Slik bruker du kredittkort eller løser kredittkortproblemer

Du kan bruke et kredittkort til å foreta automatiske innbetalinger (du betaler etter at annonsene er kjørt) eller manuelle innbetalinger (du betaler før annonsene kjøres). Du gjør det på følgende måte, avhengig av betalingsinnstillingen du har valgt for kontoen din:

Automatisk betaling

For å bruke et kredittkort med denne betalingsinnstillingen legger du kortet til i Google Ads-kontoen din og velger det som primær betalingsmåte. Klikk på en av linkene nedenfor for å se hvordan du gjør dette:

Legg til et nytt kredittkort i kontoen din
Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Merk: Når du legger til et nytt kort, kan det hende du ser et midlertidig forhåndsreservert beløp i kontoen din. Du trenger ikke å gjøre noe, og reservasjonen fjernes automatisk i løpet av en uke.
  1. Klikk på Fakturering-ikonet Faktureringsikon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Innstillinger.
  3. Klikk på Betalingsmåter-linken på menyen til venstre.
  4. Klikk på Legg til en ny betalingsmåte.
  5. Velg Kredittkort, og fyll ut kortinformasjonen din.
  6. For å gjøre dette til den primære betalingsmåten din, klikk i ruten ved siden av Gjør dette til mitt valg for fremtidige betalinger. Hvis du ikke tilordner denne betalingsmåten, blir den ikke brukt.
  7. Klikk på Lagre-knappen.

Gå til faktureringsinnstillingene

Endre informasjon for eksisterende kredittkort i kontoen
Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. Klikk på Fakturering-ikonet Faktureringsikon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Innstillinger.
  3. Klikk på Betalingsmåter-linken på menyen til venstre.
  4. Finn betalingsmåten du vil oppdatere, og klikk på Rediger.
  5. Skriv inn den nye informasjonen, og klikk så på Lagre-knappen.

Gå til faktureringsinnstillingene

Manuelle innbetalinger

Se fremgangsmåten nedenfor hvis du vil bruke et kredittkort med denne betalingsinnstillingen.

Foreta betalinger med et nytt kredittkort
Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. Klikk på Fakturering-ikonet Faktureringsikon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Sammendrag.
  3. Klikk på Foreta en betaling-knappen.
  4. Velg Legg til et nytt kreditt- eller debetkort på rullegardinmenyen, og oppgi kortinformasjonen.
  5. Angi beløpet du ønsker å betale, og klikk deretter på Utfør betaling-knappen for å kontrollere og fullføre betalingen.

Gå til faktureringssammendraget

Foreta betalinger med et kredittkort du allerede bruker i kontoen din
Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. Klikk på Fakturering-ikonet Faktureringsikon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Sammendrag.
  3. Klikk på Foreta en betaling-knappen.
  4. Velg den eksisterende betalingsmåten.
  5. Angi beløpet du ønsker å betale, og klikk deretter på Utfør betaling-knappen for å kontrollere og fullføre betalingen.

Gå til faktureringssammendraget

Betalingsautorisasjon

Når du betaler, godkjenner vi først kredittkortet for betalingsbeløpet. Dette innebærer at systemet kontakter kredittkortleverandøren for å sikre at det er nok kreditt på kortet til å dekke betalingen. Deretter oppdateres saldoen din, og annonsene dine vises igjen hvis de har vært stanset.

Betalingsprosessen kan ta opptil 24 timer.

Selv om betalingsautorisasjonen kan vises på kontoutskriften for kredittkortet, er ikke dette en reell belastning. Den fjernes automatisk.

Merk: Hvis banken eller kortutstederen din er hjemmehørende i Det europeiske økonomiske samarbeidsområdet (EØS), kan den aktuelle virksomheten kreve at du må gjennom en ekstra autentiseringsprosess for å bekrefte at du faktisk eier det aktuelle kortet. Du kan for eksempel få tilsendt en engangskode på telefon.  Banken eller kortutstederen kan kreve denne tilleggsbekreftelsen når du skal betale for noe eller legge til et nytt kreditt- eller debetkort, eller etter eget skjønn.

Google overholder de nye sikkerhetskravene pålagt banker og betalingsbehandlere i henhold til det andre betalingstjenestedirektivet (PSD2) i EØS. Hvis du lurer på noe, kan du kontakte banken eller kortutstederen direkte.

Slik vises Google Ads-belastninger på kontoutskriften

Google Ads-belastninger kan vises på ulike måter på kontoutskriften for kredittkortet eller fra banken, avhengig av hvilket kredittkort du bruker. Her er noen eksempler på hva du får se når du bruker betalingsmåtene nedenfor:

Visa eller MasterCard

Hvis du er belastet av Google Ads og betaler med Visa eller Mastercard, kan det hende du ser noen av belastningene nedenfor på kontoutskriften din:

• GOOGLE ADS. CC@GOOGLE.COM
  • GOOGLE*GOOG[tisifret Google Ads-kunde-ID]
  • GOOGLE*SVCS[tisifret Google Ads-kunde-ID]
  • GOOGLE*ADWS[tisifret Google Ads-kunde-ID]

Hvis du ser mer enn én kunde-ID på utskriften, kan dette bety at du har mer enn én Google Ads-konto tilknyttet den aktuelle betalingsmåten.

American Express

Hvis du er belastet av Google Ads og betaler med American Express, kan det hende du ser noen av belastningene nedenfor på kontoutskriften din:

• GOOGLE LTD. CC@GOOGLE.COM GOOGLE ADS ADVERTISING
  • GOOGLE INC. CC@GOOGLE.COM GOOGLE ADS ADVERTISING
  • GOOGLE*SVCS[tisifret Google Ads-kunde-ID]
  • GOOGLE*ADWS[tisifret Google Ads-kunde-ID]

Hvis du ser mer enn én kunde-ID på utskriften, kan dette bety at du har mer enn én Google Ads-konto tilknyttet den aktuelle betalingsmåten.

Bankkonto (direkte belastning)

Hvis du er belastet av Google Ads og betaler med direkte belastning, kan det hende du ser noen av belastningene nedenfor på kontoutskriften din:

• Goog_[tisifret Google Ads-kunde-ID]
  • Google_[tisifret Google Ads-kunde-ID]
  • Google[tisifret Google Ads-kunde-ID]
  • GOOGLE[tisifret Google Ads-kunde-ID]
  • GOOGLE_A [tisifret Google Ads-kunde-ID]
  • GOOGLE_[tisifret Google Ads-kunde-ID]
  • GOOGLE ADS[tisifret Google Ads-kunde-ID]