Een creditcard gebruiken of een creditcardprobleem verhelpen

U kunt een creditcard gebruiken voor het uitvoeren van automatische betalingen (betalen nadat uw advertenties zijn weergegeven) of handmatige betalingen (betalen voordat uw advertenties worden weergegeven). U doet dit als volgt, op basis van de betalingsinstelling die u heeft geselecteerd voor uw account.

Automatische betalingen

Als u een creditcard voor deze betalingsinstelling wilt gebruiken, voegt u de creditcard toe aan uw Google Ads-account en stelt u deze in als primaire betaalmethode. Klik op een van de onderstaande links voor stappen voor het volgende:

Een nieuwe creditcard aan uw account toevoegen
Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Opmerking: Als u een nieuwe kaart toevoegt, ziet u misschien een tijdelijke reservering in uw account. U hoeft niets te doen en de reservering wordt binnen een week automatisch verwijderd.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Facturering Icoon Facturering.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Klik op de link Betaalmethoden in het menu links.
  4. Klik op Nieuwe betaalmethode toevoegen.
  5. Selecteer Creditcard en geef uw creditcardgegevens op.
  6. Als u dit als uw primaire betaalmethode wilt instellen, klikt u op het vakje naast Instellen als primaire betaalmethode. Als u deze betaalmethode niet toewijst, wordt die niet gebruikt.
  7. Klik op de knop Opslaan.

Naar Factureringsinstellingen

Gegevens van een bestaande creditcard in uw account bewerken
Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Facturering Icoon Facturering.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Klik in het menu aan de linkerkant op de link Betaalmethoden.
  4. Ga naar de betaalmethode die u wilt updaten en klik op Bewerken.
  5. Geef de nieuwe gegevens op en klik op de knop Opslaan.

Naar Factureringsinstellingen

Handmatige betalingen

Bekijk de onderstaande stappen als u een creditcard voor deze betalingsinstelling wilt gebruiken:

Een betaling uitvoeren met een nieuwe creditcard
Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Facturering Icoon Facturering.
  2. Klik op Overzicht.
  3. Klik op de knop Een betaling uitvoeren.
  4. Selecteer in het dropdownmenu Nieuwe creditcard of betaalpas toevoegen en geef uw creditcardgegevens op.
  5. Geef het bedrag op waarvoor u een betaling wilt doen en klik op de knop Betalen om uw betaling te checken en uit te voeren.

Naar Betalingsoverzicht

Een betaling uitvoeren met een creditcard die al in uw account aanwezig is
Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Facturering Icoon Facturering.
  2. Klik op Overzicht.
  3. Klik op de knop Een betaling uitvoeren.
  4. Selecteer de bestaande betaalmethode.
  5. Geef het bedrag op waarvoor u een betaling wilt doen en klik op de knop Betalen om uw betaling te checken en uit te voeren.

Naar Betalingsoverzicht

Betalingsautorisatie

Wanneer u een betaling uitvoert, vragen wij eerst autorisatie voor het af te schrijven bedrag. Dit houdt in dat ons systeem uw creditcard controleert via uw creditcardmaatschappij om er zeker van te zijn dat er genoeg krediet op uw creditcard staat om de betaling te dekken. Hierna wordt uw saldo geüpdatet en worden uw advertenties normaliter opnieuw weergegeven als de weergave was stopgezet.

Het kan 24 uur duren voordat een betaling volledig is verwerkt.

En kan een betalingsautorisatie op uw creditcardafschrift worden weergegeven, maar er worden geen daadwerkelijke autorisatiekosten in rekening gebracht. Deze wordt automatisch verwijderd.

Opmerking: Als uw kaartuitgever of bank in de Europese Economische Ruimte is gevestigd, wordt mogelijk een aanvullend verificatieproces gebruikt (zoals een eenmalige code die naar uw telefoon wordt verzonden) om uw eigendom van de kaart te bevestigen.  Uw kaartuitgever of bank kan deze extra verificatie naar eigen goeddunken vereisen, bijvoorbeeld wanneer u een betaling doet of een nieuwe creditcard of pinpas toevoegt.

Google voldoet aan de nieuwe beveiligingsvereisten die in de PSD2 (herziene richtlijn voor betaaldiensten) worden opgelegd aan banken en betalingsverwerkers binnen de Europese Economische Ruimte. Als u vragen heeft, neemt u rechtstreeks contact op met uw kaartuitgever of bank.

Hoe Google Ads-kosten worden weergegeven op uw afschrift

De wijze waarop Google Ads-kosten worden weergegeven op uw creditcard- of bankafschrift kan variëren en is afhankelijk van de creditcard die u gebruikt. Hieronder hebben we voor de diverse betaalmethoden op een rijtje gezet wat u normaal gesproken zou moeten zien:

Visa of Mastercard

Als er kosten in rekening zijn gebracht door Google Ads en u Visa of Mastercard gebruikt om te betalen, ziet u mogelijk een van de volgende typen transactiekosten op uw afschrift:

• GOOGLE ADS. CC@GOOGLE.COM
  • GOOGLE*GOOG[10-cijferig klantnummer van het Google Ads-account]
  • GOOGLE*SVCS[10-cijferige klant-ID van het Google Ads-account]
  • GOOGLE*ADWS[10-cijferige klant-ID van het Google Ads-account]

Als u op uw afschrift meer dan één klantnummer ziet, kan dit betekenen dat er meerdere Google Ads-accounts aan die betaalmethode zijn gekoppeld.

American Express

Als er kosten in rekening zijn gebracht door Google Ads en u American Express gebruikt om te betalen, ziet u op uw afschrift mogelijk het volgende:

• GOOGLE LTD. CC@GOOGLE.COM GOOGLE ADS ADVERTISING
  • GOOGLE LLC. CC@GOOGLE.COM GOOGLE ADS ADVERTISING
  • GOOGLE*SVCS[10-cijferige klant-ID van het Google Ads-account]
  • GOOGLE*ADWS[10-cijferige klant-ID van het Google Ads-account]

Als u op uw afschrift meer dan één klantnummer ziet, kan dit betekenen dat er meerdere Google Ads-accounts aan die betaalmethode zijn gekoppeld.

Bankrekening (automatische incasso)

Als er kosten in rekening zijn gebracht door Google Ads en u betaalt via automatische incasso, ziet u op uw afschrift mogelijk het volgende:

• Goog_[10-cijferige klant-ID van het Google Ads-account]
  • Google_[10-cijferige klant-ID van het Google Ads-account]
  • Google[10-cijferige klant-ID van het Google Ads-account]
  • GOOGLE[10-cijferige klant-ID van het Google Ads-account]
  • GOOGLE_A[10-cijferige klant-ID van het Google Ads-account]
  • GOOGLE_[10-cijferige klant-ID van het Google Ads-account]
  • GOOGLE ADS[10-cijferige klant-ID van het Google Ads-account]

Volgende stappen