Om enhetsmålretting

Med enhetsmålretting kan du målrette annonsene dine mot folk basert på enheten de bruker.

Konfigurering av enhetsmålretting

Du kan følge veiledningen nedenfor for å angi målrettede budjusteringer for bestemte enheter:

1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Statistikk og rapporter-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Når og hvor annonsene ble vist.
  4. Klikk på Enheter-fanen.

Her er enhetene som kan målrettes:

• Datamaskiner: Dette er stasjonære eller bærbare enheter med skjermer som er større enn 7 tommer diagonalt.
  • Mobiltelefoner: Dette er håndholdte enheter med en innebygd telefon.
  • Nettbrett: Nettbrett er mobilenheter som ikke nødvendigvis har noen innebygd telefon.
  • TV-skjermer: Dette er enheter som strømmer TV-innhold, for eksempel smart-TV-er, spillkonsoller og tilkoblede enheter som Chromecast. Det er bare i banner- og videokampanjer du kan bruke dette målrettingsalternativet.

Hva rapporteres under «Annet»-delen i «Enhet»-delen?

Som nevnt ovenfor tilbyr Google Ads-systemet filtre for datamaskiner, mobiltelefoner, nettbrett og TV-skjermer. Det finnes imidlertid enkelte typer enheter som ikke faller inn under noen av disse delene, for eksempel lavfunksjonstelefoner med internettilgang, enkle telefoner eller telefoner i mellomsjiktet.

Slike enheter har for det meste tilgang til internett via nettlesere, så det kan forventes at noe aktivitet rapporteres i «Annet»-delen på «Enhet»-fanen, selv om du bare målretter mot datamaskiner.

Avansert målretting

Avanserte alternativer er tilgjengelige i banner- og videokampanjer der du kan målrette annonser mot bestemte enhetstyper, enhetsmodeller og operativsystemer, spesifikk annonsebeholdning eller plasseringer der publisister tillater visning av annonser, samt bestemte operatører og trådløse nettverk. Hvis du målretter annonser mot bestemte enheter, får du ingen rekkevidde utover disse enhetene. Enkelte avanserte målrettingsalternativer for mobil og nettbrett kan ikke brukes i andre kampanjetyper.

Tenk deg for eksempel at du selger tilbehør til mobiltelefoner, og at du vil vise annonsene dine til folk som eier mobilenhet X. Med målretting mot enhetsmodeller kan du formidle et langt mer fokusert annonsebudskap: «Deksler tilpasset mobilenhet X.»

Linker til relatert innhold