Se dina transaktioner

Obs! Informationen i den här artikeln gäller endast för kunder med månadsvis fakturering. Om du gör manuella förskottsbetalningar till ditt konto eller om du debiteras automatiskt läser du istället artikeln Om den nya sidan Faktureringsaktivitet.

På sidan Transaktioner kan du göra följande:

Hitta sidan Transaktioner

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på ikonen Fakturering Faktureringsikon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Transaktioner.

Innehåll på sidan Transaktioner

Alla dina transaktioner är ordnade efter månad och visas från senaste till äldsta, med månadens startsaldo längst ned och slutsaldo högst upp. Tänk på att transaktionerna alltid visas i Stillahavstid (PST) även om ditt konto är inställt på en annan tidszon.

Detta är vad som visas för varje transaktion:

Kolumnen Datum Kolumnen Beskrivning Kolumnen Belopp
Kostnader Datumintervallet visar hela månaden oavsett när annonserna visades. Kampanjnamnet och det totala antalet klick, exponeringar eller visningar som motsvarar kostnaden Ett positivt tal som visar kostnaderna som kampanjen samlade på sig under månaden
Justeringar Datumintervall visar hela månaden oavsett när den specifika justeringen tillämpades. Justeringstyp (till exempel Kreditering för överleverans eller Ogiltig åtgärd). För ogiltiga åtgärder visar vi också ytterligare information, bland annat det ursprungliga fakturanumret, den ursprungliga månaden för tjänst, PO-nummer, namnet på kontobudgeten och kampanjnamnet där den ogiltiga trafiken ursprungligen inträffade. Ett negativt tal som visar det belopp som kontot har fått för en viss justeringstyp under månaden.
Kampanjer Datum då erbjudandet började användas Kampanjens namn eller typ

Procentandelen (%) av ditt tillgodohavande som spenderades under denna faktureringsperiod. Du hittar hela kampanjbeloppet på sidan Kampanjer.

När kampanjen är aktiv (det vill säga när utgiftskraven för kampanjen uppfylls) förbrukas hela beloppet i erbjudandet innan vi börjar utnyttja ditt befintliga saldo eller debitera dig enligt din angivna betalningsmetod. Tillgodohavanden som inte spenderas förs över till nästa faktureringsperiod tills hela beloppet har förbrukats.

Skatter, om tillämpligt Första dagen i månaden Momstyp, momssats och totalt momsbelopp Ett positivt eller negativt tal som visar moms kopplat till kostnader eller justeringar
Landsspecifika avgifter, om tillämpligt (visas under Kostnader) För länder där avgifter tillämpas visar datumintervallet hela månaden oavsett när annonserna visas. Landsspecifik avgiftstyp, sats och totalt belopp Ett positivt eller negativt tal som visar landsspecifika avgifter i samband med kostnader eller justeringar
Du kan se dagliga kostnader på kampanj- och kontonivå genom att klicka på kampanjnamnet i kolumnen Beskrivning. Då visas rapporten över fakturerad kostnad, där du ser dagliga kostnader för kampanjen under en viss tidsperiod samt för hela kontot. Läs mer om hur du visar dagliga kostnader på kampanjnivå och kontonivå.

Beroende på betalningsinställningen kanske det också finns andra betalningsrelaterade objekt på sidan Transaktioner.

Anpassa sidan Transaktioner

Som standard visar denna sida alla transaktioner under de senaste tre månaderna. Högst upp på sidan finns filter för att anpassa vyn.

Detaljerad transaktionsvy eller Översiktsvy

Du kan växla mellan dessa vyer med hjälp av rullgardinsmenyn längst till vänster.

• Den detaljerade transaktionsvyn används som standard och visar följande:
    • totala kostnader för varje kampanj under en månad
    • alla betalningar som du har gjort via kontot under månaden
    • alla justeringar som har gjorts för kontot under månaden
  • I översiktsvyn kan du se totala månadsbelopp per transaktionstyp (till exempel sammanräkningar av kostnader, betalningar och justeringar per månad).
Du kan se dagliga kostnader på kampanj- och kontonivå genom att klicka på kampanjnamnet i kolumnen Beskrivning. Då visas rapporten över fakturerad kostnad, där du ser dagliga kostnader för kampanjen under en viss tidsperiod samt för hela kontot. Läs mer om hur du visar dagliga kostnader på kampanjnivå och kontonivå

Transaktionstyp

Med rullgardinsmenyn i mitten kan du filtrera informationen för att se alla transaktioner eller endast kostnader, betalningar, justeringar, kampanjer eller moms.

Datumintervall

Filtrera efter månad med rullgardinsmenyn längst till höger.

Om du vill se kostnader för ett visst datumintervall kan du anpassa datumintervallet på sidan Kampanjer eller i rapporten Fakturerad kostnad.