgivning ställer vi in standardbuden åt dig

Om du har valt manuell budgivning för din kampanj kan du ändra standardbuden när du vill.

Om du är en kontoansvarig som föredrar att arbeta mer automatiserat kan automatisk budstrategi vara rätt för dig. Med automatisk budgivning slipper du sköta grovgörat själv och behöver inte gissa dig till vilka bud som uppfyller dina verksamhetsmål. Alla automatiska budstrategier är utformade för att hjälpa dig att nå ett specifikt verksamhetsmål, som att maximera konverteringsvärdet eller få så många klick eller konverteringar som möjligt. Läs mer om automatisk budgivning.