Missä mainokset voivat näkyä?

Kun mainostat Google Adsissa, mainoksesi voivat näkyä eri paikoissa netissä sen mukaan, miten kohdistat mainokset, kenelle haluat mainosten näkyvän ja minkä tyyppisiä mainoksia luot.

Tässä artikkelissa kerrotaan, missä ja kenelle mainoksesi voivat näkyä.

Targeting channels

Google Haku ja muut hakusivustot

Mainoksesi voi näkyä Googlessa, kun käyttäjät hakevat tarjoamaasi tuotetta tai palvelua. Kun luot mainosta, valitset joukon avainsanoja eli sanoja tai ilmauksia, jotka saavat mainoksesi näkymään. Kun käyttäjät tekevät hakuja käyttämällä valitsemiasi sanoja tai lausekkeita, tekstimainoksesi voivat näkyä hakutulosten vieressä tai yläpuolella.

Search Network ads on results page

• Googlen hakusivustot: Mainokset voivat näkyä hakutulosten ylä- tai alapuolella Google Haussa. Lisäksi ne voivat näkyä hakutulosten ylä- tai alapuolella tai niiden vieressä Google Playssa, Shopping-välilehdellä ja Google Mapsissa (myös Maps‑sovelluksessa).
  • Googlen hakukumppanit: Mainokset voivat näkyä hakutuloksissa Googlen hakukumppanien verkkosivustoilla. Tekstimainokset voivat näkyä sadoilla Googlen ulkopuolisilla hakukumppaneiden verkkosivustoilla sekä Google Videossa ja muilla Google-sivustoilla.

Verkkosivustot, joilla asiakkaat käyvät

Voit myös kohdistaa mainoksia käyttäjille, kun he selaavat nettiä. Teksti-, kuva- ja Videomainokset voivat näkyä Google Display ‑verkostossa.

Display Network ads

Display-verkosto on kokoelma verkkosivustoja, joilla mainokset näkyvät. Tähän verkostoon kuuluu myös Googlen sivustoja, kuten Google Finance, Gmail, Blogger ja YouTube. Verkostossa on myös mobiilisivustoja ja ‑sovelluksia.

Jos olet koskaan miettinyt, miksi olet nähnyt mainoksen suosimallasi uutissivustolla tai Gmail-tililläsi, nyt tiedät: tällaiset sivustot kuuluvat Google Display ‑verkostoon.

Mainoksesi voivat näkyä verkkosivustoilla valitsemiesi kohdistustapojen mukaan. Display-verkostossa voit kohdistaa mainoksiasi

• valitsemalla avainsanoja ja aiheita, jotka liittyvät tarjoamiisi tuotteisiin tai palveluihin
  • valitsemalla tiettyjä verkkosivustoja tai sivuja
  • valitsemalla tiettyjä yleisöjä heidän kiinnostuksen kohteidensa ja demografisten tietojensa perusteella sekä sen mukaan, ovatko he käyneet aiemmin verkkosivustollasi.

Lue lisää siitä, missä mainoksesi voivat näkyä Display-verkostossa.

Eri laitteet

Voit näyttää mainoksia käyttäjille silloin, kun he tekevät hakuja tai käyvät verkkosivustoilla liikkeellä ollessaan. Mainoksiasi voidaan näyttää seuraavasti:

• Tekstimainoksesi voivat näkyä, kun ihmiset tekevät hakuja Googlessa mobiili- ja tablet-laitteillaan.
  • Teksti-, kuva- ja Videomainoksesi voivat näkyä Google Display ‑verkoston sivustoilla silloin, kun ihmiset käyvät näillä sivustoilla älypuhelimilla (kuten iPhoneilla tai Android-laitteilla) tai tableteilla.
  • Mainoksesi voivat näkyä myös mobiilisovelluksissa, jotka kuuluvat Display-verkostoon.

Valitut sijainnit tai kielet

Jos sinulla on tekstimainoksia, voit näyttää niitä tietyssä maassa tai tietyssä maantieteellisessä sijainnissa oleville asiakkaille ja jopa asiakkaille, jotka käyttävät sijaintien nimiä haussaan.

Jos haluat tavoittaa potentiaaliset asiakkaat entistä paremmin, voit myös kohdistaa kampanjasi heidän puhumiensa kielten perusteella. Jos asiakkaasi puhuvat useita kieliä, voit hallita mainoksia ja avainsanoja luomalla kullekin kielelle erillisen kampanjan.