Bränditietoisuuden mittaaminen

Brändäyskampanjoilla on ainutlaatuinen tavoite: tuotteen, palvelun tai aatteen tunnettuuden ja näkyvyyden lisääminen. Näiden tavoitteiden saavuttamiseksi voit luoda Google Ads ‑kampanjan, jonka tavoitteena on Bränditietoisuus ja kattavuus. Tämä auttaa lisäämään verkkosivustosi liikennettä ja asiakkaiden interaktioita brändisi kanssa. Lue lisää tavoitteista uudistuneessa Google Adsissa.

Kun olet määrittänyt brändäyskampanjan tavoitteet, voit valita parhaat paikat mainostesi näyttämistä varten ja mitata onnistumista seuraamalla näyttökertoja, konversioita ja muita tilastotietoja. Yleisesti ottaen tavoitteena on näyttää mainoksia mahdollisimman monelle kohdeyleisöösi kuuluvalle henkilölle.

Useimmille brändäysaloitteita tekeville mainostajille tärkeintä on bränditietoisuuden luominen. Ostojen sijasta he haluavat seurata muita konversioita, kuten näyttökertoja. Esimerkiksi mainostaja, joka on tuomassa markkinoille uutta energiajuomaa, haluaa lisätä tunnettuutta ja kiinnostusta mahdollisimman monien kuntoilijoiden keskuudessa, mutta tuotteen myyminen verkossa ei välttämättä ole hänelle tärkeää.

Vinkki

Etkö tiedä, mistä aloittaisit? Tutustu strategioihin, joiden avulla voit luoda bränditietoisuutta kasvattavia kampanjoita.

Brändikampanjoihin sopivat verkostot

Googlella on kaksi verkostoa mainosten näyttämistä varten: haku- ja Display‑verkosto. Hakuverkostossa näytetään ensisijaisesti tekstimainoksia, kun taas Display-verkostossa näytetään tekstimainoksia, värikkäitä kuvamainoksia ja multimediamainoksia (kuten videoita tai animaatioita). Jälkimmäiset sopivat hyvin brändäysviesteille. Display-mainoksilla voi vedota ihmisten tunteisiin ja kertoa yrityksen viestiä korostavan tarinan käyttämällä grafiikkaa, ääntä ja videokuvaa.

Display-verkostossa voit kohdistaa mainoksia erittäin tehokkaasti. Kun valitset tarkkaan sivustot ja sivut mainostesi näyttämistä varten ja luot vaikuttavan visuaalisia mainoksia, tavoitat helposti kävijöitä, joita tarjoamasi tuotteet kiinnostavat.

Esimerkki

Olet luksusautoihin keskittyvän italialaisen autonvalmistajan palveluksessa. Luot videomainoksen, jossa esitellään uunituoreen SuDuperRossa-mallin uusia ominaisuuksia. Päätät näyttää sitä vain sivustoilla, jotka on tarkoitettu huippuautojen omistajille, sillä he kuuluvat kohdeyleisöösi.

Bränditietoisuuden mittaamisen välineet

Tässä on muutamia tärkeitä tietoja, joiden avulla voit arvioida brändäyskampanjasi onnistumista:

• Näyttökerrat: Näyttökertoja on tärkeä seurata missä tahansa kampanjassa tavoitteista riippumatta. Ne ovat kuitenkin erityisen tärkeitä brändäyskampanjoissa, koska näyttökerrat ilmaisevat, miten moni asiakas todella katsoi mainostasi. Ei ole välttämättä niin tärkeää, ostivatko käyttäjät jotain sivustoltasi. Oleellista on sen sijaan, että he muistavat ytimekkään sloganin, jonka kehittämiseen ja levittämiseen olet sijoittanut sievoisia summia.

Yksi tapa priorisoida näyttökertoja on perustaa kampanja tuhannen näyttökerran hintaan (klikkauskohtaisen hinnan sijaan). Näin maksu määräytyy mainoksesi näyttökertojen määrän mukaan, ei klikkausten määrän mukaan.

• Asiakkaiden aktivoiminen: Jos keskityt brändäykseen, voit mitata asiakkaiden aktivoitumista hakuverkoston mainoksissa klikkausprosentin (CTR) avulla. Display-verkostossa kävijät käyttäytyvät kuitenkin toisin, eikä klikkausprosentin tuntemisesta ole niin paljon hyötyä. Tämä johtuu siitä, että sivustojen asiakkaat selaavat tietoja sen sijaan että tekisivät hakuja avainsanoilla. Paljon liikennettä saava Display-verkoston sivu ja hakusivu eroavat toisistaan myös siten, että Display-verkoston sivulla mainoksen on kilpailtava lukijoiden huomiosta enemmän. On tärkeämpää saavuttaa hyvä klikkausprosentti (vähintään 1 %) hakuverkostossa kuin Display-verkostossa, jossa klikkausprosentit ovat usein alhaisempia. Display-verkoston mainoksille kannattaa käyttää muita mittaustapoja, kuten konversioita.

Konversioiden avulla voit nähdä, lisäävätkö mainokset arvokasta brändäykseen liittyvää käytöstä, kuten rekisteröitymisiä tai sivujen näyttökertoja. Haluat varmasti tietää, miten moni kävijä liittyi postituslistallesi katsottuaan ensin kalliin videomainoksesi.

• Kattavuus ja näyttötiheys: Kattavuus tarkoittaa niiden vierailijoiden määrää, jotka ovat nähneet mainoksen. Lisääntynyt kattavuus tarkoittaa, että mainos on näytetty suuremmalle joukolle potentiaalisia asiakkaita, mikä voi myös kasvattaa tietoisuutta. Näyttötiheys on keskiarvo kerroista, joina käyttäjä on nähnyt mainoksesi tietyn ajanjakson aikana.

Tiesitkö tämän…

Kattavuuden kannalta Display-verkosto on arvokas yhteistyökumppani brändäyksessä, sillä se tavoittaa yli 90 % internetin käyttäjistä eri puolilla maailmaa (lähde: Think with Google).

Seuraavat vaiheet