ROI

Het concept

Hier volgt een fundamentele vraag die veel Google Ads-adverteerders stellen:

Kan ik winst maken met mijn Google Ads-advertenties?

Om hierop een antwoord te krijgen, moet u inzicht krijgen in uw rendement op investering (ook wel ROI genoemd). ROI meet de verhouding tussen uw advertentiekosten en winst: hoeveel u aan die advertenties heeft besteed, in vergelijking tot hoeveel winst u heeft gemaakt met uw advertenties.

Over het algemeen is ROI de belangrijkste meting voor adverteerders, omdat deze het werkelijke effect toont dat Google Ads op uw bedrijf heeft. Hoewel het handig is te weten hoeveel klikken en advertentieweergaven u heeft, is het nog beter om te weten hoe uw advertenties rechtstreeks invloed hebben op het succes van uw bedrijf.

Waarom dit belangrijk is

Enkele voordelen om te weten waarvoor uw ROI staat:

• Neem meer weloverwogen beslissingen over uw budget en biedingsbedragen, zodat u het juiste bedrag uitgeeft om aan uw bedrijfsdoelstellingen te voldoen.
  • Begrijp welke advertenties en zoekwoorden de meeste invloed op uw winst hebben, zodat u uw inspanningen en advertentiebudget kunt inzetten voor datgene waarmee u de meeste kans heeft om inkomsten te genereren.

Hoe dit wordt gebruikt

Om uw ROI te meten, moet u conversies bijhouden. Dit zijn acties waarvan u wilt dat uw klanten deze op uw website uitvoeren nadat ze op uw advertentie hebben geklikt, zoals een aankoop, registratie of download. Google Ads heeft twee gratis tools waarmee u conversies kunt bijhouden die uw advertenties hebben gegenereerd: Conversies bijhouden en Google Analytics. Gebruik deze gratis tools in uw Google Ads-account om er snel achter te komen hoeveel verkopen of andere conversies worden gegenereerd door uw Google Ads-advertenties. Zodra uw account enkele conversiegegevens heeft verzameld, kunt u instellingen kiezen die automatisch uw conversies proberen te verhogen.