Crear i gestionar més d'una campanya

Sabíeu que els comptes de Google Ads poden contenir fins a 10.000 campanyes (tant actives com en pausa) per compte, 20.000 grups d'anuncis per campanya i 50 anuncis de text per grup d'anuncis? És un munt de contingut! Per sort, podeu gestionar les campanyes i els anuncis des de les pàgines "Campanyes" i "Anuncis i recursos". Fins i tot podeu canviar la configuració de diverses campanyes alhora i crear anuncis nous basats en anuncis existents.

Què es pot fer a les pàgines "Campanyes" i "Anuncis i extensions"

Les pàgines "Campanyes" i "Anuncis i extensions" són dos llocs on passareu bona part del temps. Per obrir-les, feu clic a les opcions Campanyes i Anuncis i extensions del menú de pàgines de l'esquerra.

Aquí teniu algunes de les coses que podeu fer en aquestes pàgines:

• Consultar-ho tot, des dels costos fins als clics, d'un cop d'ull.
  • Ordenar les campanyes i els anuncis en funció del pressupost, dels clics i d'altres estadístiques.
  • Fer canvis directes a les campanyes i als anuncis.
  • Aprofitar totes les possibilitats de la configuració i les paraules clau associades amb una campanya o un anunci.
  • Fer canvis en diverses campanyes o anuncis.

Copiar campanyes

Si ja teniu configurada una campanya que ofereix bon rendiment, podeu utilitzar-la com a plantilla per a la següent. Per fer-ho, copieu la campanya i modifiqueu una de les còpies. Així començareu a crear els grups d'anuncis, els anuncis i les paraules clau amb la mateixa estructura i configuració.

Com es pot duplicar una campanya

1. Inicieu la sessió al compte de Google Ads.
  2. Al menú de pàgines de l'esquerra, feu clic a Campanyes.
  3. Marqueu la casella que hi ha al costat de la campanya que voleu duplicar.
  4. Feu clic al menú desplegable Edita i, després, a Copia (o bé feu servir Control+C per a PC i Ordre+C per a Mac).
  5. Torneu a fer clic al menú Edita i, després, a Enganxa (o bé feu servir Control+V per a PC i Ordre+V per a Mac).
    • Opcional: marqueu la casella que hi ha al costat de l'opció "Posa en pausa la campanya nova després d'enganxar-la" per crear campanyes que estiguin en pausa. Si no ho feu, les còpies de les campanyes que estaven actives quan les heu copiat estaran actives quan les enganxeu.
  6. Feu clic a Enganxa.

Ara ja tindreu una campanya nova amb la mateixa estructura i configuració que l'original, però sense cap historial d'anuncis, de paraules clau ni de campanya. Si voleu mantenir les dues campanyes actives, continueu publicant la campanya original (d'aquesta manera seguirà amb l'historial que ja s'ha generat) i modifiqueu la campanya nova.

Canviar la configuració de diverses campanyes alhora

A la fitxa "Campanyes", podeu editar campanyes individuals o canviar la configuració de diverses campanyes alhora. A continuació s'indiquen les opcions de configuració que es poden canviar per a diverses campanyes alhora:

• Estat
  • Segmentació per ubicació
  • Pressupost
  • Data de finalització de la campanya
  • Rotació d'anuncis
  • Mètode de publicació
  • Idioma
  • Programació d'anuncis

Com es pot canviar la configuració de diverses campanyes alhora

1. Inicieu la sessió al compte de Google Ads.
  2. A la pàgina "Totes les campanyes", feu clic a l'opció Configuració del menú de pàgines de l'esquerra.
  3. Marqueu les caselles de selecció que hi ha al costat de les campanyes de les quals voleu canviar la configuració.
    • Consell: creeu un filtre per mostrar només les campanyes que incloguin les opcions de configuració que voleu canviar. Feu clic al menú desplegable Filtre, trieu les opcions de configuració per les quals voleu filtrar les campanyes i, després, feu clic a Aplica. Un cop fet això, marqueu la casella de selecció que hi ha a l'extrem superior esquerre de la taula per seleccionar totes les campanyes filtrades alhora.
  4. Feu clic al menú desplegable Edita que hi ha a la part superior de la taula.
  5. Trieu l'opció de configuració que voleu canviar per a les campanyes que heu seleccionat.
  6. Especifiqueu els canvis que voleu fer a l'opció de configuració seleccionada. Feu clic a Previsualitza per revisar els canvis que esteu a punt de fer. Quan hàgiu acabat, feu clic a Aplica.

Com es pot canviar l'estat de diverses campanyes alhora

1. A la pàgina "Totes les campanyes", marqueu les caselles de selecció corresponents a les campanyes que voleu editar.
  2. Feu clic al menú desplegable Edita que hi ha a la part superior de la taula.
  3. Seleccioneu l'estat nou.

Copiar anuncis

Com es poden copiar anuncis i enganxar-los en un altre grup d'anuncis

1. Inicieu la sessió al compte de Google Ads.
  2. A la pàgina "Totes les campanyes", feu clic a l'opció Anuncis i extensions del menú de pàgines de l'esquerra.
  3. Marqueu les caselles corresponents als anuncis que voleu copiar i, al menú desplegable Edita, trieu Copia (o bé feu servir Control+C per a PC i Ordre+C per a Mac).
  4. Al menú de pàgines de l'esquerra, feu clic a Grups d'anuncis
  5. Feu clic al grup d'anuncis en què voleu enganxar els anuncis copiats.
  6. Al menú desplegable Edita, trieu Enganxa (o bé feu servir Control+V per a PC i Ordre+V per a Mac).
    1. Al quadre de diàleg, marqueu la casella que hi ha al costat de l'opció "Posa en pausa els anuncis nous després d'enganxar-los" per crear anuncis que estiguin en pausa. Si no ho feu, les còpies dels anuncis que estaven actius quan els heu copiat estaran actives quan els enganxeu.
    2. És possible que un o més dels anuncis que heu copiat ja formin part del grup d'anuncis que heu seleccionat. Si voleu duplicar aquests anuncis, marqueu la casella que hi ha al costat de l'opció "Si ja hi ha un anunci a la destinació, crea un duplicat".
  7. Feu clic a Enganxa.

Ordenar les campanyes i els anuncis

Per ordenar les campanyes o els anuncis, només cal que feu clic a la capçalera de la columna que vulgueu ordenar. Tingueu present que cada columna pot tenir regles d'ordenació diferents. Per exemple, quan feu clic a la columna Campanyes, les campanyes s'ordenaran per ordre alfabètic o ordre alfabètic invers. En canvi, quan feu clic en columnes que continguin estadístiques numèriques, els valors s'ordenaran de més gran a més petit o a l'inrevés.