Typen locatietargets per land

Opmerking: Google Ads-locatietargeting bepaalt geen geografische grenzen.

Net als eetgewoonten en stopcontacten verschillen ook de typen locatietargets per land. Met Google Ads kunt u verschillende typen locaties targeten, waaronder postcodes, plaatsen en regio's. Houd er echter rekening mee dat niet alle typen locatietargets in alle landen beschikbaar zijn.

U kunt er ook voor kiezen uw advertenties alleen weer te geven aan mensen die zich bevinden op interessante plaatsen, zoals luchthavens of universiteiten.

Typen locatietargets

In het diagram hieronder ziet u voorbeelden van de typen locatietargets die in Google Ads beschikbaar zijn:

Targettype Voorbeelden
Luchthavens
  • Toronto Pearson International Airport
  • John F. Kennedy International Airport
Autonome gemeenschap
  • Andalusië, Spanje
  • Valencia, Spanje
Wijk
  • Benito Juarez, Mexico
Kanton
  • Bern, Zwitserland
  • Zürich, Zwitserland
Stad
  • San Francisco, Californië
  • Parijs, Frankrijk
Stadswijk
  • North East Suburbs, Australië
Congresdistrict
  • CA-12: 12th District of California, VS
  • AL-4: 4th District of Alabama, VS
Land
  • Mexico
  • Zweden
Graafschap
  • Claire, Ierland
  • Nord-Trøndelag, Noorwegen
  • Vukovar-Syrmia, Kroatië
Departement
  • Loire, Frankrijk
  • Val-de-Marne, Frankrijk
Nielsen® DMA®-regio's (DMA staat voor 'Designated Market Areas')
  • Detroit, Michigan, VS
  • Cincinnati, Ohio, VS
Gouvernement
  • Gharbia, Egypte
  • Beheira, Egypte
Gemeente
  • Burgas, Bulgarije
  • Espoo, Finland
  • Buccinasco, Italië
Buurten
  • Billingham, Verenigd Koninkrijk
  • Strand, Verenigd Koninkrijk
Okrug
  • Zuidelijke bestuurlijke okrug, Rusland
  • Admiralteysky-district, Rusland
Postcode
  • 76622, VS
  • RM17, Verenigd Koninkrijk
Prefectuur
  • Aichi, Japan
  • Fukuoka, Japan
Provincie
  • Navarra, Spanje
  • Provincie Mersin, Turkije
Regio
  • Asti, Italië
  • Busan, Zuid-Korea
Staat
  • Alaska, Verenigde Staten
  • Uttar Pradesh, India
  • Saarland, Duitsland
Gebied
  • Northwest Territories, Canada
  • Yukon, Canada
Tv-regio
  • Londen, Verenigd Koninkrijk
  • Midlands, Verenigd Koninkrijk
Unieterritorium
  • Delhi, India
  • Lakshadweep, India
Universiteit
  • Stanford University
  • McGill University

Alle beschikbare locatietargets

Als u de hele lijst van beschikbare locatietargets in Google Ads wilt doornemen, bijvoorbeeld specifieke landen, steden en regio's, gaat u naar de tabel met targets in de documentatie over de Google Ads API. Hieronder staan enkele tips voor het gebruik van de tabel:

• Filteren op targettype: Ga naar het dropdownmenu boven de kop Targettype. Kies het gewenste targettype om de tabel te filteren. Selecteer bijvoorbeeld Plaats en klik op Toepassen om alle steden te bekijken die u via Google Ads kunt targeten.
  • Filteren op landcode: Geef boven de kop Landcode een landcode op om alle locatietargets te bekijken die in dat land beschikbaar zijn. U kunt ook op targettype filteren. Geef bijvoorbeeld FR op als landcode en selecteer Plaats. Klik vervolgens op Toepassen om alle plaatsen in Frankrijk te bekijken die u kunt targeten.
  • Sorteren: Klik op een kolomkop in de tabel om de resultaten alfabetisch op die kolom te sorteren. Klik bijvoorbeeld op Naam om de namen in de tabel op alfabetische volgorde te sorteren.