Visa dina annonser i appar

Du kan nå en växande målgrupp som använder telefoner och surfplattor genom att visa dina annonser i appar. Kampanjerna i Display-nätverket är utformade för att visa annonser i appar som standard om annonsernas placering (destination) matchar den inriktning du har angett för kampanjen.

I den här artikeln beskriver vi hur du visar dina annonser i appar i Display-nätverket. Läs om hur du marknadsför din app i Om appkampanjer. Om du vill undvika att visa annonser på särskilda placeringar kan du läsa om hur du utesluter specifika webbsidor, videor och appar.

Innan du börjar

Kontroller för inriktning och uteslutning av displayannonser på mobila enheter har förenklats för att göra det enklare att nå det växande antalet mobilanvändare.

Innehållsuteslutning (uteslutningen G-Mob-mobilapp, ej mellansidor) har ersatts av alternativ för förenklad enhetsinriktning för dator, surfplatta och mobil enhet.

Du kan styra hos vilka utgivare eller vid vilka typer av innehåll som dina annonser ska visas med hjälp av

• ämnen
  • enhetsinriktning: dator, surfplatta, mobil enhet
  • appkategori
  • uteslutning av enskilda appar via uteslutning av placering för appar samt uteslutning av enskilda webbplatser
  • innehållsuteslutningar

Vad har ändrats i mobilinriktning?

Google Ads stöder inte längre inriktning på appannonsutrymme via enhetsinställningar och placeringar på adsenseformbileapps.com.

Anvisningar

adsenseformobileapps.com fortsätter att visas i rapporterna för automatisk placering även efter utfasningen.

Exponeringar och potentiella klick och konverteringar rapporteras i avsnittet Automatisk placering under adsenseformobileapps.com när

• den använder en annan inriktning än placeringsinriktning, till exempel sökords-, ämnes- eller målgruppsinriktning.
  • den visas i en AdMob-begäran.

Om du vill att dina annonser enbart ska visas i särskilda appar eller appkategorier kan du följa stegen nedan för att ange detta i inriktningsinställningarna.

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn och klicka sedan på Kampanjer.
  3. Klicka på Lägg till filter i fältet Vyer högst upp.
  4. Klicka på Kampanjtyp och välj Display. Klicka på Använd.
    Obs! Om du hellre vill använda navigeringspanelen till vänster kan du klicka på Ändra vy högst upp till höger i ditt Google Ads-konto.
  5. Klicka på rullgardinsmenyn Målgrupper, sökord och innehåll i avsnittsmenyn och klicka på Innehåll.
  6. Öppna fliken Placeringar.
  7. Klicka på pennikonen Penna/redigeringsikon och sedan på Redigera placeringar.
  8. Klicka på Välj en annonsgrupp.
  9. Välj kampanjen och sedan annonsgruppen du vill ändra.
  10. För att inrikta dig på särskilda kategorier kan du klicka på Appkategorier och välja önskade kategorier. Kategorierna matchar kategorinamnen i appbutikerna.
  11. För att inrikta dig på särskilda appar kan du klicka på Appar och söka efter appnamnen.
  12. Om du känner till id:na för flera appar som du vill inrikta dig på kan du klicka på Ange och ange id:na med följande format:
    • Google Play-appar: mobileapp::2-<ditt paketnamn i Google Play Butik>
      • Exempel: mobileapp::2-com.example.app
    • iOS-appar: mobileapp::1-<niosiffrigt app-id>
      • Exempel: mobileapp::1-123456789
  13. Klicka på Spara.
För att se vilka appar som för närvarande visar dina annonser kan du klicka på Displaykampanjer i fältet Vyer högst upp, klicka på Innehåll i sidmenyn till vänster och sedan på Placeringar.