Over apparaattargeting

Met apparaattargeting kunt u uw advertenties targeten op mensen op basis van het apparaat dat ze gebruiken.

Apparaattargeting instellen

Volg de instructies hieronder om getargete bodaanpassingen in te stellen voor specifieke apparaten:

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Inzichten en rapporten.
  3. Klik op Waar en wanneer uw advertenties worden getoond.
  4. Klik op het tabblad Apparaten.

U kunt de volgende apparaten targeten:

• Computers: Dit zijn pc's of laptops met een scherm dat groter is dan 7 inch (diagonaal).
  • Mobiel: Dit betreft draagbare apparaten waarmee u kunt bellen.
  • Tablet: Tablets zijn mobiele apparaten die niet per se een belfunctie hebben.
  • Tv-schermen: Dit zijn apparaten die tv-content streamen, zoals smart TV's, gameconsoles en verbonden apparaten zoals Chromecast. Deze targetingoptie is alleen beschikbaar voor display- en videocampagnes.

Wat wordt er gerapporteerd in het gedeelte Overig in het gedeelte Apparaat?

Zoals hierboven vermeld, biedt het Google Ads-systeem filters voor computers, mobiele telefoons, tablets en tv-schermen. Er zijn wel bepaalde typen apparaten die niet onder een van deze gedeelten vallen, zoals featurephones of telefoons in het lage of middensegment.

Dat soort apparaten heeft voornamelijk toegang tot internet via browsers en het is dus normaal dat er activiteit in het gedeelte Overig van het tabblad Apparaat wordt gemeld, ook als je alleen computers target.

Geavanceerde targeting

Er zijn geavanceerde opties beschikbaar voor campagnes voor het genereren van vraag en display- en videocampagnes waarmee u specifieke apparaattypen, besturingssystemen, apparaatmodellen en advertentievoorraad kunt targeten. Ook zijn er ruimten beschikbaar waar uitgevers advertenties kunnen laten lopen, maar ook providers en draadloze netwerken. Als u specifieke apparaten target, is uw bereik tot die apparaten beperkt. Sommige geavanceerde targetingopties voor mobiele telefoons en tablets zijn niet beschikbaar voor andere campagnetypen.

U verkoopt bijvoorbeeld accessoires voor mobiele telefoons en u wilt uw advertenties tonen aan mensen die eigenaar zijn van mobiel apparaat X. Met targeting op apparaatmodel kunt u een boodschap maken die meer gericht is op uw bedrijf: Aangepaste hoesjes voor mobiel apparaat X.