Standaardbod instellen voor een advertentiegroep

Een advertentiegroep is een verzameling advertenties die wordt geactiveerd door een gedeelde reeks zoekwoorden. Als u een nieuwe advertentiegroep maakt, wordt u gevraagd een eerste advertentie en een bijbehorende zoekwoordenlijst te maken en een standaardbod voor uw advertentiegroep (max. CPC) op te geven. Het standaardbod is een gemakkelijke manier om de biedingen voor alle zoekwoorden in uw advertentiegroep te beheren. U kunt het standaardbod voor de advertentiegroep voor afzonderlijke zoekwoorden overschrijven door de max. CPC voor deze zoekwoorden te verhogen of te verlagen op de pagina Zoekwoorden.

Instructies

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Hoe u uw bod kunt instellen wanneer u een nieuwe advertentiegroep maakt

1. Log in op uw Google Ads-account
  2. Klik in het paginamenu op Campagnes.
  3. Klik op de naam van een campagne waaraan u een nieuwe advertentiegroep wilt toevoegen.
  4. Klik op de plusknop om een nieuwe advertentiegroep te maken.
  5. Selecteer een campagne en klik op Advertentiegroep maken.
  6. Voer op de volgende pagina een naam voor de advertentiegroep, een standaardbod en zoekwoorden in.
  7. Klik op Opslaan en doorgaan.

Probeer het uit

Het standaardbod van één of meer advertentiegroepen bewerken

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu op Advertentiegroepen.
  3. Vink het selectievakje aan naast advertentiegroepen met een standaard max. CPC-bod dat u wilt bewerken.
  4. Klik in het dropdown-menu Bewerken dat verschijnt op Biedingen wijzigen.
  5. Voer een nieuw standaard max. CPC-bod in.
  6. Klik op Toepassen.

Uitproberen

Biedingen op zoekwoordniveau overschrijven uw standaardbod op advertentiegroepniveau

Als u een afzonderlijk bod instelt voor een bepaald zoekwoord of een plaatsing, vervangt het afzonderlijke bod het standaardbod op advertentiegroepniveau. Uw standaardbod op advertentiegroepniveau bedraagt bijvoorbeeld € 0,50, maar u verhoogt het bod van een zoekwoord naar € 0,60. In dat geval geldt altijd het afzonderlijke zoekwoordbod van € 0,60 wanneer dat zoekwoord uw advertentie activeert.

Bodaanpassingen instellen voor uw campagne

U kunt bodaanpassingen instellen die uw biedingen verlagen of verhogen als uw advertentie meedingt voor weergave op mobiele apparaten, specifieke locaties en bepaalde dagen en tijden. U kunt ook bodaanpassingen instellen op advertentiegroepniveau voor targetingmethoden zoals onderwerpen of plaatsingen als uw campagne in het Display Netwerk wordt uitgevoerd. Met bodaanpassingen heeft u meer controle over wanneer en waar uw advertentie wordt getoond.

Bij automatisch bieden stellen wij de standaardbiedingen voor u in

Als u handmatig bieden heeft aangezet voor uw campagne, kunt u uw standaardbiedingen op elk gewenst moment bewerken.

Als u als accountmanager de voorkeur geeft aan een gemakkelijkere methode, is een automatische biedstrategie misschien iets voor u. Met automatisch bieden wordt al het zware werk voor u gedaan: er worden automatisch biedingen ingesteld waardoor u uw prestatiedoelen makkelijker kunt bereiken. Elk type automatische biedstrategie is bedoeld om een specifiek doel voor uw bedrijf te bereiken, zoals het aantal klikken, conversies of de conversiewaarde maximaliseren. Ontdek meer informatie over automatisch bieden.