Sånn kan du løse problemer med engangskredittkort

Et engangskredittkort er et kredittkortnummer som kan brukes én gang i en begrenset periode. Det blir vanligvis brukt som et alternativ til kredittkort for å foreta betalinger på nettet. Mange banker tilbyr denne typen kredittkort, der du genererer et kredittkortnummer til engangsbruk på nettet.

Kontakt banken din for å finne ut om de tilbyr denne tjenesten. Det kan være et fint alternativ til en bankoverføring ettersom betalinger med engangskredittkort nesten øyeblikkelig blir kreditert Google Ads-kontoen din, og annonsene dine kan dermed kjøres nesten umiddelbart.

Google Ads godtar engangskredittkort så lenge de har en Visa- eller MasterCard-logo.

Fremgangsmåte for bruk av et engangskredittkort
Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. Klikk på faktureringsikonet Faktureringsikon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Betalingsmåter.
  3. Velg Legg til et nytt kreditt- eller debetkort på rullegardinmenyen, og skriv deretter inn kredittkortinformasjonen.
  4. Angi beløpet du ønsker å betale, og klikk deretter på Utfør betaling-knappen for å kontrollere og fullføre betalingen.

Gå til faktureringssammendraget

Merk: Hvis banken eller kortutstederen din er hjemmehørende i Det europeiske økonomiske samarbeidsområdet (EØS), kan den aktuelle virksomheten kreve at du må gjennom en ekstra autentiseringsprosess for å bekrefte at du faktisk eier det aktuelle kortet. Du kan for eksempel få tilsendt en engangskode på telefon.  Banken eller kortutstederen kan kreve denne tilleggsbekreftelsen når du skal betale for noe eller legge til et nytt kreditt- eller debetkort, eller etter eget skjønn.

Google overholder de nye sikkerhetskravene pålagt banker og betalingsbehandlere i henhold til det andre betalingstjenestedirektivet (PSD2) i EØS. Hvis du lurer på noe, kan du kontakte banken eller kortutstederen direkte.

Dette kan du forvente deg

Google trekker et testbeløp på 10 kroner fra engangskortet for å kontrollere at det fungerer (dette er bare en test og koster deg i realiteten ingenting). Når du angir kredittkortgrensen for kortet, må du derfor huske å legge til 10 kroner til beløpet du skal betale. Hvis du for eksempel skal betale 1800 kroner, angir du 1810 kroner som grense for engangskortet.

Hvis banken avviser den manuelle innbetalingen, må du huske at engangskredittkortnummeret kan ha en utløpsdato. Kontakt den lokale banken din ved andre avviste betalinger.