Ekskluder annonser ut fra geografiske steder

Merk: Stedsmålrettingen i Google Ads fastslår ikke geografiske grenser.

Hvor annonsene dine skal vises, er en viktig faktor – men det er like viktig å fokusere på hvor de ikke skal vises, hvis kampanjen din skal lykkes. Du kan ekskludere steder for å hindre at annonsene dine blir vist i visse områder av de målrettede stedene dine, for eksempel en bestemt region i et land eller en bestemt by i et fylke. Dermed kan du bruke budsjettet på en smart måte, ettersom annonsen ikke vises til personer som trolig ikke vil ha tilgang til det du tilbyr.

Du kan ekskludere steder enkeltvis for å få mer kontroll eller ekskludere flere steder på én gang ved hjelp av masseredigeringsfunksjonen for steder.

Scenarioer der det kan være lurt å ekskludere områder innenfor målrettede steder:

• bedrifter som ikke sender varer til eller tilbyr tjenester i en by eller region innenfor et større område
  • bedrifter som markedsfører spesialtilbud som ikke er gyldig i noen få regioner i et større målrettingsområde

Eksempel

Hvis du kjører annonsekampanjer for et uavhengig eiendomsmeglerfirma i Trøndelag som ikke har noen avdeling på Røros, kan du målrette annonsene mot hele Trøndelag fylke, men spesifikt ekskludere Røros.

Merk: Kampanjer med hotellannonser kan bare målrettes mot og ekskluderes etter land og områder.

Veiledning

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Slik kan du ekskludere enkeltsteder

Ekskludering av steder konfigureres på omtrent samme måte som stedsmålretting – det er bare å skrive inn navnet på området du vil ekskludere.

Slik ekskluderer du områder innenfor stedene du har valgt:

1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Kampanjer.
  4. Klikk på Innstillinger.
  5. Vis «Steder»-delen på «Innstillinger»-menyen.
  6. Du kan ekskludere steder på to ulike måter:
    • Søk etter området du vil ekskludere, i søkefeltet, og klikk så på Ekskluder.
    • Klikk på Avansert søk, søk etter stedet du vil ekskludere, og klikk på Ekskluder. Klikk på Lagre når du har ekskludert stedet.
  7. Klikk på Lagre for å lagre innstillingene. Stedene du har ekskludert, vises under overskriften «Ekskluderte steder».

Hvis du velger «Vis steder på kartet», vises i tillegg disse ekskluderte stedene med et rødt omriss på kartet.

Prøv nå

Slik ekskluderer du flere områder samtidig

Hvis du vil ekskludere flere områder samtidig, kan du legge til en liste med opptil 1000 stedsekskluderinger om gangen i Google Ads. Dermed slipper du å legge til stedene enkeltvis.

Følg denne fremgangsmåten for å ekskludere flere områder innenfor de stedene du har valgt:

1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Kampanjer.
  4. Klikk på Innstillinger.
  5. Vis «Steder»-delen på «Innstillinger»-menyen, og klikk på Avansert søk.
  6. Merk av ved siden av «Legg til flere steder samtidig».
  7. Lim eller skriv inn navnene på opptil 1000 steder du vil ekskludere, i feltet som vises. Legg til steder fra ett land om gangen. Se listen over steder du kan målrette annonser mot.
  8. Du kan velge alternativet «Begrens stedene til ett land».
  9. Klikk på Søk når du har oppgitt de aktuelle stedene.
  10. I gjennomgangspanelet ser du samtlige steder som samsvarer med søket ditt. Se gjennom resultatene, og klikk på Ekskluder alle. I «Ekskluderte steder»-delen kan du se stedene du nettopp har ekskludert.
  11. Klikk på Lagre.
  12. Klikk på Lagre på «Innstillinger»-siden når du har bekreftet endringene.
Prøv nå

Tips

Vær oppmerksom på at hvis du velger å fjerne alle stedene som samsvarer, fjernes alle disse stedene fra gjennomgangspanelet. Det samme gjelder for de eksisterende geografiske målene og ekskluderte stedene dine.

Ekskluderingskonflikt

Hvis et område både er inkludert og ekskludert i innstillingene dine for stedsmålretting, gis ekskluderingen forrang. Hvis du for eksempel ekskluderer fylket Viken, men målretter annonser mot byen Lillestrøm, blir Lillestrøm ekskludert fordi den ligger i Viken. Hvis du både målretter annonser mot og ekskluderer Lillestrøm, får du ingen trafikk fra Lillestrøm på grunn av ekskluderingen.

Tips

Husk at det ikke er nødvendig å ekskludere områder du ikke allerede målretter annonsene dine mot. Annonsene blir ikke vist på steder du ikke spesifikt målretter dem mot.

Unntaket er hvis du målretter dem mot et område ut fra steder folk har søkt etter eller vist interesse for, og ekskluderer andre områder basert på kundenes sannsynlige posisjon. Dette gjør det hele litt mer komplisert, så les gjennom artikkelen om avanserte stedsalternativer hvis du vil ha mer informasjon.