Var dina annonser kan visas

När du annonserar med Google Ads kan dina annonser visas på olika ställen på webben beroende på hur du inriktar annonserna, vem du väljer att visa dem för och vilken typ av annonser du skapar.

I denna artikel beskriver vi var dina annonser kan visas och vilka som kan se dem.

Targeting channels

På Google Sök och andra sökwebbplatser

Din annons kan visas på Google när någon söker efter din produkt eller tjänst. När du skapar annonsen väljer du en uppsättning sökord, det vill säga de ord och fraser som leder till att din annons visas. När människor sedan söker med de orden eller fraserna kan dina textannonser visas bredvid eller ovanför sökresultaten.

Search Network ads on results page

• Googles sökwebbplatser: Annonsen kan visas ovanför eller nedanför sökresultaten på Google Sök. Den kan visas bredvid, ovanför eller nedanför sökresultaten på Google Play, Shopping-fliken och Google Maps, inklusive Maps-appen.
  • Googles sökpartner: Annonsen kan visas vid sökresultaten på webbplatser som tillhör Googles sökpartner. Våra sökpartner för textannonser omfattar hundratals webbplatser som inte tillhör Google samt Google Video och andra Google-webbplatser.

På webbplatser som dina kunder besöker

Du kan även välja att visa dina annonser för människor när de surfar på webben. Dina text-, bild- och videoannonser kan visas i Googles Display-nätverk.

Display Network ads

Display-nätverket består av webbplatser som visar annonser, bland annat specifika Google-webbplatser som Google Ekonomi, Gmail, Blogger och YouTube. Nätverket inbegriper också mobilwebbplatser och appar.

Om du någon gång har sett en annons på din favoritnyhetssajt eller i ditt Gmail-konto och undrat varför den dök upp där, beror det på att sådana webbplatser ingår i Googles Display-nätverk.

Dina annonser kan visas på webbplatser baserat på de inriktningsmetoder du väljer. Det flera sätt att inrikta annonser på Display-nätverket:

• Välj sökord och ämnen som är relevanta för det du erbjuder.
  • Välj specifika webbplatser eller webbsidor.
  • Välj specifika användare baserat på deras intressen eller demografi eller om de har besökt din webbplats tidigare.

Läs mer om var annonser kan visas i Display-nätverket.

På olika enheter

Du kan visa dina annonser för människor medan de söker på Google eller besöker webbplatser via sin telefon:

• Dina textannonser kan visas när människor söker på Google från en mobil enhet eller surfplatta.
  • Dina text-, bild- och videoannonser kan visas på webbplatser i Googles Display-nätverk när människor besöker dessa webbplatser via smartphones, som iPhone, Android-enheter eller surfplattor.
  • Dina annonser kan visas i appar som ingår i Display-nätverket.

På valda platser eller språk

Du kan välja att visa dina textannonser för människor i ett helt land eller på en viss plats, eller för människor som använder platsnamn i sina sökningar.

För att nå potentiella kunder mer effektivt kan du inrikta dina kampanjer på deras språk. Om kunderna talar flera språk kan du skapa separata kampanjer för annonser och sökord på vart och ett av språken.